İYİLİKTE YARIŞAN SINIFLAR' PROJESİ ADANA’DA TANITILDI

GÜNDEM 22.09.2025 - 15:02, Güncelleme: 22.09.2025 - 15:02 193 kez okundu.
 

İYİLİKTE YARIŞAN SINIFLAR' PROJESİ ADANA’DA TANITILDI

İyiliği çoğaltmak ve öğrenciler arasında dayanışma köprüleri kurmak ve yetim çocukların yaşadığı dezavantajlı durumları değiştirmek amacıyla yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi”, Adana’da yeni dönem tanıtım toplantısıyla başladı.
İHH, Millî Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin 2025–2026 eğitim-öğretim yılı lansman toplantısı Adana’da gerçekleştirildi. Nezihe Yalvaç Turizm ve Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İHH Adana Başkanı Mahmut Eraslan, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, ilçe millî eğitim müdürleri, ilçe temsilcileri ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı. Toplantıda, projenin geçmiş yıllarda elde ettiği başarılar ve yeni dönemde yapılacak çalışmalar ele alındı. Açılış konuşmasını yapan İHH Adana Başkanı Mahmut Eraslan, “İyilik, paylaştıkça çoğalan bir değerdir. Bugün burada eğitim camiasıyla el ele vererek her bir öğrencinin dünyasında iyilik filizlerini yeşertiyoruz. Her okul bir iyilik yuvasına, her öğrenci bir kardeşine umut olmaya devam edecek” dedi. Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili ise selamlama konuşmasında, projenin öğrenciler üzerindeki sosyal ve ahlaki etkisine dikkat çekti. Sarıgeçili, “İyilikte Yarışan Sınıflar yalnızca bir yardım hareketi değil; aynı zamanda bir bilinç inşasıdır. Merhameti, dayanışmayı ve kardeşliği sınıflarımızda diri tutuyoruz. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras, iyiliği yaygınlaştırmak olacaktır” ifadelerini kullandı. Programda proje hakkında bilgilendirme sunumunu yapan İyilikte Yarışan Sınıflar Adana Koordinatörü İlhan Yılmaz, proje kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 4334 okulda 11.200 öğrenci, 49 ülkedeki kardeşlerine destek oldu. Adana’da ise 332 okul, 836 yetim öğrenciye sponsor oldu. Toplantının kapanışında söz alan Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, projenin önemine vurgu yaparak ilçe milli eğitim müdürlerine çağrıda bulunarak; “Her öğrencimiz, iyiliğin temsilcisi olabilir. Bu proje, çocuklarımızın vicdanlarını ve sosyal sorumluluk bilincini geliştiren bir mekteptir. Tüm ilçe müdürlerimizden, temsilcilerimizden bu projeye daha güçlü destek bekliyoruz. Çünkü iyilikte yarışmak, geleceğimizi daha sağlam inşa etmektir” dedi. 2013 yılında başlatılan “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi, bu yıl 10. yılını doldurdu. Proje ile Türkiye’nin dört bir yanında öğrenciler, dünyanın farklı bölgelerindeki yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara destek oluyor. Eğitimciler ve öğrenciler tarafından sahiplenilen bu sosyal sorumluluk hareketi, Adana’da da her geçen yıl daha geniş bir katılımla sürüyor.
İyiliği çoğaltmak ve öğrenciler arasında dayanışma köprüleri kurmak ve yetim çocukların yaşadığı dezavantajlı durumları değiştirmek amacıyla yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi”, Adana’da yeni dönem tanıtım toplantısıyla başladı.

İHH, Millî Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin 2025–2026 eğitim-öğretim yılı lansman toplantısı Adana’da gerçekleştirildi. Nezihe Yalvaç Turizm ve Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İHH Adana Başkanı Mahmut Eraslan, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, ilçe millî eğitim müdürleri, ilçe temsilcileri ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.

Toplantıda, projenin geçmiş yıllarda elde ettiği başarılar ve yeni dönemde yapılacak çalışmalar ele alındı.
Açılış konuşmasını yapan İHH Adana Başkanı Mahmut Eraslan, “İyilik, paylaştıkça çoğalan bir değerdir. Bugün burada eğitim camiasıyla el ele vererek her bir öğrencinin dünyasında iyilik filizlerini yeşertiyoruz. Her okul bir iyilik yuvasına, her öğrenci bir kardeşine umut olmaya devam edecek” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili ise selamlama konuşmasında, projenin öğrenciler üzerindeki sosyal ve ahlaki etkisine dikkat çekti. Sarıgeçili, “İyilikte Yarışan Sınıflar yalnızca bir yardım hareketi değil; aynı zamanda bir bilinç inşasıdır. Merhameti, dayanışmayı ve kardeşliği sınıflarımızda diri tutuyoruz. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras, iyiliği yaygınlaştırmak olacaktır” ifadelerini kullandı.
Programda proje hakkında bilgilendirme sunumunu yapan İyilikte Yarışan Sınıflar Adana Koordinatörü İlhan Yılmaz, proje kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 4334 okulda 11.200 öğrenci, 49 ülkedeki kardeşlerine destek oldu. Adana’da ise 332 okul, 836 yetim öğrenciye sponsor oldu.
Toplantının kapanışında söz alan Adana İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, projenin önemine vurgu yaparak ilçe milli eğitim müdürlerine çağrıda bulunarak; “Her öğrencimiz, iyiliğin temsilcisi olabilir. Bu proje, çocuklarımızın vicdanlarını ve sosyal sorumluluk bilincini geliştiren bir mekteptir. Tüm ilçe müdürlerimizden, temsilcilerimizden bu projeye daha güçlü destek bekliyoruz. Çünkü iyilikte yarışmak, geleceğimizi daha sağlam inşa etmektir” dedi.
2013 yılında başlatılan “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi, bu yıl 10. yılını doldurdu. Proje ile Türkiye’nin dört bir yanında öğrenciler, dünyanın farklı bölgelerindeki yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara destek oluyor. Eğitimciler ve öğrenciler tarafından sahiplenilen bu sosyal sorumluluk hareketi, Adana’da da her geçen yıl daha geniş bir katılımla sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.