Şevkin TBMM’de polislerin sorunlarını gündeme taşıdı

GÜNDEM 18.06.2026 - 13:01, Güncelleme: 18.06.2026 - 13:01 223 kez okundu.
 

Şevkin TBMM’de polislerin sorunlarını gündeme taşıdı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, polislerin özlük, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Güvenli bir toplumun temelinde kendini güvende hisseden polisler vardır” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen kanun teklifi üzerine CHP Grubu adına söz alan CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, emniyet müdürleri ve başkomiserlere yönelik kadro düzenlemelerinin önemli olduğunu ancak polislerin temel sorunlarını çözmekten uzak kaldığını söyledi. Şevkin, emniyet personelinin öncelikli beklentisinin özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu vurguladı. “Polislik Büyük Fedakârlık Gerektiriyor” Polislerin terörle mücadeleden asayiş hizmetlerine, trafik düzeninden afet ve acil durumlara kadar geniş bir alanda görev yaptığını belirten Şevkin, yoğun çalışma temposu, düzensiz mesai saatleri ve ekonomik sıkıntıların emniyet mensuplarını zorladığını ifade etti. Son yıllarda yaşanan polis intiharlarının da yapısal sorunların göstergesi olduğunu dile getirdi. Fazla Mesai ve Çalışma Koşulları Düzenlenmeli Polislerin bayram, tatil ve resmi gün ayrımı olmaksızın görev yaptığını hatırlatan Şevkin, fazla çalışma ücretlerinin adil şekilde ödenmesi gerektiğini söyledi. Çalışma saatlerinin insan sağlığına uygun vardiya sistemiyle düzenlenmesini isteyen Şevkin, personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükünün azaltılmasının önemine dikkat çekti. İzin Hakları ve Aile Yaşamı Korunmalı Polislerin yıllık izinlerini kesintisiz kullanabilmesi gerektiğini belirten Şevkin, doğum, evlilik ve hastalık gibi özel durumlarda verilen mazeret izinlerinin genişletilmesini talep etti. Kullanılamayan izinlerin birikmesinin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Psikolojik ve Sosyal Destek Çağrısı Görev sırasında travmatik olaylarla karşılaşan polislerin psikolojik destek hizmetlerine kolay erişebilmesi gerektiğini ifade eden Şevkin, lojman imkanlarının artırılması, büyükşehirlerde kira desteği verilmesi ve çocukların eğitimine yönelik destek programlarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. “Polislerin Gücü Toplumun Güvencesidir” Polislerin sorunlarının yalnızca maaş artışıyla çözülemeyeceğini vurgulayan Şevkin, maaşların iyileştirilmesi, fazla mesai ücretlerinin artırılması, izin haklarının genişletilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve sosyal hakların güçlendirilmesinin birlikte ele alınması gerektiğini belirtti. Şevkin, “Polislerimizin hak ettiği çalışma koşullarına kavuşması yalnızca onların değil, toplumun tamamının yararınadır” dedi.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, polislerin özlük, mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Güvenli bir toplumun temelinde kendini güvende hisseden polisler vardır” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen kanun teklifi üzerine CHP Grubu adına söz alan CHP Adana Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, emniyet müdürleri ve başkomiserlere yönelik kadro düzenlemelerinin önemli olduğunu ancak polislerin temel sorunlarını çözmekten uzak kaldığını söyledi. Şevkin, emniyet personelinin öncelikli beklentisinin özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu vurguladı.
“Polislik Büyük Fedakârlık Gerektiriyor”
Polislerin terörle mücadeleden asayiş hizmetlerine, trafik düzeninden afet ve acil durumlara kadar geniş bir alanda görev yaptığını belirten Şevkin, yoğun çalışma temposu, düzensiz mesai saatleri ve ekonomik sıkıntıların emniyet mensuplarını zorladığını ifade etti. Son yıllarda yaşanan polis intiharlarının da yapısal sorunların göstergesi olduğunu dile getirdi.
Fazla Mesai ve Çalışma Koşulları Düzenlenmeli
Polislerin bayram, tatil ve resmi gün ayrımı olmaksızın görev yaptığını hatırlatan Şevkin, fazla çalışma ücretlerinin adil şekilde ödenmesi gerektiğini söyledi. Çalışma saatlerinin insan sağlığına uygun vardiya sistemiyle düzenlenmesini isteyen Şevkin, personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükünün azaltılmasının önemine dikkat çekti.
İzin Hakları ve Aile Yaşamı Korunmalı
Polislerin yıllık izinlerini kesintisiz kullanabilmesi gerektiğini belirten Şevkin, doğum, evlilik ve hastalık gibi özel durumlarda verilen mazeret izinlerinin genişletilmesini talep etti. Kullanılamayan izinlerin birikmesinin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.
Psikolojik ve Sosyal Destek Çağrısı
Görev sırasında travmatik olaylarla karşılaşan polislerin psikolojik destek hizmetlerine kolay erişebilmesi gerektiğini ifade eden Şevkin, lojman imkanlarının artırılması, büyükşehirlerde kira desteği verilmesi ve çocukların eğitimine yönelik destek programlarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
“Polislerin Gücü Toplumun Güvencesidir”
Polislerin sorunlarının yalnızca maaş artışıyla çözülemeyeceğini vurgulayan Şevkin, maaşların iyileştirilmesi, fazla mesai ücretlerinin artırılması, izin haklarının genişletilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve sosyal hakların güçlendirilmesinin birlikte ele alınması gerektiğini belirtti. Şevkin, “Polislerimizin hak ettiği çalışma koşullarına kavuşması yalnızca onların değil, toplumun tamamının yararınadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.