“Hekimevi’ni işletmeye talibiz”

GÜNDEM 02.07.2021 - 15:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2206+ kez okundu.
 

“Hekimevi’ni işletmeye talibiz”

ADAMOB Dönem Sözcüsü, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş:
Adana’da şehrin en güzel yerinde inşa edilen ancak gerekçesiz kapatılan Hekimevi’nin yeniden hizmete açılması isteniyor.  Adana Tabip Odası, Adana Eczacı Odası, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Veteriner Hekimleri Odası, Adana Mali Müşavirler Odası, Adana Barosu ve TMMOB Adana İKK bileşenlerinden oluşan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) başkan ve üyeleri, atıl durumdaki Hekimevi ve hastanelerde inceleme yaptı.  ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Hekimevini ve çevredeki atıl durumda bulunan hastaneleri incelediğini belirterek, milli servete sahip çıkılmasını istedi. Menteş, yaptıkları çağrılarından Valilik ve Sağlık Müdürlüğü’nden ilgi görmeyişinden yakındı.  Menteş, tüm hastanelerin yıllarca vatandaşlara hizmet ettiğini anımsatarak, Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra burarın kendi haline terk edildiğini bildirdi. Menteş, “Şehir Hastaneleri’nin uluslararası tekellere satıldığı ve vergilerimizle büyük paralar ödendiği bugünlerde milli servet olan sağlık tesislerimiz çürümeye terk edilemez” ifadelerini kullandı.. Adana Hekimevi’nin gerek il içinden gerekse il dışından gelen hekim ve sağlık çalışanlarına, eğitim ve konaklama hizmeti verdiğini anımsatan Menteş, Hekimevi’nin eşsiz manzarası, ve konumunun güzelliği ile de dikkat çekici olduğunu bildirdi. Menteş şöyle dedi: “Binlerce dolar harcanarak yapılan bu tesis ölüme terk edilmemeli. 80 yatak kapasitesi, 7 konferans ve toplantı salonu, restoran ve dinlenme salonlarıyla, sadece hekim ve sağlık çalışanlarına değil, tüm halka hizmet vermiş nadide bir tesistir. Özünde bu tarz tesislerin yaygınlaştırılması gerekirken atıl bırakılmasından üzüntü duyuyoruz. Hekimevi; hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının, her türlü mesleki eğitimleri başta olmak üzere, sempozyum, konferans, kongre, panel gibi çeşitli faaliyetlerine başarıyla ev sahipliği yaparak ilimizde önemli bir boşluğu doldurmuştu. Emekli hekim ve sağlık çalışanlarımız için ise sosyal bir yaşam alanı olmuştu.” Menteş, sağlık kampüsünün ve Hekimevi’nin ranta kurban edilmesi veya ilgisiz kurumların eline geçmesinden endişe ettiklerini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uzun yıllar atıl bırakılıp daha sonra elden çıkarılma düşüncesi varsa kabul edilemez.  Valimiz Süleyman Elban İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’ milli servetimiz konusunda göreve çağırıyorum. Her türlü sorumluluğu almaya hazırız, Hekimevini işletmeye de hazırız.”
ADAMOB Dönem Sözcüsü, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş:

Adana’da şehrin en güzel yerinde inşa edilen ancak gerekçesiz kapatılan Hekimevi’nin yeniden hizmete açılması isteniyor. 

Adana Tabip Odası, Adana Eczacı Odası, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Veteriner Hekimleri Odası, Adana Mali Müşavirler Odası, Adana Barosu ve TMMOB Adana İKK bileşenlerinden oluşan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) başkan ve üyeleri, atıl durumdaki Hekimevi ve hastanelerde inceleme yaptı.  ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Adana Hekimevini ve çevredeki atıl durumda bulunan hastaneleri incelediğini belirterek, milli servete sahip çıkılmasını istedi. Menteş, yaptıkları çağrılarından Valilik ve Sağlık Müdürlüğü’nden ilgi görmeyişinden yakındı. 
Menteş, tüm hastanelerin yıllarca vatandaşlara hizmet ettiğini anımsatarak, Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra burarın kendi haline terk edildiğini bildirdi. Menteş, “Şehir Hastaneleri’nin uluslararası tekellere satıldığı ve vergilerimizle büyük paralar ödendiği bugünlerde milli servet olan sağlık tesislerimiz çürümeye terk edilemez” ifadelerini kullandı..

Adana Hekimevi’nin gerek il içinden gerekse il dışından gelen hekim ve sağlık çalışanlarına, eğitim ve konaklama hizmeti verdiğini anımsatan Menteş, Hekimevi’nin eşsiz manzarası, ve konumunun güzelliği ile de dikkat çekici olduğunu bildirdi. Menteş şöyle dedi: “Binlerce dolar harcanarak yapılan bu tesis ölüme terk edilmemeli. 80 yatak kapasitesi, 7 konferans ve toplantı salonu, restoran ve dinlenme salonlarıyla, sadece hekim ve sağlık çalışanlarına değil, tüm halka hizmet vermiş nadide bir tesistir. Özünde bu tarz tesislerin yaygınlaştırılması gerekirken atıl bırakılmasından üzüntü duyuyoruz. Hekimevi; hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının, her türlü mesleki eğitimleri başta olmak üzere, sempozyum, konferans, kongre, panel gibi çeşitli faaliyetlerine başarıyla ev sahipliği yaparak ilimizde önemli bir boşluğu doldurmuştu. Emekli hekim ve sağlık çalışanlarımız için ise sosyal bir yaşam alanı olmuştu.”

Menteş, sağlık kampüsünün ve Hekimevi’nin ranta kurban edilmesi veya ilgisiz kurumların eline geçmesinden endişe ettiklerini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uzun yıllar atıl bırakılıp daha sonra elden çıkarılma düşüncesi varsa kabul edilemez.  Valimiz Süleyman Elban İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’ milli servetimiz konusunda göreve çağırıyorum. Her türlü sorumluluğu almaya hazırız, Hekimevini işletmeye de hazırız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.