DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ramiz Ongun: İktidarın bozulan ekonomiyi düzeltme ihtimali hiç yok!

SİYASET 22.05.2022 - 18:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1777+ kez okundu.
 

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ramiz Ongun: İktidarın bozulan ekonomiyi düzeltme ihtimali hiç yok!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramiz Ongun, hükümetin bozduğu ekonomiyi düzeltme ihtimalinin hiç olmadığını söyledi. Ongun, “Millet de artık onlardan böyle bir şey beklemiyor. Yeter ki gölge etmeyin bırakın şu işi çekilin gidin diyor.” dedi.    ÜMİTLİ ŞEKİLDE DİRENİYORLAR Ongun, gazetemizi ziyaret ederek Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’ye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ongun, hükümet için, “Gidici olduklarını onlar da biliyor, biz de biliyoruz. Biz ümitli şekilde koşturacağız. Onlar da ümitli şekilde direnmeye çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.  Ongun, partisinin Seyhan İlçe Başkanı Halit Acı ve İmamoğlu İlçe Başkanı Av. Alican Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, ekonomideki gidişatın çok kötü olduğunu bildirdi.    BÖYLE EKONOMİK KRİZ SAVAŞ DÖNEMLERİNDE GÖRÜLÜR! Hükümetin ekonomiyle ilgili işi pişkinliğe vurduğuna dikkat çeken Ramiz Ongun, şunları kaydetti: “15 günden bu yana farklı bölgelerde esnaf esnaf dolaşıyoruz. Bizim eski ekolden olanlar var. Bu bir yıkım dönemi. Böylesi ekonomiler ne zaman olur. Bir ülke savaşa girer Allah korusun, savaş dönemi, yıkılış dönemini yaşar, yahut büyük mağlubiyet olur, felaketler sonunda yaşanan bir kriz bu. Ve ekibin kabiliyeti, kapasitesiyle ilgili. Ahlaki seviyesi ve kadronun kalitesiyle ilgisi var. Ekonomi kadrosu çok önemli. Bizim şimdi Hazine’de 11 sene müsteşarlık yapan partimizin genel başkan yardımcısı var. Müsteşarlık, genel müdürlük yapan var, vesaire. Bunlar da Allah korusun, tırnak ucu kadar bir şey bulsalar, bunları da mahveder, partiyi de mahvederler. O arada biz de gümbürtüye gideriz. Allah’a çok şükür, hiç öyle bir şey bulamıyorlar. Bu hükümet tutarlı bir kadro arayayım derdinde değil.”  NEBATİ MUHABETÇİDİR, YEME-İÇMEYİ SEVER “Nurettin Nebati’nin ekonomiden anlamadığını herkes biliyor, bütün arkadaşları biliyor. Ben kime sorsam onu; yeme içmeyi sever, haftada bir buluşuruz yeriz- içeriz- sohbet ederiz, bu işlerle ilgisi yok, o muhabbetçidir diyorlar. Bu adamcağızı sen oraya niye getiriyorsun? Bilerek getiriyorsun, onun işten anlamaması daha iyi, bana bağlı kalır, benim dediğimi yapar. Böyle devlet adamlığı olur mu?”  EN ŞIK OLAN İSTİFA ETMEK ANCAK  Hükümetin yapacağı en şık hareketin istifa olacağını aktaran Ongun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama öyle bir şey görmüyorum. İkinci yol seçimdir. Birinci yol ümitsiz, ikinci yolu bekliyoruz. Bunun için yollardayız. Onlar da biliyor, biz de biliyoruz gidici olduklarını biz ümitli şekilde koşturacağız. Onlar da ümitli şekilde direnmeye çalışıyorlar.”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramiz Ongun, hükümetin bozduğu ekonomiyi düzeltme ihtimalinin hiç olmadığını söyledi. Ongun, “Millet de artık onlardan böyle bir şey beklemiyor. Yeter ki gölge etmeyin bırakın şu işi çekilin gidin diyor.” dedi. 

 

ÜMİTLİ ŞEKİLDE DİRENİYORLAR


Ongun, gazetemizi ziyaret ederek Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’ye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ongun, hükümet için, “Gidici olduklarını onlar da biliyor, biz de biliyoruz. Biz ümitli şekilde koşturacağız. Onlar da ümitli şekilde direnmeye çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.  Ongun, partisinin Seyhan İlçe Başkanı Halit Acı ve İmamoğlu İlçe Başkanı Av. Alican Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, ekonomideki gidişatın çok kötü olduğunu bildirdi. 

 

BÖYLE EKONOMİK KRİZ SAVAŞ DÖNEMLERİNDE GÖRÜLÜR!


Hükümetin ekonomiyle ilgili işi pişkinliğe vurduğuna dikkat çeken Ramiz Ongun, şunları kaydetti: “15 günden bu yana farklı bölgelerde esnaf esnaf dolaşıyoruz. Bizim eski ekolden olanlar var. Bu bir yıkım dönemi. Böylesi ekonomiler ne zaman olur. Bir ülke savaşa girer Allah korusun, savaş dönemi, yıkılış dönemini yaşar, yahut büyük mağlubiyet olur, felaketler sonunda yaşanan bir kriz bu. Ve ekibin kabiliyeti, kapasitesiyle ilgili. Ahlaki seviyesi ve kadronun kalitesiyle ilgisi var. Ekonomi kadrosu çok önemli. Bizim şimdi Hazine’de 11 sene müsteşarlık yapan partimizin genel başkan yardımcısı var. Müsteşarlık, genel müdürlük yapan var, vesaire. Bunlar da Allah korusun, tırnak ucu kadar bir şey bulsalar, bunları da mahveder, partiyi de mahvederler. O arada biz de gümbürtüye gideriz. Allah’a çok şükür, hiç öyle bir şey bulamıyorlar. Bu hükümet tutarlı bir kadro arayayım derdinde değil.” 


NEBATİ MUHABETÇİDİR, YEME-İÇMEYİ SEVER


“Nurettin Nebati’nin ekonomiden anlamadığını herkes biliyor, bütün arkadaşları biliyor. Ben kime sorsam onu; yeme içmeyi sever, haftada bir buluşuruz yeriz- içeriz- sohbet ederiz, bu işlerle ilgisi yok, o muhabbetçidir diyorlar. Bu adamcağızı sen oraya niye getiriyorsun? Bilerek getiriyorsun, onun işten anlamaması daha iyi, bana bağlı kalır, benim dediğimi yapar. Böyle devlet adamlığı olur mu?” 


EN ŞIK OLAN İSTİFA ETMEK ANCAK 


Hükümetin yapacağı en şık hareketin istifa olacağını aktaran Ongun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama öyle bir şey görmüyorum. İkinci yol seçimdir. Birinci yol ümitsiz, ikinci yolu bekliyoruz. Bunun için yollardayız. Onlar da biliyor, biz de biliyoruz gidici olduklarını biz ümitli şekilde koşturacağız. Onlar da ümitli şekilde direnmeye çalışıyorlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.