“SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ GENÇLERLE BULUŞTURUYORUZ”
“SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ GENÇLERLE BULUŞTURUYORUZ”
AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Adana’ya kazandırılacak 830 milyon 50 bin liralık spor yatırımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Dağlı açıklamasında, Adana’nın geçmişten günümüze birçok branşta sporcu yetiştirdiğini ve elde ettiği başarılarla dikkat çeken bir şehir olduğunu hatırlatarak, yapılacak yatırımların gençlerin ve sporcuların modern tesislerde spor yapabilmesini sağlayacağını ifade etti. Dağlı, yatırımların hem sporcuların gelişimine hem de toplum sağlığına katkı sağlayacağını vurguladı ve Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda sporun birleştirici gücünü gençlerle buluşturmayı sürdüreceklerini belirtti.
Yatırım kapsamında hayata geçirilecek projeler şöyle sıralandı:
* Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 147 milyon TL değerinde 2 adet spor salonlu gençlik
merkezi,
* Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde 141,25 milyon TL değerinde,
500 seyirci kapasiteli, aydınlatmalı ve sentetik çim zeminli 5 adet nizami futbol sahası,
* Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 217 milyon TL değerinde 765 seyirci kapasiteli 2
adet spor salonu,
* Sarıçam ilçesinde 280 milyon TL değerinde 1.000 kişilik spor salonu ve yarı
olimpik yüzme havuzu,
* Muhtelif ilçelerde 44,8 milyon TL değerinde toplam 16 adet halı saha.
Başkan Dağlı, yatırımlar tamamlandığında Adana’nın spor altyapısının güçleneceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu anlamlı projeler için başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkın Bak’a, Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Sn. Ömer Çelik’e, milletvekillerimize ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığına şükranlarımı sunuyorum. Sporun gelişmesine, gençlerimizin geleceğine ve şehrimizin kalkınmasına katkı sağlayacak bu yatırımların Adana’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.