Şalgamın tam içilecek zamanı!

GÜNDEM 27.11.2022 - 19:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1566+ kez okundu.
 

Şalgamın tam içilecek zamanı!

Adana’nın ünlü Seyyarın Şalgamcısı Ramazan Tilki, yeni sezonun ilk ürünlerinin kapaklarını açtı. 30 yıllık birikimiyle şalgam üreten Ramazan Tilki, “Bu havalar tam şalgam tüketme zamanları. İyi bir şalgam içmek isteyen, eşine-dostuna-arkadaşlarına lezzetli bir şalgam göndermek isteyen bize uğrasın” diyor. Yılların şalgamcısı Ramazan Tilki, iyi bir şalgamın ağızda unutulmaz tatlar bırakacağını söylerken, gribal enfeksiyonlardan korunmanın bir yönteminin şalgam içmek olduğunu söylüyor. Şalgamın içindeki ‘şalgam turpu’ nun (çelem de deniliyor) tam bir şifa deposu olduğunu anlatan Ramazan Tilki, “Kendi üretimimiz şalgamlarda bu turp olmazsa olmazımız. Kış aylarıyla birlikte mutlaka bu turpu şalgam üretirken içerisine koyarız. Oranı ne fazla ne de az olmalı, boğazda hafif yanma hissi bırakmalı” diyor.     Şalgamdaki tuz oranına da özen gösterdiklerini anlatan Ramazan Tilki, bu sebeple özellikle tansiyon hastası müşterilerinin tercih ettiği adreslerden biri olduğunu anlattı. Seyyarın Şalgamı adıyla markalaştırdığı şalgam için üretimin her aşamasında büyük özen gösterdiklerine dikkat çeken Ramazan Tilki, “Ev yapımı şalgam ile fabrikasyon üretim arasında her yönden büyük farklılıklar var. Yılların tecrübesini de işin içine katarak, belli bir oranda üretim yapıyoruz. Elimizde tonlarca ürünü bekleterek satmak değil, her seferinde belli miktar şalgam kurarak yaptığımız için ürünlerimiz hep yeni mahsül. Kalitemizi bilip bizi tercih edenler bir daha başka şalgamcılara uğramıyor” diye konuştu. Tilki, ev yapımı şalgamda raf ömrünü uzatmak için çeşitli kimyasal kullanmanın mümkün olmadığına dikkat çekerek, yalnızca, mor havuç, kış aylarında şalgam turpu, su, tuz ve bulgur unu (setik) ile mayalandırma yaptıklarını bildirdi. Ramazan Tilki, şehir içinden şalgam içmeye gelenlerin yanısıra şehir dışından da isteyenler olduğuna değinerek, yurtdışından gelen gurbetçilerin de tercihleri arasında olduklarını anlattı.         

Adana’nın ünlü Seyyarın Şalgamcısı Ramazan Tilki, yeni sezonun ilk ürünlerinin kapaklarını açtı. 30 yıllık birikimiyle şalgam üreten Ramazan Tilki, “Bu havalar tam şalgam tüketme zamanları. İyi bir şalgam içmek isteyen, eşine-dostuna-arkadaşlarına lezzetli bir şalgam göndermek isteyen bize uğrasın” diyor.

Yılların şalgamcısı Ramazan Tilki, iyi bir şalgamın ağızda unutulmaz tatlar bırakacağını söylerken, gribal enfeksiyonlardan korunmanın bir yönteminin şalgam içmek olduğunu söylüyor. Şalgamın içindeki ‘şalgam turpu’ nun (çelem de deniliyor) tam bir şifa deposu olduğunu anlatan Ramazan Tilki, “Kendi üretimimiz şalgamlarda bu turp olmazsa olmazımız. Kış aylarıyla birlikte mutlaka bu turpu şalgam üretirken içerisine koyarız. Oranı ne fazla ne de az olmalı, boğazda hafif yanma hissi bırakmalı” diyor.

 

 

Şalgamdaki tuz oranına da özen gösterdiklerini anlatan Ramazan Tilki, bu sebeple özellikle tansiyon hastası müşterilerinin tercih ettiği adreslerden biri olduğunu anlattı. Seyyarın Şalgamı adıyla markalaştırdığı şalgam için üretimin her aşamasında büyük özen gösterdiklerine dikkat çeken Ramazan Tilki, “Ev yapımı şalgam ile fabrikasyon üretim arasında her yönden büyük farklılıklar var. Yılların tecrübesini de işin içine katarak, belli bir oranda üretim yapıyoruz. Elimizde tonlarca ürünü bekleterek satmak değil, her seferinde belli miktar şalgam kurarak yaptığımız için ürünlerimiz hep yeni mahsül. Kalitemizi bilip bizi tercih edenler bir daha başka şalgamcılara uğramıyor” diye konuştu.

Tilki, ev yapımı şalgamda raf ömrünü uzatmak için çeşitli kimyasal kullanmanın mümkün olmadığına dikkat çekerek, yalnızca, mor havuç, kış aylarında şalgam turpu, su, tuz ve bulgur unu (setik) ile mayalandırma yaptıklarını bildirdi.

Ramazan Tilki, şehir içinden şalgam içmeye gelenlerin yanısıra şehir dışından da isteyenler olduğuna değinerek, yurtdışından gelen gurbetçilerin de tercihleri arasında olduklarını anlattı. 

 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.