Oyun pazarının hacmi 159 milyar dolar

TEKNOLOJİ 12.12.2020 - 11:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1706+ kez okundu.
 

Oyun pazarının hacmi 159 milyar dolar

  Oyun pazarı için analizler yayınlayan Newzoo’ya göre, küresel oyun pazarı 2020 itibarıyla 159 milyar dolara ulaştı. 2,7 milyar olarak belirlenen mobil oyuncu sayısının ise 2023 yılında 3 milyarı geçmesi bekleniyor.   Pandemi nedeniyle evlerde geçen zamanla birlikte mobil oyunlara ilgi de arttı. Bu gelişme, oyun sektörünü eğlence sektörünün en büyük endüstrisi haline getirdi. Newzoo şirketinin 2020 araştırma raporuna göre, 2,7 milyar oyuncudan oluşan oyun sektörünün 2023 yılında 3 milyar oyuncuyu aşması bekleniyor.   Bir yılda yüzde 9,3 artış   Geçmişte sadece eğlenceli vakit geçirmek için yapılan aktiviteler olarak görülen mobil oyun dünyası, günümüzde dünyanın en büyük ciroya sahip sektörlerinden biri oldu. Newzoo’nun rapor sonuçları, küresel oyun pazarının 2020'de yıllık yüzde 9,3 artışla 159,3 milyar dolara ulaştığını gösteriyor.   Ticaret Bakanlığı destekliyor     Oyun sektörünün pandemide en çok büyüyen sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “2020’de oyun sektöründe öngörülmeyen bir büyüme yaşandı. Ticaret Bakanlığı tarafından mobil uygulama ve oyun geliştiren firmalara kapsam ve ihtiyaç yönünden fon olarak geri ödemesiz şekilde gerekli destekler veriliyor. Oyun sektöründe faaliyet göstermek isteyen girişimcilerin yapması gereken bu desteklerden en iyi şekilde faydalanarak sektöre sağlam adımlarla giriş yapmak. IFASTURK olarak, alanında uzman kadromuzla girişimcileri devlet destekleri konusunda bilgilendiriyor, eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlayarak katma değer yaratılmasına destek oluyoruz.” dedi.   IFAS Türk Eğitim Ar-Ge ve Destek Danışmanlığı A.Ş., farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara, Ar-Ge ve Teknopark Danışmanlığı ile ihracata yönelik devlet destekleri danışmanlığı kapsamında müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda geniş yelpazede hizmetler sunan bir danışmanlık şirketidir.

 

Oyun pazarı için analizler yayınlayan Newzoo’ya göre, küresel oyun pazarı 2020 itibarıyla 159 milyar dolara ulaştı. 2,7 milyar olarak belirlenen mobil oyuncu sayısının ise 2023 yılında 3 milyarı geçmesi bekleniyor.

 

Pandemi nedeniyle evlerde geçen zamanla birlikte mobil oyunlara ilgi de arttı. Bu gelişme, oyun sektörünü eğlence sektörünün en büyük endüstrisi haline getirdi. Newzoo şirketinin 2020 araştırma raporuna göre, 2,7 milyar oyuncudan oluşan oyun sektörünün 2023 yılında 3 milyar oyuncuyu aşması bekleniyor.

 

Bir yılda yüzde 9,3 artış

 

Geçmişte sadece eğlenceli vakit geçirmek için yapılan aktiviteler olarak görülen mobil oyun dünyası, günümüzde dünyanın en büyük ciroya sahip sektörlerinden biri oldu. Newzoo’nun rapor sonuçları, küresel oyun pazarının 2020'de yıllık yüzde 9,3 artışla 159,3 milyar dolara ulaştığını gösteriyor.

 

Ticaret Bakanlığı destekliyor

 

 

Oyun sektörünün pandemide en çok büyüyen sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “2020’de oyun sektöründe öngörülmeyen bir büyüme yaşandı. Ticaret Bakanlığı tarafından mobil uygulama ve oyun geliştiren firmalara kapsam ve ihtiyaç yönünden fon olarak geri ödemesiz şekilde gerekli destekler veriliyor. Oyun sektöründe faaliyet göstermek isteyen girişimcilerin yapması gereken bu desteklerden en iyi şekilde faydalanarak sektöre sağlam adımlarla giriş yapmak. IFASTURK olarak, alanında uzman kadromuzla girişimcileri devlet destekleri konusunda bilgilendiriyor, eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlayarak katma değer yaratılmasına destek oluyoruz.” dedi.

 

IFAS Türk Eğitim Ar-Ge ve Destek Danışmanlığı A.Ş., farklı iş kollarında faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli firmalara, Ar-Ge ve Teknopark Danışmanlığı ile ihracata yönelik devlet destekleri danışmanlığı kapsamında müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda geniş yelpazede hizmetler sunan bir danışmanlık şirketidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.