Kendi CNC Tezgahını Üreten Esnaf, Yoğun Talep Alıyor

18.03.2017 - 08:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2228+ kez okundu.
 

Kendi CNC Tezgahını Üreten Esnaf, Yoğun Talep Alıyor

Bayburt'ta ihtiyaç duyduğu CNC tezgahlarının fiyatlarını görünce kendi CNC tezgahını üreten esnaf, yurt içi ve yurt dışından yoğun talep alıyor.
Bayburt'ta tarım makinaları üretimi yapan bir işletme sahibinin, ihtiyaç duyduğu, ancak pahalı bulduğu için üretimini kendisinin yaptığı CNC olarak bilinen "Bilgisayarlı Nümerik Kontrol" tezgahına hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun talep geliyor. FİYATLARI GÖRÜNCE KENDİ ÜRETTİ Kent merkezindeki 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan iş yerinde tarım makinaları üreten İsmail Topcuoğlu, üretimin çeşitli aşamalarında ihtiyaç duyduğu CNC tezgahını almak için yaptığı piyasa araştırmasında tezgahın bütçesinin çok üzerinde fiyatlarla satıldığını görünce bunun üretimini yapmaya karar verdi. Baba mesleği olan tarım makinaları üretiminden çok farklı olan CNC tezgahının çalışma prensiplerini araştırdıktan sonra kendi ihtiyacı olan tezgahı yaklaşık iki ayda üreten Topcuoğlu, boyutlarına göre piyasada 60-100 bin lira arasında satılan tezgahı, bu fiyatların yüzde 20 altında bir rakama mal etti. KENDİ CNC TEZGAHINI YAPTI Tocuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Bayburt'ta tarım makinaları ürettiklerini, bu makinalar arasında patentli ürünlerinin de bulunduğunu belirterek, üretimin bazı aşamaları için CNC tezgahına ihtiyaç duyduklarını anlattı. Bunun için fiyat araştırması yaptıklarını ve ortaya çıkan rakamları çok yüksek bulduklarını söyleyen Topcuoğlu, diğer taraftan üretimde başkalarına bağımlı olmak istemedikleri için kendi CNC tezgahlarını üretmeye karar verdiklerini söyledi. YOĞUN TALEP VAR Topcuoğlu, kendi ihtiyaçları için yaptıkları CNC tezgahından istedikleri verimi aldıklarını belirterek, "Verim aldıktan sonra çevremizde bizi tanıyan mermerci, taşcı, ahşapcı, demirci arkadaşlarımız talep etmeye başladı. Bunun üzerine biz de yavaş yavaş tarım makinalarının üretiminin yanında bu makinanın da üretimine girdik." ifadelerini kullandı. ' 'TÜRKİYE'NİN BİRÇOK BÖLGESİNDEN ARIYORLAR'' Bayburt'a yakın çevrede bu alanda üretimin olmadığını gördükleri için bu bölgelere de açıldıklarını anlatan Topcuoğlu, "Erzurum, Trabzon, Rize, Erzincan yani Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da böyle bir makina imalatı yapan olmadığını fark ettik. Şimdi bizi Türkiye'nin birçok bölgesinden arayan ya da Bayburt'a gelip iş yerimizde ziyaret edenler oluyor." diye konuştu. Topçuoğlu, CNC tezgahlarına talebin yurt içiyle sınırlı kalmadığını, Azerbaycan, Rusya, İran, Türkmenistan, Kazakistan ve Ukrayna'dan da siparişler aldıklarını belirtti. ''FİYAT OLARAK PİYASAYA GÖRE DAHA AŞAĞIYA VERİYORUZ'' İstenilen boyutlarda tezgah yapabildiklerini ifade eden Topcuoğlu, şunları kaydetti: "Fiyat olarak piyasadaki makinalardan daha aşağıya veriyoruz, ancak bu makinayı alan arkadaşların bunun eğitimini de alması gerekiyor. Biz bu eğitimi de sağlıyoruz. İstanbul'dan makinayı aldığı halde çalıştıramayanlar var. Neden? Çünkü kullanmayı bilmiyor. Bunu kullanmak da bir meslek. Bunu kullanan insanlar şu an 4-5 bin lira maaşla çalışıyor. Biz makinayı üretip satmak dışında eğitimini de ücretsiz olarak sattığımız kişilere veriyoruz."                  
Bayburt'ta ihtiyaç duyduğu CNC tezgahlarının fiyatlarını görünce kendi CNC tezgahını üreten esnaf, yurt içi ve yurt dışından yoğun talep alıyor.

