EŞİYOK: SORUNLAR BÜYÜYOR ERKEN SEÇİMİN TAM VAKTİ

GÜNDEM 15.09.2021 - 17:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2057+ kez okundu.
 

EŞİYOK: SORUNLAR BÜYÜYOR ERKEN SEÇİMİN TAM VAKTİ

Demokrat Parti (DP) Yüreğir İlçe Başkanı Yusuf Eşiyok, ülke sorunlarının her geçen gün katlandığını, erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Demokrat Parti (DP) Yüreğir İlçe Başkanı Yusuf Eşiyok, ülke sorunlarının her geçen gün katlandığını, erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.   Eşiyok, ülkemizde asgari ücretin AK Parti hükümetlerinin işbaşına geldiği 2002 yılında 109 dolar seviyesinde olduğunu hatırlatarak, 2016 yılında bu rakamın 430 dolar seviyesi ile zirveyi gördüğünü bildirdi. Eşiyok, bu yıldan itibaren ise, asgari ücretin dolar karşısında inişli çıkışlı bir seyir izlediğine dikkat çekerek, "Asgari ücret dolar bazında 2017'de tam 44 dolar gerileyerek 386 dolara inmiştir. Bu yıldan bir yıl sonra 333 dolara kadar gerilemiş. 2019'da 356 dolar seviyesine gelmiştir. Asgari ücret Ocak 2020'de ise 2008 yılındaki rakama yükselerek 390 doları bulmuştur. Bugün ise asgari ücret 330 dolarlar seviyesindedir” diye konuştu. İstatistiki rakamlara göre,  alım gücünün 2000’li yılların gerisine düştüğünü dikkat çeken Eşiyok, “İktidar 20 yıla yakın bir süredir ülke yönetimindedir. Kadroları artık yorulmuş, heyecanları tükenmiştir. Ülkeyi yönetecek daha genç, daha diri, daha heyecanlı, daha dinamik kadrolara ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile iki kutuplu hale gelen siyasette, artık Millet İttifakı’nın ülke yönetmesinin vaktinin geldiğini aktaran Yusuf Eşiyok, şöyle devam etti: “Yorulma bilmeden geziyoruz, vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Görüyoruz ki millet artık erken seçim istiyor. Yeni bir heyecan, yeni bir soluk arıyor. Bunun başka yolu kalmadı. Ancak karşımızdakiler minderden kaçıyor. Milletimizin sorunlarını çözecek bilgi ve deneyime sahip kadrolarımız var. Siyasette bir gün bile çok uzundur. Yarının ne getireceğini bilemeyiz ancak milletin önüne sandığını getirmenin tam vakti.”
Demokrat Parti (DP) Yüreğir İlçe Başkanı Yusuf Eşiyok, ülke sorunlarının her geçen gün katlandığını, erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Demokrat Parti (DP) Yüreğir İlçe Başkanı Yusuf Eşiyok, ülke sorunlarının her geçen gün katlandığını, erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.  

Eşiyok, ülkemizde asgari ücretin AK Parti hükümetlerinin işbaşına geldiği 2002 yılında 109 dolar seviyesinde olduğunu hatırlatarak, 2016 yılında bu rakamın 430 dolar seviyesi ile zirveyi gördüğünü bildirdi.

Eşiyok, bu yıldan itibaren ise, asgari ücretin dolar karşısında inişli çıkışlı bir seyir izlediğine dikkat çekerek, "Asgari ücret dolar bazında 2017'de tam 44 dolar gerileyerek 386 dolara inmiştir. Bu yıldan bir yıl sonra 333 dolara kadar gerilemiş. 2019'da 356 dolar seviyesine gelmiştir. Asgari ücret Ocak 2020'de ise 2008 yılındaki rakama yükselerek 390 doları bulmuştur. Bugün ise asgari ücret 330 dolarlar seviyesindedir” diye konuştu.

İstatistiki rakamlara göre,  alım gücünün 2000’li yılların gerisine düştüğünü dikkat çeken Eşiyok, “İktidar 20 yıla yakın bir süredir ülke yönetimindedir. Kadroları artık yorulmuş, heyecanları tükenmiştir. Ülkeyi yönetecek daha genç, daha diri, daha heyecanlı, daha dinamik kadrolara ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile iki kutuplu hale gelen siyasette, artık Millet İttifakı’nın ülke yönetmesinin vaktinin geldiğini aktaran Yusuf Eşiyok, şöyle devam etti: “Yorulma bilmeden geziyoruz, vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Görüyoruz ki millet artık erken seçim istiyor. Yeni bir heyecan, yeni bir soluk arıyor. Bunun başka yolu kalmadı. Ancak karşımızdakiler minderden kaçıyor. Milletimizin sorunlarını çözecek bilgi ve deneyime sahip kadrolarımız var. Siyasette bir gün bile çok uzundur. Yarının ne getireceğini bilemeyiz ancak milletin önüne sandığını getirmenin tam vakti.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.