“Okul öncesi çocuklarınızın göz muayenesini yaptırın”

GENÇLİK 18.09.2016 - 18:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2042+ kez okundu.
 

“Okul öncesi çocuklarınızın göz muayenesini yaptırın”

            ADANA-Adana’nın önemli optik işletmelerinden Çukurova Optik’in sahibi Ayhan Hanta, her çocuğun okula başlamadan önce mutlaka göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğini söyledi. “HER ÜÇ ÇOCUKTAN BİRİNİN GÖZLERİ SORUNLU” Her üç çocuktan birinde uzak ya da yakın görme problemi yaşandığının uzmanlar tarafından tespit edildiğini anımsatan Hanta, “Aileler bu konuda duyarlılığı elden bırakmamalı. Bazı çocuklarda göz sorunları başarısızlık nedeni olabiliyor. Bunlara dikkat edilmeli” dedi. “DERS ÇALIŞMA İSTEKSİZLİĞİ GÖRÜLÜYOR” Okullar açılmadan önce çocukların göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğini altını çizen Ayhan Hanta, şöyle devam etti:   “Bu göz  muayenesi öğrencinin başarısı açısından çok önemlidir. Göz problemi yaşayan çocuklarda ödev yapma ve ders çalışma noktasında isteksizlik görülüyor. Bu tür durumlarda çocukları tembellik ya da haylazlıkla suçlamak yerine  gözlerini muayene ettirmekte yarar vardır.  Göz hastalığı ilerledikçe sorun büyür. Hem sağlık açısından hem de çocuğun başarılı bir eğitim-öğretim yılı tamamlaması açısından bu konuyu aileler önemsemelidir.” “TAM GÖRME KAYBI YOKSA AİLE FARKETMİYOR” Bazı çocuklar da tam bir görme kaybı olmadan ailelerin bunu farketmediğini kaydeden Ayhan Hanta, “Özellikle yakın görme sorunu başladığında  okul döneminde okuma isteksizliği,çabuk yorgunluk, hemen uykusunun gelmesi ve baş ağrısı şikayetleri olabiliyor.  Çocukların bu durumu gözünden kaynaklandığını anlatabilmesi, ifade edebilmesi çok zor. Bu nedenle çcuklardaki göz bozukluğu derslerindeki başarı durumunu negatif etkileyebilir” diye konuştu. (EGEMEN)

 

 

 

 

 

 

ADANA-Adana’nın önemli optik işletmelerinden Çukurova Optik’in sahibi Ayhan Hanta, her çocuğun okula başlamadan önce mutlaka göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“HER ÜÇ ÇOCUKTAN BİRİNİN GÖZLERİ SORUNLU”

Her üç çocuktan birinde uzak ya da yakın görme problemi yaşandığının uzmanlar tarafından tespit edildiğini anımsatan Hanta, “Aileler bu konuda duyarlılığı elden bırakmamalı. Bazı çocuklarda göz sorunları başarısızlık nedeni olabiliyor. Bunlara dikkat edilmeli” dedi.

“DERS ÇALIŞMA İSTEKSİZLİĞİ GÖRÜLÜYOR”

Okullar açılmadan önce çocukların göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğini altını çizen Ayhan Hanta, şöyle devam etti:

 

“Bu göz  muayenesi öğrencinin başarısı açısından çok önemlidir. Göz problemi yaşayan çocuklarda ödev yapma ve ders çalışma noktasında isteksizlik görülüyor. Bu tür durumlarda çocukları tembellik ya da haylazlıkla suçlamak yerine  gözlerini muayene ettirmekte yarar vardır.  Göz hastalığı ilerledikçe sorun büyür. Hem sağlık açısından hem de çocuğun başarılı bir eğitim-öğretim yılı tamamlaması açısından bu konuyu aileler önemsemelidir.”

“TAM GÖRME KAYBI YOKSA AİLE FARKETMİYOR”

Bazı çocuklar da tam bir görme kaybı olmadan ailelerin bunu farketmediğini kaydeden Ayhan Hanta, “Özellikle yakın görme sorunu başladığında  okul döneminde okuma isteksizliği,çabuk yorgunluk, hemen uykusunun gelmesi ve baş ağrısı şikayetleri olabiliyor.  Çocukların bu durumu gözünden kaynaklandığını anlatabilmesi, ifade edebilmesi çok zor. Bu nedenle çcuklardaki göz bozukluğu derslerindeki başarı durumunu negatif etkileyebilir” diye konuştu. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.