ÇOCUKLAR ‘ATLA TERAPİ’Yİ SEVDİ

SPOR 08.03.2017 - 17:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1957+ kez okundu.
 

ÇOCUKLAR ‘ATLA TERAPİ’Yİ SEVDİ

  ADANA- Adana'nın Yüreğir ilçesinde Otizm ve Down sendromlu öğrencilere "Atla terapi" uygulaması başladı. At sevgisi bilinen Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, önce atlara yaklaşmaktan çekinen çocuklara onları sevdirmeye çalıştı. Yüreğir Kaymakamlığı ile Yüreğir Milli Eğitim Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nce 8 Mart ile 30 Mayıs tarihleri arasında sürdürülecek hipoterapi uygulama projesinde 10 otistik ve down sendromlu öğrenciye terapi yapılacak. Engellilerin tedavisinde alternatif bir yöntem olarak uygulanan Atla terapi kas gelişimi ve güçlenmesi ile denge-beden ve ruh koordinasyonu sağlıyor. 3 AYLIK SÜREÇ TAKİP EDİLECEK Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, merkez Sarıçam ilçesi Balcalı arkası, Çatalan yolu üzerindeki Süvari Binicilik & Okçuluk Kulübü’nde başlatılan “Atla terapi” projesinin açılışına katıldı. Genel, burada yaptığı açıklamada, dünyada atla tedavinin yaygın bir yöntem olduğunu hatırlatarak Türkiye’de yeni bir uygulama olduğunu kaydetti. Genel, “Atla engelleri atlamaya çalışıyoruz. Yetişkin bir kişi günün stresini at binerek, atı severek, atı besleyerek atabiliyorsa bu özel, engelli otistik ve down sendromlu çocuklarımız için de yapılabilir” dedi. Genel, ‘atla terapi yapıyoruz’ iddiasında bulunmak istemediklerini bunun uzmanlık konusu olduğuna dikkat çekti. Genel şunları kaydetti: “5 down sendromlu, 5 otistik engelli çocuğumuz at severek, at binerek, atı besleyerek gün geçirecek. Doğayla tanışacak, bu arada atın pozitif etkilerini yaşayacak. İlk gün tepkileri ile son gün tepkileri arasındaki 3 aylık süreçte ne tür gelişmeler olacağı da ölçülecek.” ATLAR ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ÇOK ETKİLİ Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Dağhan da geçen yıl Kaymakam Fatih Genel’in desteğini alarak tüm özel eğitim sınıfları ve öğrenciler için at binme etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu dönemde, atların çocuklar üzerindeki etkisini fark ettiklerine dikkat çeken Dağhan, “Bu çalışmanın ardından Rehberlik Araştırma Merkezi ve kurumumuzdaki psikolojik danışman arkadaşlarımızla bir proje hazırladık. Projemizdeki amaç, çocuklarımızı atla, dolayısıyla doğayla tanıştırmaktı. Bunun geçen yıl küçük etkilerini görmüştük. Şu anda 3 ay sürecek bir proje deniyoruz” diye konuştu. ENGELLİ ÇOCUKLARA AT SEVDİRDİ Atla terapi uygulamasında, çocukların ilk günkü tavırları ile son tavırları arasındaki farkların ortaya çıkacağını anlatan Dağhan bunun için hem not tutup hem kamera kaydı yaptırdıklarını bildirdi. Dağhan şöyle devam etti: “Çocuklarımıza faydalı olabilmek, aileleri biraz olsun rahatlatabilmek için proje yaptık. Engelli çocuklar özellikle at üzerinde 3 boyutu hissedebiliyor. Ve bunu bir oyun gibi gördükleri için kendilerini çok rahat ve serbest bırakıyor. Bu da onlar üzerindeki gelişmeyi gösterecek. Umut ediyoruz ki faydalı bir proje olacak.” Bu arada, engelli öğrenciler ilk gün atları sevip binerek gezdi. At sevgisi bilinen Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de ilk etapta atlara yaklaşmak istemeyen çocuklara onları sevdirmeye çalıştı. (EGEMEN)

 

ADANA- Adana'nın Yüreğir ilçesinde Otizm ve Down sendromlu öğrencilere "Atla terapi" uygulaması başladı. At sevgisi bilinen Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, önce atlara yaklaşmaktan çekinen çocuklara onları sevdirmeye çalıştı.

