Tohum Otizm Vakfı Adana’da öğretmenler ve ailelerle buluşuyor!

KÜLTÜR-SANAT 15.02.2017 - 10:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1730+ kez okundu.
 

Tohum Otizm Vakfı Adana’da öğretmenler ve ailelerle buluşuyor!

  Tohum Otizm Vakfı’nın Garanti Bankası sponsorluğunda faaliyet gösteren Sürekli Eğitim Birimi, 27 Şubat’ta Adana’daki aileler ve öğretmenlerle buluşuyor. Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği iş birliği ile düzenlenecek seminerde Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, ikiz çocuklarından biri olan 20 yaşındaki Cem’in otizmle mücadelesine dair deneyimlerini paylaşacak. Aylin Sezgin’in eşi Ömer Faruk Sezgin ise ‘Bir Babanın Gözünden Otizm’i anlatacak. Katılımın ücretsiz olduğu seminerde, ‘Otizmli Çocukların Özel Eğitimi’ ve ‘Otizmli Çocuklara Bağımsızlık Kazandırma: Etkinlik Çizelgeleri’ konuları da çalışılacak.     Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi, otizmli çocuk ailelerine ve öğretmenlerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediği eğitimleri ile bu kez Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda aile, eğitimci ve üniversite öğrencileriyle buluşuyor. Seminerler aracılığıyla, otizmli çocuğa sahip olan aileler, okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenler ve üniversite öğrencilerine otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.     Otizmli Çocuk Annesi Sezgin’in deneyimleri örnek niteliğinde Seminerde otizmli oğulları Cem’le ilgili deneyimlerini paylaşacak olan Aylin Sezgin ve eşi Ömer Faruk Sezgin, aileler ve öğretmenlere ışık tutacak bilgiler aktaracak. 1997 yılında Sezgin’in ikiz çocuklarından biri olarak dünyaya gelen ve 15 aylıkken otizm tanısı alan Cem, bugün 20 yaşında. Sezgin’in oğlu Cem için tanı ve eğitim sürecinde yaşadığı sıkıntılar, Tohum Otizm Vakfı’nın kurulmasına ve bugün vakıf aracılığıyla yüzlerce otizmli çocuğa ve ailesine ışık tutulmasına kadar uzanıyor. Aylin Sezgin seminerde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kabul edilen ‘Otizm Eylem Planı’ hakkında da önemli bilgiler verecek. Sezgin, Tohum Otizm Vakfı’nın da üyesi olduğu Otizm Platformu desteği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonuyla 2013 yılında kamuoyu ile paylaşılan “Otizm Eylem Planı”nın hayata geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarının da altını çizecek.     Tohum Otizm Vakfı’na destek olabilmek bir gurur Otizm eğitim semineriyle ilgili bilgi veren Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Şen ise; “Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bizler, hiçbir kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten ve son derece önemli bir sosyal sorumluluk projesini yürüten Tohum Otizm Vakfı'na destek olmaktan onur duyuyoruz. Dileriz ki bu gayretler neticesinde ailelerimiz ve genel anlamda tüm toplumumuz empati kurmak suretiyle otizmi yeterli düzeyde algılar, içselleştirir ve böylelikle çocuklarımız daha rahat bir hayat sürerler. Vakfımızı Adana’da ağırlamaktan ve onlarla birlikte çalışmaktan ziyadesiyle memnun olduk. ” dedi.

 

Tohum Otizm Vakfı’nın Garanti Bankası sponsorluğunda faaliyet gösteren Sürekli Eğitim Birimi, 27 Şubat’ta Adana’daki aileler ve öğretmenlerle buluşuyor. Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği iş birliği ile düzenlenecek seminerde Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, ikiz çocuklarından biri olan 20 yaşındaki Cem’in otizmle mücadelesine dair deneyimlerini paylaşacak. Aylin Sezgin’in eşi Ömer Faruk Sezgin ise ‘Bir Babanın Gözünden Otizm’i anlatacak. Katılımın ücretsiz olduğu seminerde, ‘Otizmli Çocukların Özel Eğitimi’ ve ‘Otizmli Çocuklara Bağımsızlık Kazandırma: Etkinlik Çizelgeleri’ konuları da çalışılacak.

 


 

Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi, otizmli çocuk ailelerine ve öğretmenlerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediği eğitimleri ile bu kez Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda aile, eğitimci ve üniversite öğrencileriyle buluşuyor. Seminerler aracılığıyla, otizmli çocuğa sahip olan aileler, okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenler ve üniversite öğrencilerine otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.

 

 

Otizmli Çocuk Annesi Sezgin’in deneyimleri örnek niteliğinde

Seminerde otizmli oğulları Cem’le ilgili deneyimlerini paylaşacak olan Aylin Sezgin ve eşi Ömer Faruk Sezgin, aileler ve öğretmenlere ışık tutacak bilgiler aktaracak. 1997 yılında Sezgin’in ikiz çocuklarından biri olarak dünyaya gelen ve 15 aylıkken otizm tanısı alan Cem, bugün 20 yaşında. Sezgin’in oğlu Cem için tanı ve eğitim sürecinde yaşadığı sıkıntılar, Tohum Otizm Vakfı’nın kurulmasına ve bugün vakıf aracılığıyla yüzlerce otizmli çocuğa ve ailesine ışık tutulmasına kadar uzanıyor. Aylin Sezgin seminerde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kabul edilen ‘Otizm Eylem Planı’ hakkında da önemli bilgiler verecek. Sezgin, Tohum Otizm Vakfı’nın da üyesi olduğu Otizm Platformu desteği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonuyla 2013 yılında kamuoyu ile paylaşılan “Otizm Eylem Planı”nın hayata geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarının da altını çizecek.

 

 

Tohum Otizm Vakfı’na destek olabilmek bir gurur

Otizm eğitim semineriyle ilgili bilgi veren Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Fatoş Şen ise; “Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bizler, hiçbir kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten ve son derece önemli bir sosyal sorumluluk projesini yürüten Tohum Otizm Vakfı'na destek olmaktan onur duyuyoruz. Dileriz ki bu gayretler neticesinde ailelerimiz ve genel anlamda tüm toplumumuz empati kurmak suretiyle otizmi yeterli düzeyde algılar, içselleştirir ve böylelikle çocuklarımız daha rahat bir hayat sürerler. Vakfımızı Adana’da ağırlamaktan ve onlarla birlikte çalışmaktan ziyadesiyle memnun olduk. ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.