Uçağa binecekti kalp krizini fark etti

SAĞLIK-YAŞAM 23.01.2017 - 11:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1573+ kez okundu.
 

Uçağa binecekti kalp krizini fark etti

  Uçağa binmesine birkaç saat kala rahatsızlanınca kalbinden şüphelenip hastaneye giden işadamının, kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. İşadamının tıkalı olan kalp damarına stent takıldı   Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Cemal Karagözlü (56), uçağa binmesine birkaç saat kala halsizlik, bitkinlik ve sol kolunda sızı hissedince kalbinden şüphelenip, havaalanı yerine hastaneye gitti. Karagözlü’nün kalp krizi geçirdiği anlaşılınca anjiyo yapılıp, tıkalı olan kalp damarına stent takıldı. Anjiyo ve stent işlemlerini yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya, “Uçağa binseydi, yaşama şansı çok düşüktü” dedi.   3 SAAT SONRA UÇACAKTI Tarsus’ta ticaretle uğraşan evli ve 2 çocuk babası Cemal Karagözlü, sabah saat 07.00’de Adana Havaalanı’ndan kalkacak İstanbul uçağına binmek için saat 04.00’da uyandı. Halsizlik, bitkinlik ve sol kolunda sızı hisseden, terlediğini fark eden Cemal Karagözlü, kalp krizi geçiriyor olabileceğinden şüphelendi. Uçağa binmekten vazgeçen Karagözlü, zaman kaybetmeden Medical Park Tarsus Hastanesi’nin acil servisine gitti.   DAMARINDA TIKANIKLIK GÖRÜLDÜ Acil servis hekiminin kalp krizini tespit etmesi üzerine Cemal Karagözlü zaman kaybetmeden anjiyo işlemine alındı. Anjiyoyu yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya, hastanın kalp damarlarından birinde tıkanıklık olduğunu belirledi. Bunun üzerine Cemal Karagöz’lünün tıkalı olan kalp damarına Dr. Veli Kaya ve ekibi tarafından stent takıldı. Karagözlü, 1 gün hastanede kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildi.   ‘BİLET YANMASIN’ DİYEBİLİRDİM İşadamı Cemal Karagözlü, “Belki ‘Biletim yanmasın, doktora İstanbul’da giderim’ diye düşünerek uçağa binebilirdim. Ama riske girmemeyi tercih ettim. Korktuğum gibi kalp krizi geçiriyormuşum” dedi. Medical Park Tarsus Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya ise “Hastamız hastaneye gelmek yerine uçağa binmeyi tercih etseydi, yaşama şansı çok düşüktü. Benzer durumlarda birçok insan, doktora gitmeyi ertelediği için hayatını kaybediyor” diye konuştu.     Not: Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurmak gereklidir. 

 

Uçağa binmesine birkaç saat kala rahatsızlanınca kalbinden şüphelenip hastaneye giden işadamının, kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. İşadamının tıkalı olan kalp damarına stent takıldı

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Cemal Karagözlü (56), uçağa binmesine birkaç saat kala halsizlik, bitkinlik ve sol kolunda sızı hissedince kalbinden şüphelenip, havaalanı yerine hastaneye gitti. Karagözlü’nün kalp krizi geçirdiği anlaşılınca anjiyo yapılıp, tıkalı olan kalp damarına stent takıldı. Anjiyo ve stent işlemlerini yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya, “Uçağa binseydi, yaşama şansı çok düşüktü” dedi.

 

3 SAAT SONRA UÇACAKTI

Tarsus’ta ticaretle uğraşan evli ve 2 çocuk babası Cemal Karagözlü, sabah saat 07.00’de Adana Havaalanı’ndan kalkacak İstanbul uçağına binmek için saat 04.00’da uyandı. Halsizlik, bitkinlik ve sol kolunda sızı hisseden, terlediğini fark eden Cemal Karagözlü, kalp krizi geçiriyor olabileceğinden şüphelendi. Uçağa binmekten vazgeçen Karagözlü, zaman kaybetmeden Medical Park Tarsus Hastanesi’nin acil servisine gitti.

 

DAMARINDA TIKANIKLIK GÖRÜLDÜ

Acil servis hekiminin kalp krizini tespit etmesi üzerine Cemal Karagözlü zaman kaybetmeden anjiyo işlemine alındı. Anjiyoyu yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya, hastanın kalp damarlarından birinde tıkanıklık olduğunu belirledi. Bunun üzerine Cemal Karagöz’lünün tıkalı olan kalp damarına Dr. Veli Kaya ve ekibi tarafından stent takıldı. Karagözlü, 1 gün hastanede kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

 

‘BİLET YANMASIN’ DİYEBİLİRDİM

İşadamı Cemal Karagözlü, “Belki ‘Biletim yanmasın, doktora İstanbul’da giderim’ diye düşünerek uçağa binebilirdim. Ama riske girmemeyi tercih ettim. Korktuğum gibi kalp krizi geçiriyormuşum” dedi. Medical Park Tarsus Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya ise “Hastamız hastaneye gelmek yerine uçağa binmeyi tercih etseydi, yaşama şansı çok düşüktü. Benzer durumlarda birçok insan, doktora gitmeyi ertelediği için hayatını kaybediyor” diye konuştu.

 

 

Not: Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurmak gereklidir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.