"CANLARIYLA DESTANLAR YAZAN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ"

GÜNDEM 15.04.2024 - 16:31, Güncelleme: 15.04.2024 - 16:31 2241+ kez okundu.
 

"CANLARIYLA DESTANLAR YAZAN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ"

Şehitler Haftası'nda İrfan Söker'in Vatanseverlik Çağrısı: "Şehitlerin Mirası ve Türk Milletinin Onurlu Tarihi"
Türkiye Kuvayi Milli Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, 15-20 Nisan Şehitler Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada, vatan uğruna canlarını feda edenleri minnetle andı. Başkan Söker, "Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizler için vatan yapan, güvenliğimiz ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Aziz ruhları şad olsun" ifadeleriyle şehitlerin önemine vurgu yaptı. Söker, açıklamasında şehitlik kavramını vurgulayarak, "İslam dininde Peygamberlikten sonra gelen en yüce makam olan Şehitlik; Din, Vatan ve Millet uğruna canını feda etmek demektir" dedi. Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlık ve onur mücadelesinde büyük fedakarlıklar yaptığını belirten Söker, "Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz" inancıyla hareket eden milletin, tarihi destanlar yazdığını ifade etti. "TARİHİ ŞAN VE ŞEREFLE DOLU BİR MİLLETİZ" "7 DÜVELE MEYDAN OKUNAN BU VATANI KORUMA SIRASI BİZDEDİR"  Açıklamasında Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine ve şehitlerin önemine vurgu yapan Başkan Söker, "Bizler bu güzel vatan için canlarıyla ve kanlarıyla destanlar yazan bir milletin evladıyız. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermek için bir an bile düşünmemişlerdir" sözleriyle Türk milletinin tarihindeki direniş ruhunu yansıttı. Son olarak, vatan savunmasının önemine değinen Söker, "Bu vatan toprağında bugün rahatlıkla varlığımızı devam ettiriyorsak, bunu, bedeninin her parçasını bu vatan toprağına emanet eden şehitlerimizin sayesindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, uğruna 7 düvele meydan okuduğu bu vatanı koruma sırası şimdi bizdedir" diyerek Türk milletinin vatanseverlik ve bağımsızlık mücadelesini vurguladı.
Şehitler Haftası'nda İrfan Söker'in Vatanseverlik Çağrısı: "Şehitlerin Mirası ve Türk Milletinin Onurlu Tarihi"

Türkiye Kuvayi Milli Mücahitler Derneği Genel Başkanı İrfan Söker, 15-20 Nisan Şehitler Haftası vesilesiyle yaptığı açıklamada, vatan uğruna canlarını feda edenleri minnetle andı. Başkan Söker, "Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizler için vatan yapan, güvenliğimiz ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Aziz ruhları şad olsun" ifadeleriyle şehitlerin önemine vurgu yaptı. Söker, açıklamasında şehitlik kavramını vurgulayarak, "İslam dininde Peygamberlikten sonra gelen en yüce makam olan Şehitlik; Din, Vatan ve Millet uğruna canını feda etmek demektir" dedi. Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlık ve onur mücadelesinde büyük fedakarlıklar yaptığını belirten Söker, "Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz" inancıyla hareket eden milletin, tarihi destanlar yazdığını ifade etti.

"TARİHİ ŞAN VE ŞEREFLE DOLU BİR MİLLETİZ"

"7 DÜVELE MEYDAN OKUNAN BU VATANI KORUMA SIRASI BİZDEDİR" 

Açıklamasında Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine ve şehitlerin önemine vurgu yapan Başkan Söker, "Bizler bu güzel vatan için canlarıyla ve kanlarıyla destanlar yazan bir milletin evladıyız. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermek için bir an bile düşünmemişlerdir" sözleriyle Türk milletinin tarihindeki direniş ruhunu yansıttı. Son olarak, vatan savunmasının önemine değinen Söker, "Bu vatan toprağında bugün rahatlıkla varlığımızı devam ettiriyorsak, bunu, bedeninin her parçasını bu vatan toprağına emanet eden şehitlerimizin sayesindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, uğruna 7 düvele meydan okuduğu bu vatanı koruma sırası şimdi bizdedir" diyerek Türk milletinin vatanseverlik ve bağımsızlık mücadelesini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.