"SAVUNMA SUSMADI, SUSMAYACAK"

GÜNDEM 25.01.2019 - 14:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2098+ kez okundu.
 

"SAVUNMA SUSMADI, SUSMAYACAK"

Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED), Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü'nün (İDHAE) Türkiye'deki avukatlara ithaf ettiği '24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü'nde Baro Başkanları ve avukatlar cübbeleriyle meslektaşlarına yapılan saldırıları protesto etmek ve dayanışmak için, Galatasaray Meydanı'ndan İstanbul Barosu'na kadar yürüdü.  İstanbul Barosu'nun çağrısına uyarak meslektaşlarıyla dayanışmak amacıyla Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük İstanbul’da düzenlenen eyleme katıldı. Yürüyüş boyunca Uğur Mumcu, Tahir Elçi, Selçuk Kozağaçlı gibi isimlerin dövizlerini taşıyan avukatlar, "Savunma susmadı, susmayacak", "Savunma yoksa adalet yok", "Hak, hukuk, adalet", "Tahir'iz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz" gibi sloganları attı. BARO BAŞKANIMIZ AVUKAT VELİ KÜÇÜK; "SAVUNMA SUSMADI SUSMAYACAK" Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların yaşadıkları haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı bugün itibariyle açlık grevine başladıklarını bildirdi.  Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, “Bugün Mersin Barosu başkanımızla ziyaret ettiğimiz meslektaşımız Selçuk Kozağaçlı ve tutuklu diğer meslektaşımızın açlık grevine başladığını öğrendik. Vücut bütünlüklerini hiçe sayarak bugün ülkemizde yaşanan tek adam rejimini, polis devleti uygulamalarını protesto etme ve seslerini duyurma adına yaptıkları açlık grevini saygıyla karşılıyorum. Ben de bugüne kadar iki dosyadan yargılanan ve beraat eden bir meslektaşınız olarak hukuksuzluklara karşı bir kez daha haykırıyorum. Savunma susmadı susmayacak.” dedi. Eyleme; Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük'ün yanı sıra, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, İzmir Barosu Başkanı  Avukat Özkan Yücel, Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Mersin Barosu Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Sedat Tekneci, Hatay Barosu Başkanı Avukat Hatay Dönmez, Diyarbakır  Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın ve baroların temsilcileri de katıldı. "TAHİR ELÇİ OLUP ÖLDÜRÜLDÜK" Yürüyüşün ardından, “Avukatların sesi kesilirse, yurttaşların nefesi kesilir” yazılı pankartın asıldığı İstanbul Barosu önünde basın açıklaması yapıldı. GÜN NASIL DOĞDU? 24 Ocak 1977’de Franco yanlılarının Madrid’de 5 avukatı öldürmelerinin ardından 24 Ocak, “Tehlikedeki Avukatlar Günü” olarak anılmaya başladı.   


Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED), Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü'nün (İDHAE) Türkiye'deki avukatlara ithaf ettiği '24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü'nde Baro Başkanları ve avukatlar cübbeleriyle meslektaşlarına yapılan saldırıları protesto etmek ve dayanışmak için, Galatasaray Meydanı'ndan İstanbul Barosu'na kadar yürüdü. 
İstanbul Barosu'nun çağrısına uyarak meslektaşlarıyla dayanışmak amacıyla Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük İstanbul’da düzenlenen eyleme katıldı.
Yürüyüş boyunca Uğur Mumcu, Tahir Elçi, Selçuk Kozağaçlı gibi isimlerin dövizlerini taşıyan avukatlar, "Savunma susmadı, susmayacak", "Savunma yoksa adalet yok", "Hak, hukuk, adalet", "Tahir'iz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz" gibi sloganları attı.
BARO BAŞKANIMIZ AVUKAT VELİ KÜÇÜK; "SAVUNMA SUSMADI SUSMAYACAK"
Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların yaşadıkları haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı bugün itibariyle açlık grevine başladıklarını bildirdi. 
Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, “Bugün Mersin Barosu başkanımızla ziyaret ettiğimiz meslektaşımız Selçuk Kozağaçlı ve tutuklu diğer meslektaşımızın açlık grevine başladığını öğrendik. Vücut bütünlüklerini hiçe sayarak bugün ülkemizde yaşanan tek adam rejimini, polis devleti uygulamalarını protesto etme ve seslerini duyurma adına yaptıkları açlık grevini saygıyla karşılıyorum. Ben de bugüne kadar iki dosyadan yargılanan ve beraat eden bir meslektaşınız olarak hukuksuzluklara karşı bir kez daha haykırıyorum. Savunma susmadı susmayacak.” dedi.
Eyleme; Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük'ün yanı sıra, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, İzmir Barosu Başkanı  Avukat Özkan Yücel, Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Mersin Barosu Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Sedat Tekneci, Hatay Barosu Başkanı Avukat Hatay Dönmez, Diyarbakır  Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın ve baroların temsilcileri de katıldı.
"TAHİR ELÇİ OLUP ÖLDÜRÜLDÜK"
Yürüyüşün ardından, “Avukatların sesi kesilirse, yurttaşların nefesi kesilir” yazılı pankartın asıldığı İstanbul Barosu önünde basın açıklaması yapıldı.
GÜN NASIL DOĞDU?
24 Ocak 1977’de Franco yanlılarının Madrid’de 5 avukatı öldürmelerinin ardından 24 Ocak, “Tehlikedeki Avukatlar Günü” olarak anılmaya başladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.