HEM KURS ÇOK HEM İSTİHDAM!

GÜNDEM 11.03.2020 - 16:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2589+ kez okundu.
 

HEM KURS ÇOK HEM İSTİHDAM!

    Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi’nce (HEM) açılan yaklaşık bin 500 kursta 18 bine yakın kursiyer eğitim görüyor. Çeliğ, Halk Eğitim Merkezleri’nde, örgün eğitime gitmeyen veya bitirmiş 7’den 70’e herkese eğitim verildiğini belirterek, akla gelebilecek her alanda, istihdam yaratmaya katkısı olacak kurslar düzenlediklerini aktardı. Kalfalık ve ustalık belgesi alanların Halk Eğitim Merkezleri’nde usta öğretici olarak da işe başlayabildiklerini bildirdi. ADLİYELERE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cavidan Gülnar Çeliğ, okuma yazmadan F klavye eğitimine, biçki-dikişten İngilizce ve bilgisayar kurslarına kadar onlarca alanda ücretsiz eğitimler verdiklerini söyledi. Çeliğ, “F klavye kurslarıyla adliyelere sürekli eleman yetiştiriyoruz. Sınava girenlerin yüzde 90’ı bizim buradan yetişenler. İstihdam için de iyi bir veri sağlıyoruz” dedi. MASÖRLÜK KURSU İLGİ GÖRÜYOR Seyhan Halk Eğitim Merkezi’nde şu an için seramik, takı tasarım, kuaförlük, hediyelik eşya kursu, nakış dikiş ve masörlük gibi 57 kurs bulunduğunu hatırlatan Çeliğ, “Masörlük kursumuz çok ilgi görüyor. Buradan yetişen gençler bakanlık sertifikalı belgelerle Antalya’ya gidip iki ayda turizm alanında çok büyük para kazanıp geliyor” diye konuştu. 250 OKUMA YAZMA KURSUMUZ VAR Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma- Yazma Seferberliği”ne dönük 250 kursta eğitim verildiğini anlatan Çeliğ, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Suriyelilerin uyum çalışmasına dönük çalışmalar da yaptıklarına dikkat çekti. Çeliği, “Hızlandırılmış eğitimlerle Suriyelilere okuma- yazma ve Türk kültürünü öğretip onlara rehberlik ediyoruz” dedi.  İŞARET DİLİYLE TİYATRO Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cavidan Gülnar Çeliğ, “Dünya Engelliler Günü’nde işaret diliyle tiyatro oynattık. Engelli dernekleri bile bunu yapmadı. Down sendromlu çocuklarla koro hazırladık. Çok güzel ses getirdi. 9 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü için hazırladığımız bir defile gerçekleştirdik. Seyhan Belediyesi’nin Seymer adı altındaki kursların hepsi bize bağlı. Öğretmenlerin tamamını görevlendiriyoruz. Belgelendirme bize ait. Seyhan Belediyesi’nin yaptığı sadece yer tahsisi. Okullarda, derneklerde kurslarımız mevcut. Gençlerimize istihdam sağladığımız için de mutluyuz.”

 

 

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi’nce (HEM) açılan yaklaşık bin 500 kursta 18 bine yakın kursiyer eğitim görüyor.

Çeliğ, Halk Eğitim Merkezleri’nde, örgün eğitime gitmeyen veya bitirmiş 7’den 70’e herkese eğitim verildiğini belirterek, akla gelebilecek her alanda, istihdam yaratmaya katkısı olacak kurslar düzenlediklerini aktardı. Kalfalık ve ustalık belgesi alanların Halk Eğitim Merkezleri’nde usta öğretici olarak da işe başlayabildiklerini bildirdi.

ADLİYELERE ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ

Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cavidan Gülnar Çeliğ, okuma yazmadan F klavye eğitimine, biçki-dikişten İngilizce ve bilgisayar kurslarına kadar onlarca alanda ücretsiz eğitimler verdiklerini söyledi. Çeliğ, “F klavye kurslarıyla adliyelere sürekli eleman yetiştiriyoruz. Sınava girenlerin yüzde 90’ı bizim buradan yetişenler. İstihdam için de iyi bir veri sağlıyoruz” dedi.

MASÖRLÜK KURSU İLGİ GÖRÜYOR

Seyhan Halk Eğitim Merkezi’nde şu an için seramik, takı tasarım, kuaförlük, hediyelik eşya kursu, nakış dikiş ve masörlük gibi 57 kurs bulunduğunu hatırlatan Çeliğ, “Masörlük kursumuz çok ilgi görüyor. Buradan yetişen gençler bakanlık sertifikalı belgelerle Antalya’ya gidip iki ayda turizm alanında çok büyük para kazanıp geliyor” diye konuştu.

250 OKUMA YAZMA KURSUMUZ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma- Yazma Seferberliği”ne dönük 250 kursta eğitim verildiğini anlatan Çeliğ, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Suriyelilerin uyum çalışmasına dönük çalışmalar da yaptıklarına dikkat çekti. Çeliği, “Hızlandırılmış eğitimlerle Suriyelilere okuma- yazma ve Türk kültürünü öğretip onlara rehberlik ediyoruz” dedi. 

İŞARET DİLİYLE TİYATRO

Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cavidan Gülnar Çeliğ, “Dünya Engelliler Günü’nde işaret diliyle tiyatro oynattık. Engelli dernekleri bile bunu yapmadı. Down sendromlu çocuklarla koro hazırladık. Çok güzel ses getirdi. 9 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü için hazırladığımız bir defile gerçekleştirdik. Seyhan Belediyesi’nin Seymer adı altındaki kursların hepsi bize bağlı. Öğretmenlerin tamamını görevlendiriyoruz. Belgelendirme bize ait. Seyhan Belediyesi’nin yaptığı sadece yer tahsisi. Okullarda, derneklerde kurslarımız mevcut. Gençlerimize istihdam sağladığımız için de mutluyuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.