AKÇA: KAPI ÇALIYOR GÖNÜL ALIYORUZ

SİYASET 26.09.2022 - 09:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1983+ kez okundu.
 

AKÇA: KAPI ÇALIYOR GÖNÜL ALIYORUZ

İYİ Parti Adana İl Başkan yardımcısı, Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça, yaklaşık 2 senedir sahada olduklarını ev ev dolaşarak kadınlarla konuştuklarını, yaşadıkları sorun ve isteklerini not ettiklerini, ama son 4 aydır gördükleri ve duydukları nedeniyle ilimizin giderek daha çok yoksullaştığını tespit ettiklerini yazılı açıklamayla belirtti.  Akça; ''İYİ Parti olarak yaklaşık 4 aydır Genel Merkezimiz koordinatörlüğünde Türkiye'deki 81 il ve ilçelerinde yürütmekte olduğumuz #KapıÇalmaGönülAlma siyaseti ile sahada karşılaştığımız kadın ve çocukların yaşadığı derin yoksulluğun tehlikeli boyutlara ulaştığını büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. "Derin Yoksulluk" kişilerin açlık sınırı altında olup en temel haklarına dahi erişemediği sosyal dışlanma ve ayrımcılığın sebep ve sonuç olduğu bir yoksulluk halidir.  Bu durumu yaşayan kadın ve çocuklara özellikle, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam merkez ilçelerimizin hemen hemen 70 hanesinde karşılaşmak mümkün hale gelmiş durumda. Çaldığımız hemen her kapıda ekonomik açıdan yoksunluk önümüze çıkıyor. Üniversite mezunu çocuklarımızın işsizliği üst boyutlarda yaşanırken, yeni literatüre giren ev gençleri tanımlaması yürek burkuyor. Okul çağındaki çocukların kırtasiyeleri aileler tarafından alınamazken, çocuğa harçlık vermek veya beslenme çantasına yiyecek koymak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. Sokaktan pet şişe toplayarak çocuklarını geçindirmek zorunda olan kadınlara rastladık, pazarlar dağıldıktan sonra bırakılan yiyecekleri toplamaktan utanmadıklarını, çocuklarının aç olduğunu kendilerinin ise çaresiz bırakıldıklarını söylediler. En sıkıntılı kesimlerin başında resmi nikahlı olan ama babaları tarafından bakılmayan çocuklar ile boşanamadıkları için devlet yardımı alamayan kadın trajedileri.  Ülkemizde kadınlar ataerkil toplumsal yapının ağırlığı altında ezilirken, eğitim, istihdam gibi fırsatlardan erkeklere oranla çok daha az faydalanabilmektedirler. Bu da kadınları toplumda yoksulluğu temsil eden kesimler arasına yerleştirirken, bu yoksulluğun nesiller arası bir mirasa da dönüşmesini sağlamaktadır.  İYİ Parti olarak birinci önceliğimiz insandır. İnsan haklarının topluma getireceği refah altında, hak ve özgürlüklerini tam olarak yaşayan bir toplum inşa etmektir. Kadını, çocuğu, genci, engelliyi kapsayan projelerimizle toplumu kucaklayacak, huzur ve refah ortamı içinde bir yaşam sağlamak hedefiyle çalışacağız. Rüzgar Gülü Projemiz bunun en güzel örneğidir. Bu da gösteriyor ki, İYİ Parti gelecek için ayağı yere basan tam olarak uygulana bilir projeleri ile Kadın ve çocuk başta olmak üzere tüm toplumu kalkındıracak, israfı durdurup bu kaynağı halkın refahı için kullanacaktır.''dedi.  



İYİ Parti Adana İl Başkan yardımcısı, Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça, yaklaşık 2 senedir sahada olduklarını ev ev dolaşarak kadınlarla konuştuklarını, yaşadıkları sorun ve isteklerini not ettiklerini, ama son 4 aydır gördükleri ve duydukları nedeniyle ilimizin giderek daha çok yoksullaştığını tespit ettiklerini yazılı açıklamayla belirtti.
 Akça; ''İYİ Parti olarak yaklaşık 4 aydır Genel Merkezimiz koordinatörlüğünde Türkiye'deki 81 il ve ilçelerinde yürütmekte olduğumuz #KapıÇalmaGönülAlma siyaseti ile sahada karşılaştığımız kadın ve çocukların yaşadığı derin yoksulluğun tehlikeli boyutlara ulaştığını büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.
"Derin Yoksulluk" kişilerin açlık sınırı altında olup en temel haklarına dahi erişemediği sosyal dışlanma ve ayrımcılığın sebep ve sonuç olduğu bir yoksulluk halidir. 
Bu durumu yaşayan kadın ve çocuklara özellikle, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam merkez ilçelerimizin hemen hemen 70 hanesinde karşılaşmak mümkün hale gelmiş durumda. Çaldığımız hemen her kapıda ekonomik açıdan yoksunluk önümüze çıkıyor.
Üniversite mezunu çocuklarımızın işsizliği üst boyutlarda yaşanırken, yeni literatüre giren ev gençleri tanımlaması yürek burkuyor. Okul çağındaki çocukların kırtasiyeleri aileler tarafından alınamazken, çocuğa harçlık vermek veya beslenme çantasına yiyecek koymak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda.
Sokaktan pet şişe toplayarak çocuklarını geçindirmek zorunda olan kadınlara rastladık, pazarlar dağıldıktan sonra bırakılan yiyecekleri toplamaktan utanmadıklarını, çocuklarının aç olduğunu kendilerinin ise çaresiz bırakıldıklarını söylediler.
En sıkıntılı kesimlerin başında resmi nikahlı olan ama babaları tarafından bakılmayan çocuklar ile boşanamadıkları için devlet yardımı alamayan kadın trajedileri.
 Ülkemizde kadınlar ataerkil toplumsal yapının ağırlığı altında ezilirken, eğitim, istihdam gibi fırsatlardan erkeklere oranla çok daha az faydalanabilmektedirler. Bu da kadınları toplumda yoksulluğu temsil eden kesimler arasına yerleştirirken, bu yoksulluğun nesiller arası bir mirasa da dönüşmesini sağlamaktadır. 
İYİ Parti olarak birinci önceliğimiz insandır. İnsan haklarının topluma getireceği refah altında, hak ve özgürlüklerini tam olarak yaşayan bir toplum inşa etmektir. Kadını, çocuğu, genci, engelliyi kapsayan projelerimizle toplumu kucaklayacak, huzur ve refah ortamı içinde bir yaşam sağlamak hedefiyle çalışacağız. Rüzgar Gülü Projemiz bunun en güzel örneğidir.
Bu da gösteriyor ki, İYİ Parti gelecek için ayağı yere basan tam olarak uygulana bilir projeleri ile Kadın ve çocuk başta olmak üzere tüm toplumu kalkındıracak, israfı durdurup bu kaynağı halkın refahı için kullanacaktır.''dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.