EMEKLİ BİNBAŞI MECLİS GÜNDEMİNDE!

GÜNDEM 06.12.2021 - 11:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1684+ kez okundu.
 

EMEKLİ BİNBAŞI MECLİS GÜNDEMİNDE!

Ülkemiz için canları pahasına mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli binbaşı ve astsubaylardan geçinemedikleri için çaycılık yapıp, çamaşır satanlar var.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, emekli binbaşı ve emekli astsubayların maaşlarında iyileştirme yapılmasını ve makam tazminatı ödenmesini istedi.    Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Dr. Şevkin, emekli binbaşı ve astsubayların emekli maaşlarının görevde iken aldıkları maaşlardan daha düşük seviyede kaldığını söyledi.    Ülkemizi dış tehditlere karşı cansiperane savunan kahraman askerlerin değerinin bilinmesi gerektiğini hatırlatan Şevkin, emekli binbaşı ve astsubayların maaş sorununa değindi.    Şevkin,  şunları kaydetti:  “Emekli yarbaylarla aynı statüde olan emekli binbaşılara uygulanan maaş sistemi dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen bir mağduriyet yaratmaktadır. Aldıkları maaş nedeniyle evlerini geçindiremeyen ve bu nedenle piyasada çaycılık yapan, çamaşır satan, evlere tüp dağıtan, milli piyango satan emekli binbaşılar mevcuttur. Hayatlarının en verimli dönemlerini ülkesi için ortaya koyarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 25 ila 38 yıl aralığında görev yapan emekli binbaşıların mağduriyeti giderilmelidir. Emekli binbaşılar iyileştirme değil hakkın teslimini istiyor. Ayrıca gerek görevdeki gerekse emekli binbaşı ve astsubayların da Anayasa’nın eşitlik ilkesinden hareketle makam tazminatı alması gerekiyor. İlgili mercilerin bu sese kulak vermesini diliyorum.”
Ülkemiz için canları pahasına mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli binbaşı ve astsubaylardan geçinemedikleri için çaycılık yapıp, çamaşır satanlar var.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, emekli binbaşı ve emekli astsubayların maaşlarında iyileştirme yapılmasını ve makam tazminatı ödenmesini istedi. 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan Dr. Şevkin, emekli binbaşı ve astsubayların emekli maaşlarının görevde iken aldıkları maaşlardan daha düşük seviyede kaldığını söyledi. 

 

Ülkemizi dış tehditlere karşı cansiperane savunan kahraman askerlerin değerinin bilinmesi gerektiğini hatırlatan Şevkin, emekli binbaşı ve astsubayların maaş sorununa değindi. 

 

Şevkin,  şunları kaydetti: 
“Emekli yarbaylarla aynı statüde olan emekli binbaşılara uygulanan maaş sistemi dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen bir mağduriyet yaratmaktadır. Aldıkları maaş nedeniyle evlerini geçindiremeyen ve bu nedenle piyasada çaycılık yapan, çamaşır satan, evlere tüp dağıtan, milli piyango satan emekli binbaşılar mevcuttur. Hayatlarının en verimli dönemlerini ülkesi için ortaya koyarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 25 ila 38 yıl aralığında görev yapan emekli binbaşıların mağduriyeti giderilmelidir. Emekli binbaşılar iyileştirme değil hakkın teslimini istiyor. Ayrıca gerek görevdeki gerekse emekli binbaşı ve astsubayların da Anayasa’nın eşitlik ilkesinden hareketle makam tazminatı alması gerekiyor. İlgili mercilerin bu sese kulak vermesini diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.