BES-AR: AÇLIK SINIRI 48 BİN TL
GÜNDEM
17.06.2026 - 16:31, Güncelleme:
17.06.2026 - 16:31 626 kez okundu.
BES-AR: AÇLIK SINIRI 48 BİN TL
Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR), dört kişilik memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarının Haziran 2026 için 48 bin 43 lira, yoksulluk sınırının ise 119 bin 344 olduğunu açıkladı. Tek bir (bekar) çalışanın yaşam maliyeti ise 77 bin 197 lira olarak hesaplandı.
BES-AR bu sonuçlara göre; 2026 yılında da 28 bin 75 lira alan asgari ücretli 48 bin 619 lira olan açlık sınırının yüzde 73,18 altında ücret alarak sadece karnını doyurabildiğini açıkladı.
BES’in, internet sitesinde daha sonra şunlara yer verildi:
“Sağlıklı beslenmenin maliyeti günlük 1.620 lirayı geçti. 2026 yılında da asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için neredeyse maaşının %75-80’ini kiraya ödemek zorunda kalıyor.
Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için öğrenci evi gibi 3 ya da 5 kişi bir arada yaşamak zorunda kalıyor. Büro Emekçileri Sendikası olarak tüm kamu emekçilerine, asgari ücretlilere ve emeklilere insanca yaşayabilecek bir ücret talebimizde ısrar ediyoruz”
Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR), dört kişilik memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarının Haziran 2026 için 48 bin 43 lira, yoksulluk sınırının ise 119 bin 344 olduğunu açıkladı. Tek bir (bekar) çalışanın yaşam maliyeti ise 77 bin 197 lira olarak hesaplandı. BES-AR bu sonuçlara göre; 2026 yılında da 28 bin 75 lira alan asgari ücretli 48 bin 619 lira olan açlık sınırının yüzde 73,18 altında ücret alarak sadece karnını doyurabildiğini açıkladı. BES’in, internet sitesinde daha sonra şunlara yer verildi: “Sağlıklı beslenmenin maliyeti günlük 1.620 lirayı geçti. 2026 yılında da asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için neredeyse maaşının %75-80’ini kiraya ödemek zorunda kalıyor. Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için öğrenci evi gibi 3 ya da 5 kişi bir arada yaşamak zorunda kalıyor. Büro Emekçileri Sendikası olarak tüm kamu emekçilerine, asgari ücretlilere ve emeklilere insanca yaşayabilecek bir ücret talebimizde ısrar ediyoruz”
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
