Tabip Odasından Dr. Acil’e Ziyaret

GÜNDEM 23.01.2017 - 11:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2364+ kez okundu.
 

Tabip Odasından Dr. Acil’e Ziyaret

  Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Dr. A. Erhan Özeren, Dr. Ali Kemal Azder ile TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Yaşar Ulutaş, Halk Sağlığı Müdürlüğüne yeni atanan Dr. Alper Acil'e nezaket ziyaretinde bulunarak “hayırlı olsun” diyerek sorunlarını ilettiler.   DOÇ. DR. ALİ İHSAN ÖKTEN, “SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ ŞİDDET ENGELLENMELİ" Güzel ve samimim diyalogun yaşandığı ziyarette Aile Hekimlerinin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı konuşmada Aile Hekimlerinin bir çok sorunu olduğunu bu alanda tüm hizmet veren bileşenlerin ortak hareket etmesi ve koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğini, bunun Adana Tabip Odasının öncelikli gündemi olduğunu söyledi.   DR. A. ERHAN ÖZEREN, “OKUL MUAYENELERİNDE STANDART OLUŞTURULMALI” Sıfır nüfuslu ASM’lerin planlanmasında Tabip Odası temsilcisinin de olması gerektiği vurgu yapan ATO Genel Sekreteri Dr. A. Erhan Özeren ise “Sıfır nüfuslu ASM’lerin iyi planlama yapılmadan  açılması hekimler arasındaki çalışma barışını bozmaktadır. talep eden hekimlere EBYS programı tanıtılmalı, bu süreçte Aile Hekimi arkadaşların fiziki evrakları kabul edilmelidir” dedi. Diğer yandan performans itiraz komisyonunda Tabip Odasını temsilen bir aile hekiminin bulunması gerektiğinide ifade eden Dr. A. Erhan Özeren, Halk Sağlığı bünyesindeki hasta hakları şikayet komisyonlarında Tabip Odası temsilcisinin bulunmasının Danıştay kararı olduğu belirterek okul taramalarının bir hengame şeklinde yapıldığını, bu konuda ASM’lerde gereksiz yoğunluk olduğunu ve okul muayenelerinde standart oluşturmak gerektiğini, bunun toplum sağlığı açısından da önemini dile getirdi.   DR. ALPER ACİL, “BİRLİKTE DAHA VERİMLİ ÇALIŞMALIYIZ” Adana Tabip Odası yönetiminin ziyaretinden çok memnun kaldığını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, daha önceki dönemde birlikte güzel işlere imza attıklarını belirterek şöyle konuştu; “Öncelikle hoş geldiniz. Aile Hekimleri ve Toplum Sağlığı Hekimleri bizim olmazsa olmazımız. Önümüzdeki dönemde de görev yapacağımız süre boyunca yine uyum içerisinde çalışma arzusundayım. Konum itibariyle Aile Hekimi ve TSM hekimi arkadaşlarımızın karşılaştığı sorunları olabildiğince giderme çabası içerisindeyiz. Hekimler olarak iş yükümüz oldukça fazla dolayısı ile hekimler olarak bir arada olmalıyız. Uzun  vadede daha verimli çalışmaları birlikte yapmayı umuyorum.” Diye konuştu. Görüşmenin ardından Dr. Acil'e Adana Tabip Odası tarafından hazırlanan "İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi" kitabını hediye edildi.

 

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Dr. A. Erhan Özeren, Dr. Ali Kemal Azder ile TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Yaşar Ulutaş, Halk Sağlığı Müdürlüğüne yeni atanan Dr. Alper Acil'e nezaket ziyaretinde bulunarak “hayırlı olsun” diyerek sorunlarını ilettiler.

 

DOÇ. DR. ALİ İHSAN ÖKTEN, “SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ ŞİDDET ENGELLENMELİ"

Güzel ve samimim diyalogun yaşandığı ziyarette Aile Hekimlerinin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı konuşmada Aile Hekimlerinin bir çok sorunu olduğunu bu alanda tüm hizmet veren bileşenlerin ortak hareket etmesi ve koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğini, bunun Adana Tabip Odasının öncelikli gündemi olduğunu söyledi.

 

DR. A. ERHAN ÖZEREN, “OKUL MUAYENELERİNDE STANDART OLUŞTURULMALI”

Sıfır nüfuslu ASM’lerin planlanmasında Tabip Odası temsilcisinin de olması gerektiği vurgu yapan ATO Genel Sekreteri Dr. A. Erhan Özeren ise “Sıfır nüfuslu ASM’lerin iyi planlama yapılmadan  açılması hekimler arasındaki çalışma barışını bozmaktadır. talep eden hekimlere EBYS programı tanıtılmalı, bu süreçte Aile Hekimi arkadaşların fiziki evrakları kabul edilmelidir” dedi.

Diğer yandan performans itiraz komisyonunda Tabip Odasını temsilen bir aile hekiminin bulunması gerektiğinide ifade eden Dr. A. Erhan Özeren, Halk Sağlığı bünyesindeki hasta hakları şikayet komisyonlarında Tabip Odası temsilcisinin bulunmasının Danıştay kararı olduğu belirterek okul taramalarının bir hengame şeklinde yapıldığını, bu konuda ASM’lerde gereksiz yoğunluk olduğunu ve okul muayenelerinde standart oluşturmak gerektiğini, bunun toplum sağlığı açısından da önemini dile getirdi.

 

DR. ALPER ACİL, “BİRLİKTE DAHA VERİMLİ ÇALIŞMALIYIZ”

Adana Tabip Odası yönetiminin ziyaretinden çok memnun kaldığını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, daha önceki dönemde birlikte güzel işlere imza attıklarını belirterek şöyle konuştu;

“Öncelikle hoş geldiniz. Aile Hekimleri ve Toplum Sağlığı Hekimleri bizim olmazsa olmazımız. Önümüzdeki dönemde de görev yapacağımız süre boyunca yine uyum içerisinde çalışma arzusundayım. Konum itibariyle Aile Hekimi ve TSM hekimi arkadaşlarımızın karşılaştığı sorunları olabildiğince giderme çabası içerisindeyiz. Hekimler olarak iş yükümüz oldukça fazla dolayısı ile hekimler olarak bir arada olmalıyız. Uzun  vadede daha verimli çalışmaları birlikte yapmayı umuyorum.” Diye konuştu.

Görüşmenin ardından Dr. Acil'e Adana Tabip Odası tarafından hazırlanan "İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi" kitabını hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.