Hizmet üretim endeksi mart ayında yükseldi

GÜNDEM 15.05.2026 - 14:33, Güncelleme: 15.05.2026 - 14:33 350 kez okundu.
 

Hizmet üretim endeksi mart ayında yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu, hizmet üretim endeksi, Mart 2026 verisini yayımladı. Hizmet üretim endeksi 2026 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,8 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 17,7 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 5,9 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 1,8 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 3,4 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 4,7 arttı.
  Hizmet üretim endeksi aylık yüzde 0,5 arttı Hizmet üretim endeksi 2026 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,7 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 3,8 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 3,1 azaldı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 1,6 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 2,1 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,8 arttı. İnşaat üretimi yıllık yüzde 1,2 azaldı TÜİK, inşaat üretim endeksi, Mart 2026 verisini de açıkladı. Buna göre, inşaatın alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Mart ayında bina inşaatı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 azaldı, bina dışı yapıların inşaatı sektörü endeksi yüzde 8,5 arttı ve özel inşaat faaliyetleri sektörü endeksi yüzde 0,9 arttı. İnşaat üretimi aylık yüzde 4,5 azaldı İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Mart ayında bina inşaatı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,3 azaldı, bina dışı yapıların inşaatı sektörü endeksi yüzde 0,5 azaldı ve özel inşaat faaliyetleri sektörü endeksi yüzde 4,4 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu, hizmet üretim endeksi, Mart 2026 verisini yayımladı. Hizmet üretim endeksi 2026 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,8 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 17,7 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 5,9 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 1,8 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 3,4 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 4,7 arttı.

 

Hizmet üretim endeksi aylık yüzde 0,5 arttı
Hizmet üretim endeksi 2026 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,7 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 3,8 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 3,1 azaldı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 1,6 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 2,1 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,8 arttı.
İnşaat üretimi yıllık yüzde 1,2 azaldı
TÜİK, inşaat üretim endeksi, Mart 2026 verisini de açıkladı. Buna göre, inşaatın alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Mart ayında bina inşaatı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 azaldı, bina dışı yapıların inşaatı sektörü endeksi yüzde 8,5 arttı ve özel inşaat faaliyetleri sektörü endeksi yüzde 0,9 arttı.
İnşaat üretimi aylık yüzde 4,5 azaldı
İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde, 2026 yılı Mart ayında bina inşaatı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,3 azaldı, bina dışı yapıların inşaatı sektörü endeksi yüzde 0,5 azaldı ve özel inşaat faaliyetleri sektörü endeksi yüzde 4,4 azaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.