ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Hizmet Binası Tamamlanma Aşamasına Geldi

EĞİTİM 06.05.2020 - 10:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1472+ kez okundu.
 

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Hizmet Binası Tamamlanma Aşamasına Geldi

Çukurova Üniversitesi Yönetimi, daha iyi eğitim ve öğretim için akademik kadrosunun yanı sıra fiziki alt yapısını da güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2017 yılında temeli atılan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni hizmet binası tamamlama aşamasına geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, özellikle son yıllarda tamamlanan ve yapımı devam eden projelerin gerçekleşmesiyle Çukurova Üniversitesinin çok daha güçlü, çok daha modern ve çok daha rekabetçi bir konuma geldiğini söyledi. Prof. Dr. Kibar: “Çukurova Üniversitesine Yeni Bir Fakülte Binası Daha Kazandırıyoruz.” Prof. Dr. Kibar, İlahiyat Fakültesi ile aynı hizmet binasını paylaşan Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Haziran 2017’de yapılan ihale ile yeni bir hizmet binası kazandırdıklarını söyledi. “Yeni Fakülte Binasına Kuş Bakışı Bakıldığında Güzel Sanatlar Fakültesi Logosu Görülecek.” Güzel Sanatlar Fakültesinin mimarisinde önemli detayların olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kibar, projenin tamamlanmasının ardından binaya yukarıdan bakıldığında Güzel Sanatlar Fakültesi’nin logosunun görülebileceğini ifade etti.  “İnşaatın % 82’si Tamamlandı.” “Ağustos 2020’de Güzel Sanatlar Fakültesi yeni hizmet binasının tamamlanacağını da belirten Prof. Dr. Kibar, “Yaklaşık olarak 18.000 m2 kapalı alana sahip Güzel Sanatlar Fakültesi yeni hizmet binası inşaatının %82’si tamamlandı. Binada 44 adet muhtelif bölümlere ait atölye, 10 adet muhtelif bölümlere ait derslik ve seminer salonu, 4 adet sergi alanı, 8 adet stüdyo, 4 adet laboratuvar, 10 adet idari birim odası, 70 adet muhtelif bölümlere ait akademik birim odası, 4 adet depo, 1 adet kafeterya ve kafeterya terası, her katta 5 adet normal ve engelli WC grupları, 1 adet yük asansörü, 3 adet asansör, 2 adet sığınak ve muhtelif teknik hacimlerden oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Yönetimi, daha iyi eğitim ve öğretim için akademik kadrosunun yanı sıra fiziki alt yapısını da güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2017 yılında temeli atılan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni hizmet binası tamamlama aşamasına geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, özellikle son yıllarda tamamlanan ve yapımı devam eden projelerin gerçekleşmesiyle Çukurova Üniversitesinin çok daha güçlü, çok daha modern ve çok daha rekabetçi bir konuma geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Kibar: “Çukurova Üniversitesine Yeni Bir Fakülte Binası Daha Kazandırıyoruz.”
Prof. Dr. Kibar, İlahiyat Fakültesi ile aynı hizmet binasını paylaşan Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Haziran 2017’de yapılan ihale ile yeni bir hizmet binası kazandırdıklarını söyledi.

“Yeni Fakülte Binasına Kuş Bakışı Bakıldığında Güzel Sanatlar Fakültesi Logosu Görülecek.”
Güzel Sanatlar Fakültesinin mimarisinde önemli detayların olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kibar, projenin tamamlanmasının ardından binaya yukarıdan bakıldığında Güzel Sanatlar Fakültesi’nin logosunun görülebileceğini ifade etti. 

“İnşaatın % 82’si Tamamlandı.”
“Ağustos 2020’de Güzel Sanatlar Fakültesi yeni hizmet binasının tamamlanacağını da belirten Prof. Dr. Kibar, “Yaklaşık olarak 18.000 m2 kapalı alana sahip Güzel Sanatlar Fakültesi yeni hizmet binası inşaatının %82’si tamamlandı. Binada 44 adet muhtelif bölümlere ait atölye, 10 adet muhtelif bölümlere ait derslik ve seminer salonu, 4 adet sergi alanı, 8 adet stüdyo, 4 adet laboratuvar, 10 adet idari birim odası, 70 adet muhtelif bölümlere ait akademik birim odası, 4 adet depo, 1 adet kafeterya ve kafeterya terası, her katta 5 adet normal ve engelli WC grupları, 1 adet yük asansörü, 3 adet asansör, 2 adet sığınak ve muhtelif teknik hacimlerden oluşmaktadır.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.