EĞİTİM SENDİKALARI İŞ BIRAKTI

GÜNDEM 10.05.2024 - 16:09, Güncelleme: 10.05.2024 - 16:49 2920 kez okundu.
 

EĞİTİM SENDİKALARI İŞ BIRAKTI

Eğitim Camiasından Ortak Tepki: "Can Güvenliğimiz Sağlansın, Gerekli Tedbirler Alınsın"
"CAN KORKUSUYLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ" Öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan'ın ardından eğitim camiasında derin bir üzüntü ve öfke hâkim. Dün Türkiye genelinde pek çok eğitim sendikası, öğretmenlere yönelik artan şiddeti protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi düzenledi. Ankara'da, Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 1500 eğitimci arasında yer alan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay, yapılan basın açıklamasında şunları söyledi: "İstanbul Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu trajik olay, eğitim camiamızı derinden sarsmış ve öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal ve önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz. Can güvenliğimiz sağlansın, gerekli tedbirler alınsın." "ÖĞRETMENLER OLARAK GÜVENDE HİSSETMEK İSTİYORUZ" Özbay, öğretmenlere yönelik şiddetin artışına dikkat çekerek, "Savaşlarda bile hedef alınmayan okullarda, eğitim emekçileri şiddetin hedefi olmaya devam ediyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırıldığı koşullarda, öğretmenler olarak güvende hissetmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Özbay, eğitim sistemindeki sorunların çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı'nın acil harekete geçmesi gerektiğini belirtti ve "Bu yaşanan eğitimde şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce 'eğitimde şiddet yasası' çıkarılmalıdır." diyerek yetkilileri göreve çağırdı. TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDET KINANDI  Eğitim sendikaları ve öğretmenler, iş bırakma eylemi ve yürüyüşlerle seslerini duyururken, eğitimde şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyorlar. İstanbul'da ve diğer şehirlerde de eğitim camiası, öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etmek için bir araya geldi. İstanbul Beyazıt'ta düzenlenen eyleme, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Veli-Der sendikaları ve yüzlerce öğretmen katıldı. Eylemciler, "Susma haykır, şiddete hayır", "Sorunların sebebi, eğitim sistemi" gibi sloganlar atarak, öğretmenlere yönelik şiddeti kınadılar. İzmir'de de benzer eylemler düzenlenirken, Samsun'da eğitim sendikalarının şubeleri, eğitimde şiddeti protesto etmek için sokaklara çıktı.
Eğitim Camiasından Ortak Tepki: "Can Güvenliğimiz Sağlansın, Gerekli Tedbirler Alınsın"

"CAN KORKUSUYLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ"

Öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan'ın ardından eğitim camiasında derin bir üzüntü ve öfke hâkim. Dün Türkiye genelinde pek çok eğitim sendikası, öğretmenlere yönelik artan şiddeti protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi düzenledi. Ankara'da, Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 1500 eğitimci arasında yer alan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay, yapılan basın açıklamasında şunları söyledi: "İstanbul Eyüpsultan'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu trajik olay, eğitim camiamızı derinden sarsmış ve öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal ve önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz. Can güvenliğimiz sağlansın, gerekli tedbirler alınsın."

"ÖĞRETMENLER OLARAK GÜVENDE HİSSETMEK İSTİYORUZ"

Özbay, öğretmenlere yönelik şiddetin artışına dikkat çekerek, "Savaşlarda bile hedef alınmayan okullarda, eğitim emekçileri şiddetin hedefi olmaya devam ediyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırıldığı koşullarda, öğretmenler olarak güvende hissetmek istiyoruz." şeklinde konuştu. Özbay, eğitim sistemindeki sorunların çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı'nın acil harekete geçmesi gerektiğini belirtti ve "Bu yaşanan eğitimde şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce 'eğitimde şiddet yasası' çıkarılmalıdır." diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİMCİLERE YÖNELİK ŞİDDET KINANDI 

Eğitim sendikaları ve öğretmenler, iş bırakma eylemi ve yürüyüşlerle seslerini duyururken, eğitimde şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyorlar. İstanbul'da ve diğer şehirlerde de eğitim camiası, öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etmek için bir araya geldi. İstanbul Beyazıt'ta düzenlenen eyleme, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Veli-Der sendikaları ve yüzlerce öğretmen katıldı. Eylemciler, "Susma haykır, şiddete hayır", "Sorunların sebebi, eğitim sistemi" gibi sloganlar atarak, öğretmenlere yönelik şiddeti kınadılar. İzmir'de de benzer eylemler düzenlenirken, Samsun'da eğitim sendikalarının şubeleri, eğitimde şiddeti protesto etmek için sokaklara çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.