Hatimoğullları: Güvercin ürkekliğinin son bulacağı adil bir ülke kuracağız

GÜNDEM 19.01.2022 - 20:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1402+ kez okundu.
 

Hatimoğullları: Güvercin ürkekliğinin son bulacağı adil bir ülke kuracağız

İstanbul Şişli’de, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önündeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ermeni asıllı Türk Gazeteci Hrant Dink, ölümünün 15. yılında Adana’da Emek ve Demokrasi Güçleri’nce anıldı.
İnönü Parkı'ndaki açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz ile kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı Katılanlar, Dink'in fotoğrafı üzerine karanfil serip mum yaktı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Avukat Yakup Aktaş, Hrant Dink’in Ermeni kimliğini savunduğu, barışın ve kardeşliğin dilini kullandı, özgür, eşit ve adil bir ülke istediği için katledildiğini söyledi. Aktaş, “Ermeni halkıyla dayanışma, tarihsel gerçeklerin açığa çıkarılması ve toplumsal yüzleşmenin yaşanması çabalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.    HDP Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları da Dink’i saygı ve minnetle anarak, onun da destek verdiği verdiği ‘halkların kardeşliği’ mücadelesini yaşatacaklarını söyledi. Ünlü yazar Yaşar Kemal’in de olduğu 301 Aydın’ın Barış Meclisi’nde, Kürt sorununun çözümü için imzası olduğunu anımsatan Hatimoğullar’ı bunlar arasında Hrant Dink’in de bulunduğunu bildirdi. Hatimoğullları, “Hrant Dink, 72 milletin kardeşçe hayat sürmesi ve eşit yurttaşlığın anayasal güvence altına alınmasını istiyordu. Dink, tesadüfen seçilmedi. Halklar arası dayanışmayı engellemek için bu cinayet işlendi. Halk ırkçı zihniyete fırsat vermeyecektir. Bu ülkede çok acılar yaşandı, eziyet görmeyen kalmadı. Güvercin ürkekliğinin son bulacağı adil bir ülke kuracağız” diye konuştu.
İstanbul Şişli’de, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önündeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ermeni asıllı Türk Gazeteci Hrant Dink, ölümünün 15. yılında Adana’da Emek ve Demokrasi Güçleri’nce anıldı.

İnönü Parkı'ndaki açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz ile kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı Katılanlar, Dink'in fotoğrafı üzerine karanfil serip mum yaktı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Avukat Yakup Aktaş, Hrant Dink’in Ermeni kimliğini savunduğu, barışın ve kardeşliğin dilini kullandı, özgür, eşit ve adil bir ülke istediği için katledildiğini söyledi. Aktaş, “Ermeni halkıyla dayanışma, tarihsel gerçeklerin açığa çıkarılması ve toplumsal yüzleşmenin yaşanması çabalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

HDP Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları da Dink’i saygı ve minnetle anarak, onun da destek verdiği verdiği ‘halkların kardeşliği’ mücadelesini yaşatacaklarını söyledi. Ünlü yazar Yaşar Kemal’in de olduğu 301 Aydın’ın Barış Meclisi’nde, Kürt sorununun çözümü için imzası olduğunu anımsatan Hatimoğullar’ı bunlar arasında Hrant Dink’in de bulunduğunu bildirdi. Hatimoğullları, “Hrant Dink, 72 milletin kardeşçe hayat sürmesi ve eşit yurttaşlığın anayasal güvence altına alınmasını istiyordu. Dink, tesadüfen seçilmedi. Halklar arası dayanışmayı engellemek için bu cinayet işlendi. Halk ırkçı zihniyete fırsat vermeyecektir. Bu ülkede çok acılar yaşandı, eziyet görmeyen kalmadı. Güvercin ürkekliğinin son bulacağı adil bir ülke kuracağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.