Adana Gençlik Merkezi’nden Tiyatro Etkinliği

13.01.2017 - 11:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1177+ kez okundu.
 

Adana Gençlik Merkezi’nden Tiyatro Etkinliği

  85 Kız ve Erkek Öğrenci “Ayyar Hamza” Adlı Tiyatro Oyununu İzledi Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi liderleri tarafından 85 kadar kız ve erkek öğrenciyi tiyatro ile buluşturdu. Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda "Ayyar Hamza" isimli oyununda daha önce tiyatro izlemeyen gençlerin bir araya getirildiğini söylediler. Tosun, Tanzimat mizahının öncülerinden Âli Bey'in, Moliere'in "Les Four Beries de Scapin" adlı oyununu Türk-Osmanlı hayatına uyarladığı en başarılı eserlerinden biri olan Boğaçhan Sözmen'in yönetmenliğini yaptığı "Ayyar Hamza" adlı oyun tiyatro severlerin beğenisine sunulduğunu ifade ettiler. Gençlerin mutluluklarının gözlerinden okunduğunu kaydeden Tosun, öğrencilerin eğlenmesini amaçlayan oyunda; oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmek isteyen iki baba ve sevdiği kızlarla evlenmek için babalarına oyun oynayan iki kişinin yaşadıkları mizahi bir üslubun ele alındığını belirttiler. Tosun, bu gibi sanatsal etkinliklerin artarak süreceğini, hedeflerinin öğrencilerin ders ve sınav stresini bu gibi faaliyetlerle atmayı sağlamak olduğunu kaydettiler. Bu arada, Ayyar Hamza isimli tiyatro oyununu Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun,  Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler katıldı.

 

85 Kız ve Erkek Öğrenci “Ayyar Hamza” Adlı Tiyatro

Oyununu İzledi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi liderleri tarafından 85 kadar kız ve erkek öğrenciyi tiyatro ile buluşturdu.

Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda "Ayyar Hamza" isimli oyununda daha önce tiyatro izlemeyen gençlerin bir araya getirildiğini söylediler.

Tosun, Tanzimat mizahının öncülerinden Âli Bey'in, Moliere'in "Les Four Beries de Scapin" adlı oyununu Türk-Osmanlı hayatına uyarladığı en başarılı eserlerinden biri olan Boğaçhan Sözmen'in yönetmenliğini yaptığı "Ayyar Hamza" adlı oyun tiyatro severlerin beğenisine sunulduğunu ifade ettiler.

Gençlerin mutluluklarının gözlerinden okunduğunu kaydeden Tosun, öğrencilerin eğlenmesini amaçlayan oyunda; oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmek isteyen iki baba ve sevdiği kızlarla evlenmek için babalarına oyun oynayan iki kişinin yaşadıkları mizahi bir üslubun ele alındığını belirttiler.

Tosun, bu gibi sanatsal etkinliklerin artarak süreceğini, hedeflerinin öğrencilerin ders ve sınav stresini bu gibi faaliyetlerle atmayı sağlamak olduğunu kaydettiler.

Bu arada, Ayyar Hamza isimli tiyatro oyununu Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun,  Gençlik Liderleri ve gönüllü gençler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.