Lezzet Treni Misafirlerini 4. Kez Pozantı’ya Getirdi

TURİZM 07.10.2023 - 15:12, Güncelleme: 07.10.2023 - 15:12 6896+ kez okundu.
 

Lezzet Treni Misafirlerini 4. Kez Pozantı’ya Getirdi

7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında Adana Valiliği tarafından organize edilen Lezzet Treni, 4. Kez misafirlerini Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkına getirdi.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, youtuberler, vlogger, gurmeler, aşçılar, ünlü oyuncular, yazarlar ve gazeteciler, 'Lezzet Treni' ile geldikleri Belemedik'te Pozantı'ya has organik ürünlerden oluşan kahvaltı ile ağırlandılar. Kahvaltı etkinliğine; Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Mustafa Yiğit, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Adana Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Niyazi Göğer ve misafirler katıldı. LEZZET TRENİ POZANTI’DA Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde bu yıl "100’üncü yılında Cumhuriyet lezzetleri" teması ile yedincisi organize edilen “Uluslararası Adana Lezzet Festivali” programı kapsamında Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkına getirilen misafirlerin damaklarında eşsiz lezzetler bırakıldı. Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın misafirlerle tek tek ilgilendiği, çınar ağaçları altında kurulan kahvaltı masalarının görselliği ise katılımcılardan tam not aldı. BELEMEDİK’İN TARİHİ ÖZELLİĞİNİ ANLATTI Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, yedincisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali programında Belemedik’te kahvaltı vermekten onur duyduğunu dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik Tabiat Parkına ilk defa gelen sosyal medya fenomenleri, gurme ve ünlü oyunculara Belemedik’in tarihi yapısını ve özelliğini anlattı. Ayrıca kahvaltıdaki tüm ürünlerin organik ve Pozantı yöresine has olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Masalar üzerinde görmüş olduğunuz tüm ürünler Pozantı’ya özgü ilçemizde yetişen ürünlerdir. Özellikle üzümleri kendi bağımdan kendi ellerimle kestim. Bin 400 rakımda yetişen çileklerin tadına bakarsanız hayran kalacağınıza adım gibi eminim. Çünkü bu mevsimde bu kadar güzel aromalı çileği hiçbir yerde bulamazsınız. Bunun yanında masadaki çeşit çeşit reçeller, belediyemize ait  kadın personellerin çalıştığı Sebze ve Meyve Kurutma merkezinin ürünleridir.” Dedi. SAKLI BİR CENNET BAHÇESİ GİBİ Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana Lezzet Festivalimizin güzel bir aşamasındayız. Geleneksel hale getirilmiş olan Pozantı ilçemizin bu doğasıyla güzel Belemedik Mahallesinde misafirlerimize doğal ve yöresel ürünlerle dolu kahvaltı aşamasını icra ediyoruz. Sabah Adana’dan lezzet treni ile başlayan yolculuğumuz bizi Torosların serin ve tarih kokan Belemedik Tabiat Parkına getirdi. Burası adeta saklı bir cennet bahçesi gibi gözlerden uzak böyle güzel bir yer olması beni çok mutlu etti. Hem doğa hem de coğrafyası ile buradaki sıcak karşılama ve tabi ki doğal ürünlerin bulunduğu kahvaltı masası bütün stresimizi aldı. Doğal özelliğini bozmadan insanlar için Belemedik’i kullanışlı hale getiren Pozantı Belediye Başkanımız Mustafa Çay’ı tebrik ediyorum.” Dedi.
7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında Adana Valiliği tarafından organize edilen Lezzet Treni, 4. Kez misafirlerini Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkına getirdi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, youtuberler, vlogger, gurmeler, aşçılar, ünlü oyuncular, yazarlar ve gazeteciler, ' Lezzet Treni' ile geldikleri Belemedik'te Pozantı'ya has organik ürünlerden oluşan kahvaltı ile ağırlandılar.

Kahvaltı etkinliğine; Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Mustafa Yiğit, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Adana Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Niyazi Göğer ve misafirler katıldı.

LEZZET TRENİ POZANTI’DA

Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde bu yıl "100’üncü yılında Cumhuriyet lezzetleri" teması ile yedincisi organize edilen “Uluslararası Adana Lezzet Festivali” programı kapsamında Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkına getirilen misafirlerin damaklarında eşsiz lezzetler bırakıldı.

Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın misafirlerle tek tek ilgilendiği, çınar ağaçları altında kurulan kahvaltı masalarının görselliği ise katılımcılardan tam not aldı.

BELEMEDİK’İN TARİHİ ÖZELLİĞİNİ ANLATTI

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, yedincisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali programında Belemedik’te kahvaltı vermekten onur duyduğunu dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik Tabiat Parkına ilk defa gelen sosyal medya fenomenleri, gurme ve ünlü oyunculara Belemedik’in tarihi yapısını ve özelliğini anlattı.

Ayrıca kahvaltıdaki tüm ürünlerin organik ve Pozantı yöresine has olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Masalar üzerinde görmüş olduğunuz tüm ürünler Pozantı’ya özgü ilçemizde yetişen ürünlerdir. Özellikle üzümleri kendi bağımdan kendi ellerimle kestim. Bin 400 rakımda yetişen çileklerin tadına bakarsanız hayran kalacağınıza adım gibi eminim. Çünkü bu mevsimde bu kadar güzel aromalı çileği hiçbir yerde bulamazsınız. Bunun yanında masadaki çeşit çeşit reçeller, belediyemize ait  kadın personellerin çalıştığı Sebze ve Meyve Kurutma merkezinin ürünleridir.” Dedi.

SAKLI BİR CENNET BAHÇESİ GİBİ

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adana Lezzet Festivalimizin güzel bir aşamasındayız. Geleneksel hale getirilmiş olan Pozantı ilçemizin bu doğasıyla güzel Belemedik Mahallesinde misafirlerimize doğal ve yöresel ürünlerle dolu kahvaltı aşamasını icra ediyoruz. Sabah Adana’dan lezzet treni ile başlayan yolculuğumuz bizi Torosların serin ve tarih kokan Belemedik Tabiat Parkına getirdi. Burası adeta saklı bir cennet bahçesi gibi gözlerden uzak böyle güzel bir yer olması beni çok mutlu etti. Hem doğa hem de coğrafyası ile buradaki sıcak karşılama ve tabi ki doğal ürünlerin bulunduğu kahvaltı masası bütün stresimizi aldı. Doğal özelliğini bozmadan insanlar için Belemedik’i kullanışlı hale getiren Pozantı Belediye Başkanımız Mustafa Çay’ı tebrik ediyorum.” Dedi.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.