İDDİANAME BEKLENİYOR!

GÜNDEM 21.11.2022 - 19:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1844+ kez okundu.
 

İDDİANAME BEKLENİYOR!

Adana’da bir mahkûma darp iddialarına ilişkin kamera görüntüleri de ortaya çıkmasına rağmen hala iddianame hazırlanmadı. Adana Kürkçüler T1 Tipi  Ceza İnfaz Kurumu’nda Mart ayında yaşanan ve yargıya taşınan ‘Mahkuma darp-işkence’ iddialarıyla ilgili 9 ay geçti.    Caner Ş. (29), 3 yıl önce adam yaralama suçundan yargılanarak hüküm giydi, 1 No'lu T Tipi Cezaevi’ne konuldu. Caner Ş., Mart ayında karantina koğuşunda yaşanan bir olaydan dolayı hücreye konuldu. İddialara göre, infaz koruma memurlarının saldırısına uğradı. Ardından ise, cezaevi yönetimince Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’ne kaldırılarak bir ay burada tutuldu.    Ailesi ve avukatları Caner Ş.’ye verilen 11 günlük disiplin cezasının kaldırılması için hukuki yollara başvurdu. Adana 4. İnfaz Hakimliği, mahkemeye sunulan Adli Tıp ve Bilirkişi raporları, cezaevinin kamera görüntülerini inceleyip mahkumun disiplinsiz harekette bulunmadığını, infaz koruma memurlarına karşı gelmediğini darp edilen kişinin Caner Ş. olduğunu karara bağladı.   Aile, kararın ardından avukatları aracılığıyla; çocuklarına zarar verdiği mahkeme kararıyla belirtilen kişilerle ilgili işlem yapılmasını istedi. Fotoğraflı ve görüntülü belgelerle birlikte şikâyet dilekçesinin verilmesinden 9 ay geçmesine rağmen hiçbir karar verilmeyişi dikkat çekti. Savcılığın bu konuda neden beklemede olduğu ise merak ediliyor.

Adana’da bir mahkûma darp iddialarına ilişkin kamera görüntüleri de ortaya çıkmasına rağmen hala iddianame hazırlanmadı. Adana Kürkçüler T1 Tipi  Ceza İnfaz Kurumu’nda Mart ayında yaşanan ve yargıya taşınan ‘Mahkuma darp-işkence’ iddialarıyla ilgili 9 ay geçti. 

 

Caner Ş. (29), 3 yıl önce adam yaralama suçundan yargılanarak hüküm giydi, 1 No'lu T Tipi Cezaevi’ne konuldu. Caner Ş., Mart ayında karantina koğuşunda yaşanan bir olaydan dolayı hücreye konuldu. İddialara göre, infaz koruma memurlarının saldırısına uğradı. Ardından ise, cezaevi yönetimince Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’ne kaldırılarak bir ay burada tutuldu. 

 

Ailesi ve avukatları Caner Ş.’ye verilen 11 günlük disiplin cezasının kaldırılması için hukuki yollara başvurdu. Adana 4. İnfaz Hakimliği, mahkemeye sunulan Adli Tıp ve Bilirkişi raporları, cezaevinin kamera görüntülerini inceleyip mahkumun disiplinsiz harekette bulunmadığını, infaz koruma memurlarına karşı gelmediğini darp edilen kişinin Caner Ş. olduğunu karara bağladı.

 

Aile, kararın ardından avukatları aracılığıyla; çocuklarına zarar verdiği mahkeme kararıyla belirtilen kişilerle ilgili işlem yapılmasını istedi. Fotoğraflı ve görüntülü belgelerle birlikte şikâyet dilekçesinin verilmesinden 9 ay geçmesine rağmen hiçbir karar verilmeyişi dikkat çekti. Savcılığın bu konuda neden beklemede olduğu ise merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.