BİTMEYEN SÜREÇ: CUMHURİYET

GÜNDEM 24.10.2023 - 15:15, Güncelleme: 24.10.2023 - 15:15 2853+ kez okundu.
 

BİTMEYEN SÜREÇ: CUMHURİYET

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan Samsun’a doğru hareket ederken, kuşkusuz ki; Kurtuluş’tan sonra kafasında “Cumhuriyet” fikri çok önceden oluşmuştu.
Nitekim Kuruluş’un hemen ardından 29 Ekim 1923’te laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan etti. Büyük Önder, 10. Yıl Nutku’nda da işaret ettiği “muasır medeniyet” seviyesine ancak ve ancak Cumhuriyet’le ulaşabileceğinin bilincindeydi. Cumhuriyet’in ilanıyla, kısa zamanda çok işler başarıldı. Bugün 100. Yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladığımız Cumhuriyeti’miz sayesinde çağdaş ülkeler arasında yer aldık. Büyük Önder Atatürk’ün “En Büyük Eserim” diye nitelediği Cumhuriyet; bugün bitmeyen bir süreç olarak karşımızda durmaktadır. Aradan geçen yüzyıla baktığımızda hala ilk günkü heyecan ve ruhla kendini yenileyen, geliştiren bir yönetim biçimi olarak Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacaktır.  Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu Egemen Gazetesi olarak, unutturulmaya, içi boş kutlamalarla anlamsızlaştırılmaya çalışılan 29 Ekim ruhunu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da savunmaya, unutturmamaya kararlıyız. Cumhuriyet’in ilanının ilk gününden itibaren “Cumhuriyet”e ömür biçerek, “75 yıl yaşayabilir” diyenlere inat, bugün Cumhuriyetimiz 100 yılı devirmiştir. Sonsuza dek Cumhuriyet, sonsuza dek Atatürk. EGEMEN
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan Samsun’a doğru hareket ederken, kuşkusuz ki; Kurtuluş’tan sonra kafasında “Cumhuriyet” fikri çok önceden oluşmuştu.

Nitekim Kuruluş’un hemen ardından 29 Ekim 1923’te laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan etti. Büyük Önder, 10. Yıl Nutku’nda da işaret ettiği “muasır medeniyet” seviyesine ancak ve ancak Cumhuriyet’le ulaşabileceğinin bilincindeydi.

Cumhuriyet’in ilanıyla, kısa zamanda çok işler başarıldı. Bugün 100. Yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladığımız Cumhuriyeti’miz sayesinde çağdaş ülkeler arasında yer aldık. Büyük Önder Atatürk’ün “En Büyük Eserim” diye nitelediği Cumhuriyet; bugün bitmeyen bir süreç olarak karşımızda durmaktadır. Aradan geçen yüzyıla baktığımızda hala ilk günkü heyecan ve ruhla kendini yenileyen, geliştiren bir yönetim biçimi olarak Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacaktır. 

Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu Egemen Gazetesi olarak, unutturulmaya, içi boş kutlamalarla anlamsızlaştırılmaya çalışılan 29 Ekim ruhunu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da savunmaya, unutturmamaya kararlıyız. Cumhuriyet’in ilanının ilk gününden itibaren “Cumhuriyet”e ömür biçerek, “75 yıl yaşayabilir” diyenlere inat, bugün Cumhuriyetimiz 100 yılı devirmiştir. Sonsuza dek Cumhuriyet, sonsuza dek Atatürk. EGEMEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.