"EĞİTİM EMEKÇİLERİ ŞİDDETİN HEDEFİ OLDU"

GÜNDEM 10.05.2024 - 16:51, Güncelleme: 10.05.2024 - 16:51 3512 kez okundu.
 

"EĞİTİM EMEKÇİLERİ ŞİDDETİN HEDEFİ OLDU"

Adana'da Öğretmenler Şiddeti Protesto Etti: "Eğitimde Şiddet Yasası İstiyoruz!"
Son dönemde artan şiddet olayları eğitim camiasında büyük endişe yaratmış durumda. Adana'da eğitim emekçileri, bu endişelerini göstermek ve şiddeti durdurmak için güçlü bir ses çıkardı. Atatürk Parkı'nda bir araya gelen binlerce öğretmen, ellerinde taşıdıkları pankartlar ve sembolik olarak kanlı önlüklerle dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi. Bu protesto, İstanbul'da bir öğrenci tarafından okul müdürü İbrahim Oktugan'ın tabancayla vurularak öldürülmesinin hemen ardından organize edildi. Öğretmenler, "Eğitimde şiddet yasası istiyoruz" mesajıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüş gerçekleştirdiler. Eğitim Sendikaları Adana Şube Başkanı Fatih Toprak, "Eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir" diyerek meslektaşlarının zor durumunu dile getirdi. Protesto, sendika temsilcilerinin Valiliğe yürüyüşüyle devam etti. Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen adına yapılan ortak basın açıklamasında, şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin talep edildiği açıklandı. "YASAL DÜZENLEMELER BİR AN ÖNCE YAPILMALI"  Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, İstanbul'da yaşanan öğrenci-müdür şiddet olayını kınayarak, "Ölümle sonuçlanan saldırıların önlenmesi için şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. Başkan Sezer, “İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etti. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk” dedi. Öğretmenler, geçmişte yapılan çağrıların dikkate alınmaması durumunda şiddetin önlenemeyeceği konusunda uyarıda bulundu. Acil ve köklü çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan öğretmenler, eğitimdeki şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu vurguladılar.
Adana'da Öğretmenler Şiddeti Protesto Etti: "Eğitimde Şiddet Yasası İstiyoruz!"

Son dönemde artan şiddet olayları eğitim camiasında büyük endişe yaratmış durumda. Adana'da eğitim emekçileri, bu endişelerini göstermek ve şiddeti durdurmak için güçlü bir ses çıkardı. Atatürk Parkı'nda bir araya gelen binlerce öğretmen, ellerinde taşıdıkları pankartlar ve sembolik olarak kanlı önlüklerle dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi. Bu protesto, İstanbul'da bir öğrenci tarafından okul müdürü İbrahim Oktugan'ın tabancayla vurularak öldürülmesinin hemen ardından organize edildi. Öğretmenler, "Eğitimde şiddet yasası istiyoruz" mesajıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüş gerçekleştirdiler. Eğitim Sendikaları Adana Şube Başkanı Fatih Toprak, "Eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir" diyerek meslektaşlarının zor durumunu dile getirdi. Protesto, sendika temsilcilerinin Valiliğe yürüyüşüyle devam etti. Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen adına yapılan ortak basın açıklamasında, şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin talep edildiği açıklandı.

"YASAL DÜZENLEMELER BİR AN ÖNCE YAPILMALI"

 Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, İstanbul'da yaşanan öğrenci-müdür şiddet olayını kınayarak, "Ölümle sonuçlanan saldırıların önlenmesi için şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. Başkan Sezer, “İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etti. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk” dedi. Öğretmenler, geçmişte yapılan çağrıların dikkate alınmaması durumunda şiddetin önlenemeyeceği konusunda uyarıda bulundu. Acil ve köklü çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan öğretmenler, eğitimdeki şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu vurguladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.