Kurtuluş Mahallesi, hiç kuşkusuz Adana’nın en güzide mahallelerinin en başında gelir.
Hemen belirtelim ki, Adana’nın tamamı güzeldir, sıcakkanlı insanlarıyla daha bir başka güzelliğe bürünür.
Kurtuluş Mahallesi’ndeki Şinasi Efendi Caddesi de, gerek Adanalının gerekse kent dışından gelen konuklarımızın, aileleriyle, sevdikleriyle gidip eğlenebilecekleri, hoş zaman geçirebilecekleri mekanlara sahiptir.
Ancak, buradaki işletme sahipleri bir süredir caddeye yönelik uygulamalardan dolayı oldukça şikayetçiler.
Bu nedenle sorunlarını, dertlerini anlatabilmek, çözüm bulmak için doğal olarak Vali Yavuz Selim Köşger’den randevu talep etmişler.
Bir süre sonra, işletme sahiplerine beklenen randevu verilmiş verilmesine de, randevu saati gelmeden kısa bir süre önce aranarak, ileri bir tarihe ertelendiği, istenildiği takdirde ilçe kaymakamlığına yönlendirilebilecekleri söylenilmiş.
Biliyoruz ki, Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, kentte göreve başladığından bugüne değin, toplumun her kesimiyle görüşmüş, mahalle, sokak, ilçe ziyaretleri gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye de devam etmektedir.
Olması gereken de zaten budur.
Vali Sayın Köşger, Şinasi Efendi Caddesi esnafını bizce dinlemeliydi.
…………………….
TMO randevu sisteminden vazgeçmelidir
Adana’da, Çukurova Bölgesi’nde buğday hasadı yaklaşıyor. İçinde bulunduğumuz ayın sonuna doğru biçerdöverler buğday tarlalarına girmeye başlayacak.
Şubat’tan itibaren Nisana kadar zirai don olayının mağdur ettiği üretici, çiftçi kara kara düşünürken, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, “randevu” sisteminin, üreticiyi tüccarın eline düşüreceği konuşuluyor.
Ofis, çiftçinin ürününü getirmeden önce randevu almasını istiyor.
Randevu alabilen üretici ürününü ancak böyle götürebiliyor Ofise.
Üreticiler randevu sisteminin kendilerini zor durumda bırakmasından dolayı oldukça şikayetçiler.
Çünkü randevuyu anında alamadıklarını belirterek, “Randevu sisteminde randevuyu derhal alamıyoruz. Alamadığımız için döverbiçerciyi buluyoruz, kamyoncuyu buluyoruz ama randevuyu alamadığımız için tüccarın eline düşüyoruz. Tüccar da 7 lira olması gereken bir arpayı 5,5 liraya kadar alıyor” diyerek, şikayetlerini dile getiriyorlar.
Haksız da değiller.
Girdi maliyetleri karşısında bunalan çiftçi, üretici, alamadıkları randevu nedeniyle sağa sola olan borcunu bir an önce ödeyebilmek için ürününü bir de tüccara daha ucuza satmak zorunda kalıyor.
Bu randevu sistemi bir kez daha gözden geçirilse iyi olacak.
…….
AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nun, Adana İl Başkanı Tamer Dağlı ile Meclis’te bir araya gelerek, “Adana İl Başkanımız Sayın Tamer Dağlı ile Gazi Meclisimizde bir araya geldik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” temennisinde bulunduğunu biliyor musunuz?
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’in, güçlendirme çalışmaları devam eden Balcalı Hastanesi B Blok’taki çalışmaları yerinde inceleyerek, “Balcalı Hastanemiz yakında yeniden tam kapasiteyle sağlık hizmeti vermeye başlayacak” dediğini biliyor musunuz?
Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç’in konuşmacı olarak konuk olduğu ÇÜ Türkoloji Araştırma Merkezi’nde, ATB’nin ülkemizdeki 115 ticaret borsası içinde en geniş ürün kotasyon listesine sahip olduğunu açıkladığını biliyor musunuz?