YANAN ORMANLAR KÜLLERİNDEN DOĞUYOR!

GÜNDEM 19.03.2021 - 17:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2820+ kez okundu.
 

YANAN ORMANLAR KÜLLERİNDEN DOĞUYOR!

  Adana'nın Kozan ilçesinde geçen yıl çıkan yangınlarda yok olan ormanlık alanlar ağaçlandırılıyor.  KARAHAMZALI'DA BAŞLIYOR Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nce "Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor" temasıyla, 25 Mart Perşembe günü, geçen yıl Ağustos ayında yok olan Kozan ilçesi Karahamzalı mahallesindeki alanlara tohum ekimi yapılıp, fidan dağıtılacak.  ORMAN HAFTASI'NDA YEŞİLLENECEK  Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, "Ülkemizin orman varlığını artırmak, doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde çalışma başlattıklarını bildirdi.  2 BİN HEKTAR ORMANLIK ALAN YANDI  CHP'nin hazırladığı orman yangınına ilişkin raporda, 7 köyü etkileyen yangın sonucu 2 bin hektarın üzerinde alanın yandığı, 97 büyükbaş ve 7 küçükbaş hayvanın telef olduğu, 120 civarında evin de kullanılamaz hale geldiği belirtilmişti.

 

Adana'nın Kozan ilçesinde geçen yıl çıkan yangınlarda yok olan ormanlık alanlar ağaçlandırılıyor. 

KARAHAMZALI'DA BAŞLIYOR
Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nce "Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor" temasıyla, 25 Mart Perşembe günü, geçen yıl Ağustos ayında yok olan Kozan ilçesi Karahamzalı mahallesindeki alanlara tohum ekimi yapılıp, fidan dağıtılacak. 

ORMAN HAFTASI'NDA YEŞİLLENECEK 
Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, "Ülkemizin orman varlığını artırmak, doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde çalışma başlattıklarını bildirdi. 

2 BİN HEKTAR ORMANLIK ALAN YANDI 
CHP'nin hazırladığı orman yangınına ilişkin raporda, 7 köyü etkileyen yangın sonucu 2 bin hektarın üzerinde alanın yandığı, 97 büyükbaş ve 7 küçükbaş hayvanın telef olduğu, 120 civarında evin de kullanılamaz hale geldiği belirtilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.