Kadınların ödülünü kimse elinden alamaz

11.03.2016 - 14:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1304+ kez okundu.
 

Kadınların ödülünü kimse elinden alamaz

    MERSİN-Kız öğrencilere seslenen Psikolog Dilber Demir Baydar, “Bu yaşam bize ödül olarak verilmiştir. Sonuna kadar en kaliteli şekilde yaşamalıyız. Kimsenin elinizden almasına izin vermeyin” dedi     Mersin’in Tarsus ilçesindeki Özel Bilge Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görevli Psikolog Dilber Demir Baydar’ı ağırladı. Çoğu kızlardan oluşan öğrencilere seslenen Psikolog Baydar, “Bu yaşam bize ödül olarak verilmiştir. Sonuna kadar en kaliteli şekilde yaşamalıyız. Kimsenin bu ödülü elinizden almasına izin vermeyin” dedi.   ÜZMELERİNE İZİN VERMEYİN “Kadınlar her zaman özeldir” başlıklı sunumunda kız öğrencilere “Ezileceğinize inanırsanız ezilirsiniz. Her zorluğun üstesinden geleceğinize, zirvedeki hedeflerinize ulaşacağınıza inanırsanız ulaşırsınız” diyen Baydar, hiçbir erkeğin kendini kadınlardan üstün görme hakkının bulunmadığını vurguladı. Psikolog Dilber Demir Baydar, “Bu yüzden hiçbir erkeğin, hatta hiçbir insanın bizi üzmesine izin vermemeliyiz” diye konuştu.   ERKEK PSİKOLOJİSİ SORGULANMALI Kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışa da dikkat çeken Baydar “Sosyolojik ve psikolojik baskılar ile medyadaki şiddet içerikli yayınlar, bu artışta en önemli etkenlerin başında gelir. Diğer yandan erkeklerimizin ruh sağlığını da sorgulamamız gerekmektedir. Bunun bariz örneği de geçen yıl Özgecan Aslan olayında gördük” dedi. Dilber Demir Baydar, “Şiddet, kendi kendine yetemeyen insanın zayıflığı ve yetersizliğidir” şeklinde konuştu. 

 

 

MERSİN-Kız öğrencilere seslenen Psikolog Dilber Demir Baydar, “Bu yaşam bize ödül olarak verilmiştir. Sonuna kadar en kaliteli şekilde yaşamalıyız. Kimsenin elinizden almasına izin vermeyin” dedi

 

 

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Özel Bilge Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi, Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görevli Psikolog Dilber Demir Baydar’ı ağırladı. Çoğu kızlardan oluşan öğrencilere seslenen Psikolog Baydar, “Bu yaşam bize ödül olarak verilmiştir. Sonuna kadar en kaliteli şekilde yaşamalıyız. Kimsenin bu ödülü elinizden almasına izin vermeyin” dedi.

 

ÜZMELERİNE İZİN VERMEYİN

“Kadınlar her zaman özeldir” başlıklı sunumunda kız öğrencilere “Ezileceğinize inanırsanız ezilirsiniz. Her zorluğun üstesinden geleceğinize, zirvedeki hedeflerinize ulaşacağınıza inanırsanız ulaşırsınız” diyen Baydar, hiçbir erkeğin kendini kadınlardan üstün görme hakkının bulunmadığını vurguladı. Psikolog Dilber Demir Baydar, “Bu yüzden hiçbir erkeğin, hatta hiçbir insanın bizi üzmesine izin vermemeliyiz” diye konuştu.

 

ERKEK PSİKOLOJİSİ SORGULANMALI

Kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışa da dikkat çeken Baydar “Sosyolojik ve psikolojik baskılar ile medyadaki şiddet içerikli yayınlar, bu artışta en önemli etkenlerin başında gelir. Diğer yandan erkeklerimizin ruh sağlığını da sorgulamamız gerekmektedir. Bunun bariz örneği de geçen yıl Özgecan Aslan olayında gördük” dedi. Dilber Demir Baydar, “Şiddet, kendi kendine yetemeyen insanın zayıflığı ve yetersizliğidir” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.