1 Mayıs coşkuyla kutlandı

KÜLTÜR-SANAT 01.05.2017 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2247+ kez okundu.
 

1 Mayıs coşkuyla kutlandı

    ADANA-Adana’da, 1 Mayıs İşçi Bayramı sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşların katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Alana direk giriş yasaklandı. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan kitle, Uğur Mumcu Meydanı’na  sadece bu güzergahtan girebildi. Alana girmeden tüm pankartlardaki tahtalar tek tek söktürüldü. OSMAN AK DENETLEDİ Görevli sivil polis memurları , alana sokulan her pankart ve dövizi tek tek fotoğrafladı. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak ise alınan güvenlik önlemlerini miting alanına gelerek denetledi. 1 Mayıs kutlamalarına CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da katıldı.    MİLLETVEKİLİ BEŞTAŞ SLOGAN ATTI HDP’li Beştaş, faşizme karşı omuz omuza sloganı attı. CHP’li Zülfikar İnönü Tümer ise Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleriyle buluşup, toplanma yeri olan Mimar Sinan Açık Hava Tiatrosu’na kadar gazetecilerle yürüdü.   DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu’ndan oluşan Terpit Komitesi adına DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu bir konuşma yaptı. Gündoğdu, “Referandumdan önce evet çıkarsa kıdem tazminatlarının gasp edileceğini söyledik. Kıdem tazminatı yük değil haktır. Bu işten atılan işçinin evine götürdüğü ekmektir. Kıdem tazminatı iş güvencesidir” dedi. 1 Kasım seçimleri öncesinde taşeron işçiye kadro sözü verildiğini fakat bu sözün tutulmadığını söyleyen Gündoğdu,”İşçilere yalan söylediler. Köle satar gibi kiralık işçiliği yasal hale getirdiler. Kamu emekçilerinin iş güvencesini de ortadan kaldıracaklarını açıkladılar. Köleliğe teslim olmayacağız” diye konuştu. İşsiz sayısının 7 milyonu aştığını öne süren Gündoğdu, şöyle devam etti: “Her 5 kişiden 1’i işssiz. İşsizlik Sigorta Fonu’nda toplanan paralar ise işsize değil patrona gidiyor. OHAL ve KHK’larla kayyum atanan belediyelerde binlerce işçiyi ekmeğinden ettiler. Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirdiler. Eşit özgür, laik, bağımsız, demokratik bir Türkiye hayal değil. Emekçiler savaş, işgal, ölüm, yoksulluk, yolsuzluk, gerici, ırkçı, şoven politikalar, kölelik yasaları, hak gaspları, sözleşmeli, iş güvencesiz, sosyal hakları olmayan çalışma yaşamı, cinsiyeler arasında eşitsizlik, hukukun siyasallaşması, partili mahkemeler, OHAL ve KHK istemiyor. “ (EGEMEN)      

 

 

ADANA-Adana’da, 1 Mayıs İşçi Bayramı sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve vatandaşların katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Alana direk giriş yasaklandı. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan kitle, Uğur Mumcu Meydanı’na  sadece bu güzergahtan girebildi. Alana girmeden tüm pankartlardaki tahtalar tek tek söktürüldü.

OSMAN AK DENETLEDİ

Görevli sivil polis memurları , alana sokulan her pankart ve dövizi tek tek fotoğrafladı. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak ise alınan güvenlik önlemlerini miting alanına gelerek denetledi.

1 Mayıs kutlamalarına CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da katıldı.   

MİLLETVEKİLİ BEŞTAŞ SLOGAN ATTI

HDP’li Beştaş, faşizme karşı omuz omuza sloganı attı. CHP’li Zülfikar İnönü Tümer ise Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleriyle buluşup, toplanma yeri olan Mimar Sinan Açık Hava Tiatrosu’na kadar gazetecilerle yürüdü.

 

DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu’ndan oluşan Terpit Komitesi adına DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu bir konuşma yaptı.

Gündoğdu, “Referandumdan önce evet çıkarsa kıdem tazminatlarının gasp edileceğini söyledik. Kıdem tazminatı yük değil haktır. Bu işten atılan işçinin evine götürdüğü ekmektir. Kıdem tazminatı iş güvencesidir” dedi.

1 Kasım seçimleri öncesinde taşeron işçiye kadro sözü verildiğini fakat bu sözün tutulmadığını söyleyen Gündoğdu,”İşçilere yalan söylediler. Köle satar gibi kiralık işçiliği yasal hale getirdiler. Kamu emekçilerinin iş güvencesini de ortadan kaldıracaklarını açıkladılar. Köleliğe teslim olmayacağız” diye konuştu.

İşsiz sayısının 7 milyonu aştığını öne süren Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Her 5 kişiden 1’i işssiz. İşsizlik Sigorta Fonu’nda toplanan paralar ise işsize değil patrona gidiyor. OHAL ve KHK’larla kayyum atanan belediyelerde binlerce işçiyi ekmeğinden ettiler. Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirdiler. Eşit özgür, laik, bağımsız, demokratik bir Türkiye hayal değil. Emekçiler savaş, işgal, ölüm, yoksulluk, yolsuzluk, gerici, ırkçı, şoven politikalar, kölelik yasaları, hak gaspları, sözleşmeli, iş güvencesiz, sosyal hakları olmayan çalışma yaşamı, cinsiyeler arasında eşitsizlik, hukukun siyasallaşması, partili mahkemeler, OHAL ve KHK istemiyor. “

(EGEMEN)

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.