Bayburt'ta tarım makinaları üretimi yapan bir işletme sahibinin, ihtiyaç duyduğu, ancak pahalı bulduğu için üretimini kendisinin yaptığı CNC olarak bilinen "Bilgisayarlı Nümerik Kontrol" tezgahına hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun talep geliyor.

FİYATLARI GÖRÜNCE KENDİ ÜRETTİ

Kent merkezindeki 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan iş yerinde tarım makinaları üreten İsmail Topcuoğlu, üretimin çeşitli aşamalarında ihtiyaç duyduğu CNC tezgahını almak için yaptığı piyasa araştırmasında tezgahın bütçesinin çok üzerinde fiyatlarla satıldığını görünce bunun üretimini yapmaya karar verdi.

Baba mesleği olan tarım makinaları üretiminden çok farklı olan CNC tezgahının çalışma prensiplerini araştırdıktan sonra kendi ihtiyacı olan tezgahı yaklaşık iki ayda üreten Topcuoğlu, boyutlarına göre piyasada 60-100 bin lira arasında satılan tezgahı, bu fiyatların yüzde 20 altında bir rakama mal etti.

KENDİ CNC TEZGAHINI YAPTI

Tocuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Bayburt'ta tarım makinaları ürettiklerini, bu makinalar arasında patentli ürünlerinin de bulunduğunu belirterek, üretimin bazı aşamaları için CNC tezgahına ihtiyaç duyduklarını anlattı. Bunun için fiyat araştırması yaptıklarını ve ortaya çıkan rakamları çok yüksek bulduklarını söyleyen Topcuoğlu, diğer taraftan üretimde başkalarına bağımlı olmak istemedikleri için kendi CNC tezgahlarını üretmeye karar verdiklerini söyledi.

YOĞUN TALEP VAR

Topcuoğlu, kendi ihtiyaçları için yaptıkları CNC tezgahından istedikleri verimi aldıklarını belirterek, "Verim aldıktan sonra çevremizde bizi tanıyan mermerci, taşcı, ahşapcı, demirci arkadaşlarımız talep etmeye başladı. Bunun üzerine biz de yavaş yavaş tarım makinalarının üretiminin yanında bu makinanın da üretimine girdik." ifadelerini kullandı.

' 'TÜRKİYE'NİN BİRÇOK BÖLGESİNDEN ARIYORLAR''

Bayburt'a yakın çevrede bu alanda üretimin olmadığını gördükleri için bu bölgelere de açıldıklarını anlatan Topcuoğlu, "Erzurum, TrabzonRizeErzincan yani Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da böyle bir makina imalatı yapan olmadığını fark ettik. Şimdi bizi Türkiye'nin birçok bölgesinden arayan ya da Bayburt'a gelip iş yerimizde ziyaret edenler oluyor." diye konuştu.

Topçuoğlu, CNC tezgahlarına talebin yurt içiyle sınırlı kalmadığını, AzerbaycanRusyaİranTürkmenistanKazakistan ve Ukrayna'dan da siparişler aldıklarını belirtti.

''FİYAT OLARAK PİYASAYA GÖRE DAHA AŞAĞIYA VERİYORUZ''

İstenilen boyutlarda tezgah yapabildiklerini ifade eden Topcuoğlu, şunları kaydetti:

"Fiyat olarak piyasadaki makinalardan daha aşağıya veriyoruz, ancak bu makinayı alan arkadaşların bunun eğitimini de alması gerekiyor. Biz bu eğitimi de sağlıyoruz. İstanbul'dan makinayı aldığı halde çalıştıramayanlar var. Neden? Çünkü kullanmayı bilmiyor. Bunu kullanmak da bir meslek. Bunu kullanan insanlar şu an 4-5 bin lira maaşla çalışıyor. Biz makinayı üretip satmak dışında eğitimini de ücretsiz olarak sattığımız kişilere veriyoruz."

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.