Şehrin göbeğinde evlere şenlik trafik!

TURİZM 03.06.2019 - 14:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1942+ kez okundu.
 

Şehrin göbeğinde evlere şenlik trafik!

  Adana’da, sinyalizasyonların işe yaramadığı uygulamalar dikkat çekiyor. Yıllardır çözülmeyen, ısrarla çözüm yolu gösterilmesine rağmen el vurulmayan sorunların çilesini Adanalı çekiyor.   HEM YAYAYA, HEM ARAÇLARA YEŞİL YANAN SİSTEM D-400 karayolundan Mersin istikametine doğru giden araçlar, Dörtyol’a geldiklerinde yayalara yanan yeşil ışığı göremiyor. Çünkü sinyalizasyon son derece “akıl ve mantık dışı” kurulmuş. Yayanın hayatını karartabilecek, araç sürücülerinin göremeyeceği şekilde ayarlanan sinyalizasyonda yanan yeşil ışığı sadece yaya görebiliyor.   REZALETE EL ATILMIYOR Dörtyol’daki bu rezalete hala el atılmıyor. Örneğin, Atatürk caddesinden gelip Gizerler ve eski Atilla Altıkat köprüsü güzergahına dönüp yol alacak sürücüler de karşıdan karşıya geçmek isteyen sürücülere yanan yeşil ışığı göremiyor. D-400 üzerinden düz gelen araçlar da aynı şekilde yayalara yanan yeşil ışığı göremiyor.   ZEHİR VE DUMAN KUSAN OTOBÜSLER İnönü Parkı önünde karşıdan karşıya geçişler son derece sıkıntılı. İnönü parkından Çakmak caddesine geçmek istediğiniz zaman kendinizi zehir ve duman kusan özel halk otobüslerinin arasında buluyorsunuz. Bu otobüsler, Adliye Sarayı önünden İnönü parkındaki duraklara yanaşırken vatandaşı mağdur ediyor.   OTOBÜSLER YAYA GEÇİDİNİ İŞGAL EDİYOR Özel Halk Otobüsü sürücüleri, duraklara yanaşmak için uzun kuyruklar oluşturuyor. Karşıdan karşıya geçmeye çalışanlar ise yaya geçitlerini bile işgal eden bu otobüslerden büyük sıkıntı yaşıyor. Adalet Sarayı’ndan Atatürk caddesi istikametine dönen yol sözde genişletildi ancak vatandaş, oradan Çakmak caddesine geçebilmek için adeta işkence çekiyor.   AYNI DURUM YAŞANIYOR Aynı durum yine İnönü caddesi üzerinden eski SSK binası önüne geçişte de yaşanıyor. Ya da Çakmak caddesinden TeknoSa istikametine geçmek isteyen yayalar da kendilerine yeşil ışık yandığı zaman, İnönü caddesi istikametine doğru ilerleyen araçlara da yeşil ışık yandığı için sıkıntı üstüne sıkıntı yaşıyor. Şehrin göbeğinde evlere şenlik bir trafik uygulaması var.  

 

Adana’da, sinyalizasyonların işe yaramadığı uygulamalar dikkat çekiyor. Yıllardır çözülmeyen, ısrarla çözüm yolu gösterilmesine rağmen el vurulmayan sorunların çilesini Adanalı çekiyor.

 

HEM YAYAYA, HEM ARAÇLARA YEŞİL YANAN SİSTEM

D-400 karayolundan Mersin istikametine doğru giden araçlar, Dörtyol’a geldiklerinde yayalara yanan yeşil ışığı göremiyor. Çünkü sinyalizasyon son derece “akıl ve mantık dışı” kurulmuş. Yayanın hayatını karartabilecek, araç sürücülerinin göremeyeceği şekilde ayarlanan sinyalizasyonda yanan yeşil ışığı sadece yaya görebiliyor.

 

REZALETE EL ATILMIYOR

Dörtyol’daki bu rezalete hala el atılmıyor. Örneğin, Atatürk caddesinden gelip Gizerler ve eski Atilla Altıkat köprüsü güzergahına dönüp yol alacak sürücüler de karşıdan karşıya geçmek isteyen sürücülere yanan yeşil ışığı göremiyor. D-400 üzerinden düz gelen araçlar da aynı şekilde yayalara yanan yeşil ışığı göremiyor.

 

ZEHİR VE DUMAN KUSAN OTOBÜSLER

İnönü Parkı önünde karşıdan karşıya geçişler son derece sıkıntılı. İnönü parkından Çakmak caddesine geçmek istediğiniz zaman kendinizi zehir ve duman kusan özel halk otobüslerinin arasında buluyorsunuz. Bu otobüsler, Adliye Sarayı önünden İnönü parkındaki duraklara yanaşırken vatandaşı mağdur ediyor.

 

OTOBÜSLER YAYA GEÇİDİNİ İŞGAL EDİYOR

Özel Halk Otobüsü sürücüleri, duraklara yanaşmak için uzun kuyruklar oluşturuyor. Karşıdan karşıya geçmeye çalışanlar ise yaya geçitlerini bile işgal eden bu otobüslerden büyük sıkıntı yaşıyor. Adalet Sarayı’ndan Atatürk caddesi istikametine dönen yol sözde genişletildi ancak vatandaş, oradan Çakmak caddesine geçebilmek için adeta işkence çekiyor.

 

AYNI DURUM YAŞANIYOR

Aynı durum yine İnönü caddesi üzerinden eski SSK binası önüne geçişte de yaşanıyor. Ya da Çakmak caddesinden TeknoSa istikametine geçmek isteyen yayalar da kendilerine yeşil ışık yandığı zaman, İnönü caddesi istikametine doğru ilerleyen araçlara da yeşil ışık yandığı için sıkıntı üstüne sıkıntı yaşıyor. Şehrin göbeğinde evlere şenlik bir trafik uygulaması var.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.