19 YILDIR BORSA’NIN GONGU ‘HASAN AMCA’ İÇİN ÇALIYOR!

EKONOMİ 09.08.2017 - 14:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1775+ kez okundu.
 

19 YILDIR BORSA’NIN GONGU ‘HASAN AMCA’ İÇİN ÇALIYOR!

Adana'da bu yılın ilk kütlü pamuğu, Adana Ticaret Borsası'ndaki açık artırmada kilogramı 500 liradan alıcı buldu. Karataş ilçesi Bahçe mahallesindeki tarlasında pamuk yetiştiren Hasan Arslan, bu yıl da köylüsü Ali Kerküt ile birlikte ilk kütlü pamuğu satan kişi oldu. Arslan, Adana’da 19 yıldır ilk pamuğu üretip Borsa’da satıyor.   Adana Ticaret Borsası'ndaki açık artırmaya çok sayıda sanayici İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali TEKİN,  Adana Ticaret Borsası Bşakanı Şahin Bilgiç, Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı, Çiftçiler Birliği ile Ziraat odaları yöneticileri katıldı. Açık artırma öncesi Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Karaisalı, Seyhan ve Tufanbeyli ilçelerine telefonla görüntülü bağlantı kurup ayçiçeği, buğday ve mısır hasatlarıyla ilgili bilgi aldı.   PAMUĞU 2 KAT ARTIRMAK İSTİYORUZ Çukurova'da aynı anda pamuk, mısır, ayçiçeği ve buğday hasadı yapıldığını hatırlatan Bilgiç, Adana’da geçen yıl 151 bin ton kütlü pamuk üretildiğini söyledi. Beyaz altın diyarını eski günlere döndürmek istediklerini anlatan Bilgiç, “2020’ye kadar pamuk üretimini iki katına çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.   PAMUK EKİM ALANI ARTIYOR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, pamuk ekiminin bu yıl 330 bin dekar civarında olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi. Havza bazlı Milli Tarım projesiyle birlikte bu rakamların artacağını anlatan Tekin, pamuk üretiminin Adana’da eski günlerine ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.   YİNE İLK PAMUĞU YETİŞTİRDİ Karataş ilçesi Bahçe mahallesinde pamuk yetiştiren Hasan Arslan ile aynı yerden Ali Kerküt’ün ürettiği ilk kütlü pamuk için açık artırma yapıldı. Borsa Başkanı Şahin Bilgiç ve Genel Sekreter Gökhan Öztürk'ün yönettiği 25 liradan başlayan açık artırmada en yüksek fiyatı Erdeve Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Erdeve verdi. Erdeve Tekstil, Arslan’a 50 kilogram, Ali Kerküt’e ise 30 kilogram kütlü pamuk için 40 bin TL ödeyecek. Bu arada, Çukurobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı da birlik tarafından üretilen kolonyaları katılanlara hediye etti.

Adana'da bu yılın ilk kütlü pamuğu, Adana Ticaret Borsası'ndaki açık artırmada kilogramı 500 liradan alıcı buldu. Karataş ilçesi Bahçe mahallesindeki tarlasında pamuk yetiştiren Hasan Arslan, bu yıl da köylüsü Ali Kerküt ile birlikte ilk kütlü pamuğu satan kişi oldu. Arslan, Adana’da 19 yıldır ilk pamuğu üretip Borsa’da satıyor.

 

Adana Ticaret Borsası'ndaki açık artırmaya çok sayıda sanayici İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali TEKİN,  Adana Ticaret Borsası Bşakanı Şahin Bilgiç, Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı, Çiftçiler Birliği ile Ziraat odaları yöneticileri katıldı. Açık artırma öncesi Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Karaisalı, Seyhan ve Tufanbeyli ilçelerine telefonla görüntülü bağlantı kurup ayçiçeği, buğday ve mısır hasatlarıyla ilgili bilgi aldı.

 

PAMUĞU 2 KAT ARTIRMAK İSTİYORUZ

Çukurova'da aynı anda pamuk, mısır, ayçiçeği ve buğday hasadı yapıldığını hatırlatan Bilgiç, Adana’da geçen yıl 151 bin ton kütlü pamuk üretildiğini söyledi. Beyaz altın diyarını eski günlere döndürmek istediklerini anlatan Bilgiç, “2020’ye kadar pamuk üretimini iki katına çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

 

PAMUK EKİM ALANI ARTIYOR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, pamuk ekiminin bu yıl 330 bin dekar civarında olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi. Havza bazlı Milli Tarım projesiyle birlikte bu rakamların artacağını anlatan Tekin, pamuk üretiminin Adana’da eski günlerine ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

 

YİNE İLK PAMUĞU YETİŞTİRDİ

Karataş ilçesi Bahçe mahallesinde pamuk yetiştiren Hasan Arslan ile aynı yerden Ali Kerküt’ün ürettiği ilk kütlü pamuk için açık artırma yapıldı. Borsa Başkanı Şahin Bilgiç ve Genel Sekreter Gökhan Öztürk'ün yönettiği 25 liradan başlayan açık artırmada en yüksek fiyatı Erdeve Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Erdeve verdi. Erdeve Tekstil, Arslan’a 50 kilogram, Ali Kerküt’e ise 30 kilogram kütlü pamuk için 40 bin TL ödeyecek.

Bu arada, Çukurobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı da birlik tarafından üretilen kolonyaları katılanlara hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.