HDP Adana milletvekili Kemal Peköz, “ENERJİ” İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

GÜNDEM 11.05.2022 - 18:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2779+ kez okundu.
 

HDP Adana milletvekili Kemal Peköz, “ENERJİ” İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

HDP Adana milletvekili Kemal Peköz, Türkiye’nin artan maliyetler ve vergi yükü gibi birçok sorundan dolayı enerji alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.    Peköz, enerji alanında yurttaşların, üreticilerin ve işletmelerin maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, BOTAŞ başta olmak üzere kaynakların kamu yararına çalışması için yapılabileceklerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.      Peköz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) içinde bulunduğu durum da dikkate alınarak enerji alanında yaşanan sorunların açığa çıkarılmasının gerekliliğine dikkat çekti.    Peköz, “BOTAŞ’ın 50 milyar liralık görev zararı Hazineye aktarılmasına rağmen, enerji tüketiminde artan maliyetler yurttaşlar, üreticiler ve işletmeler tarafından karşılanamayacak kadar artmıştır. Yurttaş, üretici, işletme düzeyinde hem de ilgili kamu kurumları düzeyinde bir çöküş eşiğine varılmıştır.” dedi.

HDP Adana milletvekili Kemal Peköz, Türkiye’nin artan maliyetler ve vergi yükü gibi birçok sorundan dolayı enerji alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. 

 

Peköz, enerji alanında yurttaşların, üreticilerin ve işletmelerin maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, BOTAŞ başta olmak üzere kaynakların kamu yararına çalışması için yapılabileceklerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

 

 

Peköz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) içinde bulunduğu durum da dikkate alınarak enerji alanında yaşanan sorunların açığa çıkarılmasının gerekliliğine dikkat çekti. 

 

Peköz, “BOTAŞ’ın 50 milyar liralık görev zararı Hazineye aktarılmasına rağmen, enerji tüketiminde artan maliyetler yurttaşlar, üreticiler ve işletmeler tarafından karşılanamayacak kadar artmıştır. Yurttaş, üretici, işletme düzeyinde hem de ilgili kamu kurumları düzeyinde bir çöküş eşiğine varılmıştır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.