Yüreğir Kaymakamlığı ile Yüreğir Milli Eğitim Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nce 8 Mart ile 30 Mayıs tarihleri arasında sürdürülecek hipoterapi uygulama projesinde 10 otistik ve down sendromlu öğrenciye terapi yapılacak. Engellilerin tedavisinde alternatif bir yöntem olarak uygulanan Atla terapi kas gelişimi ve güçlenmesi ile denge-beden ve ruh koordinasyonu sağlıyor.

3 AYLIK SÜREÇ TAKİP EDİLECEK

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, merkez Sarıçam ilçesi Balcalı arkası, Çatalan yolu üzerindeki Süvari Binicilik & Okçuluk Kulübü’nde başlatılan “Atla terapi” projesinin açılışına katıldı. Genel, burada yaptığı açıklamada, dünyada atla tedavinin yaygın bir yöntem olduğunu hatırlatarak Türkiye’de yeni bir uygulama olduğunu kaydetti. Genel, “Atla engelleri atlamaya çalışıyoruz. Yetişkin bir kişi günün stresini at binerek, atı severek, atı besleyerek atabiliyorsa bu özel, engelli otistik ve down sendromlu çocuklarımız için de yapılabilir” dedi. Genel, ‘atla terapi yapıyoruz’ iddiasında bulunmak istemediklerini bunun uzmanlık konusu olduğuna dikkat çekti. Genel şunları kaydetti: “5 down sendromlu, 5 otistik engelli çocuğumuz at severek, at binerek, atı besleyerek gün geçirecek. Doğayla tanışacak, bu arada atın pozitif etkilerini yaşayacak. İlk gün tepkileri ile son gün tepkileri arasındaki 3 aylık süreçte ne tür gelişmeler olacağı da ölçülecek.”

ATLAR ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ÇOK ETKİLİ

Yüreğir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Dağhan da geçen yıl Kaymakam Fatih Genel’in desteğini alarak tüm özel eğitim sınıfları ve öğrenciler için at binme etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu dönemde, atların çocuklar üzerindeki etkisini fark ettiklerine dikkat çeken Dağhan, “Bu çalışmanın ardından Rehberlik Araştırma Merkezi ve kurumumuzdaki psikolojik danışman arkadaşlarımızla bir proje hazırladık. Projemizdeki amaç, çocuklarımızı atla, dolayısıyla doğayla tanıştırmaktı. Bunun geçen yıl küçük etkilerini görmüştük. Şu anda 3 ay sürecek bir proje deniyoruz” diye konuştu.

ENGELLİ ÇOCUKLARA AT SEVDİRDİ

Atla terapi uygulamasında, çocukların ilk günkü tavırları ile son tavırları arasındaki farkların ortaya çıkacağını anlatan Dağhan bunun için hem not tutup hem kamera kaydı yaptırdıklarını bildirdi. Dağhan şöyle devam etti: “Çocuklarımıza faydalı olabilmek, aileleri biraz olsun rahatlatabilmek için proje yaptık. Engelli çocuklar özellikle at üzerinde 3 boyutu hissedebiliyor. Ve bunu bir oyun gibi gördükleri için kendilerini çok rahat ve serbest bırakıyor. Bu da onlar üzerindeki gelişmeyi gösterecek. Umut ediyoruz ki faydalı bir proje olacak.” Bu arada, engelli öğrenciler ilk gün atları sevip binerek gezdi. At sevgisi bilinen Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de ilk etapta atlara yaklaşmak istemeyen çocuklara onları sevdirmeye çalıştı. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.