Cam Sanatçısı Nehir Özerpalet “Zirve”nin ilgi odağı oldu

GÜNDEM 18.06.2021 - 16:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2610+ kez okundu.
 

Cam Sanatçısı Nehir Özerpalet “Zirve”nin ilgi odağı oldu

  Adana’da 100’den fazla kooperatifin katıldığı Bölgesel Kooperatifler Zirvesi sona erdi. Cam Sanatçısı Nehir Özerpalet, Yüreğir Belediyesi’ndeki stantta yaptığı canlı gösteri ile zirvenin ilgi odağı oldu.  ESKİ BAKAN DA CAM SANATINA İLGİ GÖSTERDİ  TÜYAP Adana Fuar Merkezi’nde 16 Haziran Çarşamba günü başlayan zirveye son günde yoğun katılım oldu. Cam Sanatçısı Özerpalet, kendini izlemeye gelen Yüreğir Belediyesi Meclis üyeleri Suna Öğütcan, Aslıhan Yavuz ve Bihter Eşelioğlu’na bilgi verip, cam sanatını anlattı. Özerpalet, zirvenin ilk gününden bu yana kurduğu mini atölyede gelenlere yaptığı sanattan örnekler sergilediğini belirterek, gösterilen ilgiden mutlu olduğunu söyledi. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun da standa uğradığını anımsatan Özerpalet, “Canlı atölye ortamına ilgi büyük oluyor. Yaptığımız eserleri görenler hayran kalıyor. Büyük emek ve özveri gerektiren eserleri ortaya çıkarmayı başarmanın yanı sıra görenlerin ilgisi de bizlere heyecan veriyor” dedi. Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli ile ayak üstü sohbet ederek, yaptığı çalışmaları anlatan Özerpalet, daha sonra ise Meclis üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  KIVILCIM KADIN KOOPERATİFİ  İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’ne katılan Kıvılcım Kadın Kooperatifi de kendine özgü ürünleri ile beğeni gördü. Kooperatif Başkanı M. Süheyla Gergin, Antakya ve Kozan’daki atölyelerde nar ekşisinden pekmeze, zeytinyağından kurutulmuş ürünlere ve sabuna kadar onlarca ürünün üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi.  Gergin, 80 ile 120 arasında kadının bu sayede istihdamına katkı sağladıklarına değinerek, yüzde 75 hibe desteğiyle aldıkları makine ile tek kullanımlık karton bardak üretimini de gerçekleştirdiklerini anlattı. Kıvılcım Kadın Kooperatifi’nin ürünlerini Döşeme mahallesindeki Acıbadem Hastanesi’nin arkasındaki satış noktasından tedarik edebilirsiniz.  HÜSEYİN SÖZLÜ DE FUARA UĞRADI  Bu arada, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nin son günü buraya katılan kooperatiflere uğradı. Sözlü, bu sırada fuarı gezen gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’yi görünce tokalaşarak hatırını sordu. Sözlü, stantları gezerek el emeği göz nuru işlerden dolayı teşekkür etti, başarı diledi.  Bölgesel Kooperatifler Zirvesi, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai UÇarmak tarafından açılıştı. Zirve ile kooperatifçiliğin ekonomik hayatın önemli unsuru haline gelmesi planlanıyor.

 

Adana’da 100’den fazla kooperatifin katıldığı Bölgesel Kooperatifler Zirvesi sona erdi. Cam Sanatçısı Nehir Özerpalet, Yüreğir Belediyesi’ndeki stantta yaptığı canlı gösteri ile zirvenin ilgi odağı oldu. 
ESKİ BAKAN DA CAM SANATINA İLGİ GÖSTERDİ 
TÜYAP Adana Fuar Merkezi’nde 16 Haziran Çarşamba günü başlayan zirveye son günde yoğun katılım oldu. Cam Sanatçısı Özerpalet, kendini izlemeye gelen Yüreğir Belediyesi Meclis üyeleri Suna Öğütcan, Aslıhan Yavuz ve Bihter Eşelioğlu’na bilgi verip, cam sanatını anlattı. Özerpalet, zirvenin ilk gününden bu yana kurduğu mini atölyede gelenlere yaptığı sanattan örnekler sergilediğini belirterek, gösterilen ilgiden mutlu olduğunu söyledi. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun da standa uğradığını anımsatan Özerpalet, “Canlı atölye ortamına ilgi büyük oluyor. Yaptığımız eserleri görenler hayran kalıyor. Büyük emek ve özveri gerektiren eserleri ortaya çıkarmayı başarmanın yanı sıra görenlerin ilgisi de bizlere heyecan veriyor” dedi. Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli ile ayak üstü sohbet ederek, yaptığı çalışmaları anlatan Özerpalet, daha sonra ise Meclis üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 
KIVILCIM KADIN KOOPERATİFİ 
İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR
Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’ne katılan Kıvılcım Kadın Kooperatifi de kendine özgü ürünleri ile beğeni gördü. Kooperatif Başkanı M. Süheyla Gergin, Antakya ve Kozan’daki atölyelerde nar ekşisinden pekmeze, zeytinyağından kurutulmuş ürünlere ve sabuna kadar onlarca ürünün üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Gergin, 80 ile 120 arasında kadının bu sayede istihdamına katkı sağladıklarına değinerek, yüzde 75 hibe desteğiyle aldıkları makine ile tek kullanımlık karton bardak üretimini de gerçekleştirdiklerini anlattı. Kıvılcım Kadın Kooperatifi’nin ürünlerini Döşeme mahallesindeki Acıbadem Hastanesi’nin arkasındaki satış noktasından tedarik edebilirsiniz. 

HÜSEYİN SÖZLÜ DE FUARA UĞRADI 
Bu arada, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nin son günü buraya katılan kooperatiflere uğradı. Sözlü, bu sırada fuarı gezen gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli’yi görünce tokalaşarak hatırını sordu. Sözlü, stantları gezerek el emeği göz nuru işlerden dolayı teşekkür etti, başarı diledi. 
Bölgesel Kooperatifler Zirvesi, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai UÇarmak tarafından açılıştı. Zirve ile kooperatifçiliğin ekonomik hayatın önemli unsuru haline gelmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.