ART FESTİVAL SON GÜNÜNDE SANATSEVERLERİ AĞIRLADI

KÜLTÜR-SANAT 22.01.2022 - 15:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1914+ kez okundu.
 

ART FESTİVAL SON GÜNÜNDE SANATSEVERLERİ AĞIRLADI

  Ankara, Başkent oluşunun 99. yılında önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. 13-20 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşen Art Festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlandı. Sergiye; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan ile Türkiye’nin dört bir yanı dan gelen sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda sanat izleyicisi katıldı.  Sergi açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Küratör Siret Uyanık “Güneşin doğduğu yer Anadolu aynı zamanda Medeniyetlerin de doğduğu yer. Ülkemizin değerli sanatçıları ilham kaynağı olarak seçtikleri Anadolu ‘yu etkileyici yansımalara dönüştürdüler ve yorumladılar. 55 sanatçı, resim, heykel, seramik, eserleri, video art, kinetik art ve canlı performanslarla bizleri sanatla dolu bir yolculuğa davet ediyor” dedi. Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları teması ile düzenlenen festival pek çok sanat severin büyük beğenisi ile 20 Ocak’ta son buldu.  

 

Ankara, Başkent oluşunun 99. yılında önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. 13-20 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşen Art Festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlandı.

Sergiye; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan ile Türkiye’nin dört bir yanı dan gelen sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda sanat izleyicisi katıldı. 

Sergi açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Küratör Siret Uyanık “Güneşin doğduğu yer Anadolu aynı zamanda Medeniyetlerin de doğduğu yer. Ülkemizin değerli sanatçıları ilham kaynağı olarak seçtikleri Anadolu ‘yu etkileyici yansımalara dönüştürdüler ve yorumladılar. 55 sanatçı, resim, heykel, seramik, eserleri, video art, kinetik art ve canlı performanslarla bizleri sanatla dolu bir yolculuğa davet ediyor” dedi.

Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları teması ile düzenlenen festival pek çok sanat severin büyük beğenisi ile 20 Ocak’ta son buldu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.