Savcı, Karalar için hapis istedi
Savcı, Karalar için hapis istedi
Aziz İhsan Aktaş soruşturması çerçevesinde, Cumhuriyet Savcısı mütaalasında, görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Zeydan Karalar için rüşvetten hapis talebinde bulundu. Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasından 5 Temmuz 2025’te gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Karalar, 212 gün sonra Şubat ayının başlarında tahliye edilmişti.
Mütaalasında, “Aziz İhsan Aktaş’ın akrabalarıyla kurduğu ihale sistemiyle en çok Beşiktaş Belediyesi’nden ihale aldığı, Rıza Akpolat’ın haksız kazancı da akrabaları üzerinden resmileştirdiği” iddiasında bulunan Savcı, sanıklar yönünden her bir eylem bakımından ayrı ayrı değerlendirme yaparak ceza ve beraat taleplerini açıklamayı sürdürdü.
İddianamede Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında da “rüşvet alma” suçundan 4 yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
