Diyetisyen Şahika Karagöz lise öğrencileriyle buluştu

SAĞLIK-YAŞAM 19.01.2017 - 10:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1659+ kez okundu.
 

Diyetisyen Şahika Karagöz lise öğrencileriyle buluştu

    Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Şahika Karagöz, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘sağlıklı beslenme’ eğitimi verdi   MERSİN Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Şahika Karagöz’ü konuk etti. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim binası konferans salonunda bir araya gelen yaklaşık 300 öğrenci ve öğretmenlerine sunum yapan Diyetisyen Şahika Karagöz, obeziteden korunmak, ideal kiloya sahip olmak ve doğru beslenmek için yapılması gerekenleri anlattı.   KAHVALTIYI İHMAL ETMEYİN Sunumunda önce vitaminler, proteinler, yağlar, karbonhidratlar, mineraller hakkında bilgi veren Diyetisyen Karagöz, ardından bunların hangi sıklıkta alınması gerektiğini aktardı. Sunumunda, kahvaltının önemine dikkat çeken Karagöz, özellikle öğrencilerin kahvaltı yapmamaları halinde eğitim başarılarının düşeceğini vurguladı. Karagöz, beslenmede bir başka önemli konunun ise ‘sık ve az yemek’ olduğunu ifade etti.   İŞLENMİŞ GIDA TÜKETMEYİN Diyetisyen Şahika Karagöz, beslenmeyle ilgili önerilerini şöyle sıraladı: “Öğünleriniz arasındaki boşluk 2,5 – 3 saati geçmesin. Şeker ve şekerli gıda tüketiminden uzak durun. İşlenmiş gıdaları tüketmemeye dikkat edin. Fast food yiyeceklerden uzak durun. Şekerlemeler gibi boyutu küçük ama kalorisi yüksek gıdalardan kaçının. Düzenli olarak spor yapın. Sporu bir yaşam biçimi haline getirin ve hareketsiz yaşamdan uzak durun.”   SORULARI DA YANITLADI Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sunumun ardından, Medical Park Tarsus Hastanesi Diyetisyeni Şahika Karagöz, soruları da yanıtladı. Öğrenciler en çok, fast food ve atıştırmalık yiyeceklerden vazgeçememekten yakındı. Programın sonunda, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Gürbüz, Diyetisyen Şahika Karagöz ve etkinliğe katılan Medical Park Tarsus Hastanesi yöneticilerine çiçek verdi.   Not: Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurmak gereklidir.    

 

 

Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Şahika Karagöz, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘sağlıklı beslenme’ eğitimi verdi

 

MERSİN Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Şahika Karagöz’ü konuk etti. Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim binası konferans salonunda bir araya gelen yaklaşık 300 öğrenci ve öğretmenlerine sunum yapan Diyetisyen Şahika Karagöz, obeziteden korunmak, ideal kiloya sahip olmak ve doğru beslenmek için yapılması gerekenleri anlattı.

 

KAHVALTIYI İHMAL ETMEYİN

Sunumunda önce vitaminler, proteinler, yağlar, karbonhidratlar, mineraller hakkında bilgi veren Diyetisyen Karagöz, ardından bunların hangi sıklıkta alınması gerektiğini aktardı. Sunumunda, kahvaltının önemine dikkat çeken Karagöz, özellikle öğrencilerin kahvaltı yapmamaları halinde eğitim başarılarının düşeceğini vurguladı. Karagöz, beslenmede bir başka önemli konunun ise ‘sık ve az yemek’ olduğunu ifade etti.

 

İŞLENMİŞ GIDA TÜKETMEYİN

Diyetisyen Şahika Karagöz, beslenmeyle ilgili önerilerini şöyle sıraladı: “Öğünleriniz arasındaki boşluk 2,5 – 3 saati geçmesin. Şeker ve şekerli gıda tüketiminden uzak durun. İşlenmiş gıdaları tüketmemeye dikkat edin. Fast food yiyeceklerden uzak durun. Şekerlemeler gibi boyutu küçük ama kalorisi yüksek gıdalardan kaçının. Düzenli olarak spor yapın. Sporu bir yaşam biçimi haline getirin ve hareketsiz yaşamdan uzak durun.”

 

SORULARI DA YANITLADI

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği sunumun ardından, Medical Park Tarsus Hastanesi Diyetisyeni Şahika Karagöz, soruları da yanıtladı. Öğrenciler en çok, fast food ve atıştırmalık yiyeceklerden vazgeçememekten yakındı. Programın sonunda, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Gürbüz, Diyetisyen Şahika Karagöz ve etkinliğe katılan Medical Park Tarsus Hastanesi yöneticilerine çiçek verdi.

 

Not: Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurmak gereklidir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.