Tümer, mecliste Adana’yı öne çıkardı

SİYASET 12.05.2016 - 16:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1654+ kez okundu.
 

Tümer, mecliste Adana’yı öne çıkardı

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında Adana’nın sorunlarına çözüm arayışını aralıksız sürdürüyor.  TBMM Genel Kurulu’nda ‘Adana’ için söz alan Tümer, terörden engellilere, işsizlikten teşvik sistemine, Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi’nden tarım sektöründe yaşanan üretim ve ihracat sorunu ile sığınmacı kaosuna kadar birçok konuyu gündeme taşıdı. EN FAZLA ŞEHİT ADANA’DAN Konuşmasına ülkemizin her yanını adeta kan gölüne çeviren, anaları, babaları, çocukları ağlatan, kardeşi kardeşe düşüren sosyolojik buhranın son bulmasını ümit ederek başlayan Tümer, “Temmuz ayından bu yana 36 güvenlik görevlisiyle Türkiye’nin en çok şehidini veren Adana’nın milletvekili olarak tüm şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar, Türkiye’ye başsağlığı diliyor, ailelerin acısını bir kez daha derin bir üzüntüyle paylaşıyorum” dedi. ENGELLİLERİN SORUNLARINA İŞARET ETTİ Konuşmasında engellilerin sorunlarına da dikkat çeken Tümer, “Türkiye’nin yüzde 20’sini oluşturan engellilerimiz maalesef istihdam ve engelsiz yaşam alanları konusunda büyük zorluklar yaşamaktadır. Çoğu engellimiz geçindirmekle yükümlü olduğu ailelerine bakabilmek adına asgari ücret seviyesinde dahi iş bulamazken, birçoğu da açlığa, sefalete mahkum yaşamaktadır. Türkiye’nin hemen her yerinde kaldırımda dahi yürüyecek alan bulamayan, belediye ve özel halk otobüslerinde seyahatte, engelle ve kimi zaman hakarete maruz kalarak yaşamını idame ettirmeye çalışan engellilerimizi Türkiye’ye yakışır bir yaşam standardına ulaştırmamız gerekmektedir” diye konuştu. İŞSİZLİK VE TEŞVİK SİSTEMİ Adana’daki işsizliğin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 13.2 olsa da gerçekte bu oranın 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında Adana’nın sorunlarına çözüm arayışını aralıksız sürdürüyor. 

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Adana’ için söz alan Tümer, terörden engellilere, işsizlikten teşvik sistemine, Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi’nden tarım sektöründe yaşanan üretim ve ihracat sorunu ile sığınmacı kaosuna kadar birçok konuyu gündeme taşıdı.
EN FAZLA ŞEHİT ADANA’DAN
Konuşmasına ülkemizin her yanını adeta kan gölüne çeviren, anaları, babaları, çocukları ağlatan, kardeşi kardeşe düşüren sosyolojik buhranın son bulmasını ümit ederek başlayan Tümer, “Temmuz ayından bu yana 36 güvenlik görevlisiyle Türkiye’nin en çok şehidini veren Adana’nın milletvekili olarak tüm şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar, Türkiye’ye başsağlığı diliyor, ailelerin acısını bir kez daha derin bir üzüntüyle paylaşıyorum” dedi.
ENGELLİLERİN SORUNLARINA İŞARET ETTİ
Konuşmasında engellilerin sorunlarına da dikkat çeken Tümer, “Türkiye’nin yüzde 20’sini oluşturan engellilerimiz maalesef istihdam ve engelsiz yaşam alanları konusunda büyük zorluklar yaşamaktadır. Çoğu engellimiz geçindirmekle yükümlü olduğu ailelerine bakabilmek adına asgari ücret seviyesinde dahi iş bulamazken, birçoğu da açlığa, sefalete mahkum yaşamaktadır. Türkiye’nin hemen her yerinde kaldırımda dahi yürüyecek alan bulamayan, belediye ve özel halk otobüslerinde seyahatte, engelle ve kimi zaman hakarete maruz kalarak yaşamını idame ettirmeye çalışan engellilerimizi Türkiye’ye yakışır bir yaşam standardına ulaştırmamız gerekmektedir” diye konuştu.
İŞSİZLİK VE TEŞVİK SİSTEMİ
Adana’daki işsizliğin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 13.2 olsa da gerçekte bu oranın 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.