SOSYAL FACİA!

GÜNDEM 15.06.2020 - 17:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2117+ kez okundu.
 

SOSYAL FACİA!

  NEFRET VE HAKARET DİLİ VAR İnsanların birbiriyle daha iyi iletişim halinde olmalarına imkan veren sosyal paylaşım siteleri, zaman zaman ağır hakaretlerin kullanıldığı bir mecraya dönebiliyor. Uzmanlar, sosyal medya kullanımında özellikle nefret söylemleri ile siyasal karşıtlık, ırkçı söylemler, dinsel önyargılar, cinsel hakaretlerden uzak durulmasını istiyor.  ÖNCE BAŞAK DEMİRTAŞ  Sosyal medya mecrasının en önemlilerinden biri olan Twitter’da tutuklu Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a “Vedat Muti7” isimli kullanıcı tarafından ahlaksızca sözler sarf edildi. Sahte bir hesap üzerinden yapılan cinsiyetçi paylaşımda bulunan kişi için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı verdi.  SONRA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN Twitter, bu olayın ardından ise CHP Adana Gençlik Kolları Başkanı Avukat Güven Özdemir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ahlaksızca sözlerle saldırmasına sahne oldu. Avukat Özdemir, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı olmasının yanı sıra parti tüzüğüne aykırı olarak Adana İl Yönetimi’nde bulunuyor.

 

NEFRET VE HAKARET DİLİ VAR
İnsanların birbiriyle daha iyi iletişim halinde olmalarına imkan veren sosyal paylaşım siteleri, zaman zaman ağır hakaretlerin kullanıldığı bir mecraya dönebiliyor. Uzmanlar, sosyal medya kullanımında özellikle nefret söylemleri ile siyasal karşıtlık, ırkçı söylemler, dinsel önyargılar, cinsel hakaretlerden uzak durulmasını istiyor. 
ÖNCE BAŞAK DEMİRTAŞ 
Sosyal medya mecrasının en önemlilerinden biri olan Twitter’da tutuklu Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a “Vedat Muti7” isimli kullanıcı tarafından ahlaksızca sözler sarf edildi. Sahte bir hesap üzerinden yapılan cinsiyetçi paylaşımda bulunan kişi için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı verdi. 
SONRA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
Twitter, bu olayın ardından ise CHP Adana Gençlik Kolları Başkanı Avukat Güven Özdemir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ahlaksızca sözlerle saldırmasına sahne oldu. Avukat Özdemir, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı olmasının yanı sıra parti tüzüğüne aykırı olarak Adana İl Yönetimi’nde bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.