6 ilde organize suç örgütüne operasyon

GÜNDEM 05.07.2026 - 14:12, Güncelleme: 05.07.2026 - 14:12 208 kez okundu.
 

6 ilde organize suç örgütüne operasyon

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır merkezli, aralarında Adana’nın da bulunduğu 6 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 27 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Daire Başkanlıkları, MASAK ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timlerince organize suç örgütüne yönelik Diyarbakır, Adana, Kocaeli, Ankara, Aksaray ve Şanlıurfa’da operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlarda; şüphelilerin dernek, federasyon ve konfederasyon gibi yapılanmaları kullanarak faaliyet gösterdikleri, devlet kurumlarında işe yerleştirme, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kura dışı konut tahsis ettirme, silah taşıma ve bulundurma ruhsatı temin etme, yazılmış trafik idari para cezalarını sistemden sildirme, yurt dışına gönderme ve çeşitli resmî işlemleri yaptırma vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırdıkları tespit edildi. Operasyonlar kapsamında 27 şüpheli yakalandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin hesaplarında 1 milyar TL para hareketliliği tespit edildi. Ayrıca çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi. Bakanlık açıklamasında, “Kahraman Jandarmamızı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımızı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Daire Başkanlıklarımızı, MASAK’ımızı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır merkezli, aralarında Adana’nın da bulunduğu 6 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 27 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Daire Başkanlıkları, MASAK ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timlerince organize suç örgütüne yönelik Diyarbakır, Adana, Kocaeli, Ankara, Aksaray ve Şanlıurfa’da operasyonlar gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonlarda; şüphelilerin dernek, federasyon ve konfederasyon gibi yapılanmaları kullanarak faaliyet gösterdikleri, devlet kurumlarında işe yerleştirme, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kura dışı konut tahsis ettirme, silah taşıma ve bulundurma ruhsatı temin etme, yazılmış trafik idari para cezalarını sistemden sildirme, yurt dışına gönderme ve çeşitli resmî işlemleri yaptırma vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırdıkları tespit edildi.
Operasyonlar kapsamında 27 şüpheli yakalandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin hesaplarında 1 milyar TL para hareketliliği tespit edildi. Ayrıca çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.
Bakanlık açıklamasında, “Kahraman Jandarmamızı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımızı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Daire Başkanlıklarımızı, MASAK’ımızı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.