Düşü gerçek oldu

KÜLTÜR-SANAT 06.07.2021 - 10:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1818+ kez okundu.
 

Düşü gerçek oldu

ADANA - Çukurova Üniversitesi'ndeki lisans eğitimi sırasında ve sonrasında bölgede uzun süre gazetecilik yapan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman'ın ilk kitabı “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi" okurlarıyla buluştu. Bir düşü gerçekleştiren Araman'ın Ceren Kültür tarafından yayınlanan kitabında, “Yaşama Dair", “Kavgaya Dair", “Aşka Dair" ve “Yola Dair" bölümlerinde, öykü, deneme ve şiirler yer alıyor. "VAKTİ GELMİŞTİ "Vurulsak da dalgalar ardında, kuş olup uçmak kalsın akşamlara" diyen Sinan Araman, kaleme aldığı metinlerde eline pergeli alıyor ve yaşanılan dünya içinde başka bir dünyanın potansiyelini çiziyor, içine eşitliği, özgürlüğü ve sınırsızlığı koyuyor.  Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Sinan Araman, "Vakti gelmiş hatta geçmişti bile... Önemli bir kısmı, kimi ulusal kültür/sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlanmış, bir kısmı hiç yayımlamadığım, bir kısmının ise sosyal medyada paylaştığım şiir, öykü ve deneme yazılarımdan oluşturduğum bu çalışma Ceren Kültür tarafından okurların ilgisine sunuldu" dedi.  "SERÜVEN SÜRECEK" Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman, kitapla ilgili duygularını paylaşırken, "Artık, okurların ve edebiyat dünyasının ilgisine sunduğum bu kitap benden bağımsız olarak kendi serüvenini belirleyecek ve farklı mecralara doğru yol alacaktır. Nice insanın heybesinden kalbine ve belleğine doğru yollara düşmesini ve yolunun açık olmasını diliyorum..." diye de konuştu. SİNAN ARAMAN KİMDİR? 1978 Dersim/Mazgirt doğumludur. İlkokulu Mazgirt'in Sindam köyünde, ortaokul ve lise yıllarını ise Gebze Darıca'da geçirmiştir. 2001 Çukurova İşletme mezunudur. 2009 Marmara Kalkınma İktisadı yüksek lisansını ve 2020 İstanbul iktisat anabilim dalında doktorasını tamamlamıştır. 1999-2000'de Radyo Arkadaş'ta sunuculuk ve canlı yayın, 2000-2005 arasında 5 yıl kadar Evrensel Gazetesi'nde Çukurova bölge temsilciliği ve muhabirlik yapmıştır. 2006'dan bu yana akademisyen olarak vakıf üniversiteleri ve özel eğitim kurumlarında çalışmaktadır. Ayrıca bazı ulusal ve yerel edebiyat ergilerinde yayımlanmış şiir, deneme türü yazıları bulunmaktadır. “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi' adlı bir şiir/deneme kitabı dışında; yayımlanmaya hazır Türkiye ekonomisi, kriz ve konut balonu üzerine kendisine ait kuramsal/ampirik bir çalışma ve ayrıca 1416 Şeyh Bedreddin Hareketi üzerine editörlüğünü Hasan Ateş ve Erdem Çevik'le birlikte yaptığı yayımlanmaya hazır derleme bir kitap çalışması bulunmaktadır.

ADANA - Çukurova Üniversitesi'ndeki lisans eğitimi sırasında ve sonrasında bölgede uzun süre gazetecilik yapan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman'ın ilk kitabı “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi" okurlarıyla buluştu. Bir düşü gerçekleştiren Araman'ın Ceren Kültür tarafından yayınlanan kitabında, “Yaşama Dair", “Kavgaya Dair", “Aşka Dair" ve “Yola Dair" bölümlerinde, öykü, deneme ve şiirler yer alıyor.

"VAKTİ GELMİŞTİ

"Vurulsak da dalgalar ardında, kuş olup uçmak kalsın akşamlara" diyen Sinan Araman, kaleme aldığı metinlerde eline pergeli alıyor ve yaşanılan dünya içinde başka bir dünyanın potansiyelini çiziyor, içine eşitliği, özgürlüğü ve sınırsızlığı koyuyor. 

Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Sinan Araman, "Vakti gelmiş hatta geçmişti bile... Önemli bir kısmı, kimi ulusal kültür/sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlanmış, bir kısmı hiç yayımlamadığım, bir kısmının ise sosyal medyada paylaştığım şiir, öykü ve deneme yazılarımdan oluşturduğum bu çalışma Ceren Kültür tarafından okurların ilgisine sunuldu" dedi. 

"SERÜVEN SÜRECEK"

Çukurova'nın ardından İstanbul'a taşınan Akademisyen ve Yazar Sinan Araman, kitapla ilgili duygularını paylaşırken, "Artık, okurların ve edebiyat dünyasının ilgisine sunduğum bu kitap benden bağımsız olarak kendi serüvenini belirleyecek ve farklı mecralara doğru yol alacaktır. Nice insanın heybesinden kalbine ve belleğine doğru yollara düşmesini ve yolunun açık olmasını diliyorum..." diye de konuştu.

SİNAN ARAMAN KİMDİR?

1978 Dersim/Mazgirt doğumludur. İlkokulu Mazgirt'in Sindam köyünde, ortaokul ve lise yıllarını ise Gebze Darıca'da geçirmiştir. 2001 Çukurova İşletme mezunudur. 2009 Marmara Kalkınma İktisadı yüksek lisansını ve 2020 İstanbul iktisat anabilim dalında doktorasını tamamlamıştır. 1999-2000'de Radyo Arkadaş'ta sunuculuk ve canlı yayın, 2000-2005 arasında 5 yıl kadar Evrensel Gazetesi'nde Çukurova bölge temsilciliği ve muhabirlik yapmıştır. 2006'dan bu yana akademisyen olarak vakıf üniversiteleri ve özel eğitim kurumlarında çalışmaktadır. Ayrıca bazı ulusal ve yerel edebiyat ergilerinde yayımlanmış şiir, deneme türü yazıları bulunmaktadır. “Kalbin Aritmetiği ve Suyun Kabaran Tarihi' adlı bir şiir/deneme kitabı dışında; yayımlanmaya hazır Türkiye ekonomisi, kriz ve konut balonu üzerine kendisine ait kuramsal/ampirik bir çalışma ve ayrıca 1416 Şeyh Bedreddin Hareketi üzerine editörlüğünü Hasan Ateş ve Erdem Çevik'le birlikte yaptığı yayımlanmaya hazır derleme bir kitap çalışması bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.