Nevruz kutlamasında kan bağışı

GÜNDEM 22.03.2017 - 13:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1554+ kez okundu.
 

Nevruz kutlamasında kan bağışı

  Önce demir dövdüler, sonra kan bağışladılar   Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen nevruz kutlamasında, Türk Kızılayı tarafından kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi. Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin de destek verdiği nevruz programı oldukça renkli geçti. Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve diğer katılımcılar, baharın gelişini çeşitli etkinliklerle kutladı. Mehteran ve folklor gösterilerinin sunulduğu etkinlikte katılımcılar, Nevruz Bayramı’nın değişmez ritüellerini gerçekleştirerek; demir dövdü, yumurta tokuşturdu, ateşin üzerinden atladı. Etkinliğe katılanlar, daha sonra Kızılay’a kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kutlama programında yaptığı konuşmada, “Her mevsim güzel, ancak doğanın uyanışını, baharı karşıladığımız bugün Türk kültürünün bir parçasıdır. Herkesin Nevruz Bayramı’nı tebrik ederim” dedi. Saygılı, Türk Kızılayı’nın kuraklık başta olmak üzere iç savaş ve ekonomik sorunlardan kaynaklı ölümlerin her geçen gün arttığı Yemen, Güney Sudan ve Doğu Afrika için başlattığı yardım kampanyasına da dikkat çekerek, “İyilik cemresinin düştüğü bu dönemlerde mazlum coğrafya Doğu Afrika, Güney Sudan ve Yemen'e yardım elimizi uzatmalıyız” diye konuştu. Programa; Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Çalışkan ve Hayati Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul idarecileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.   

 

Önce demir dövdüler, sonra kan bağışladılar

 

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen nevruz kutlamasında, Türk Kızılayı tarafından kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Adana Şubesi’nin de destek verdiği nevruz programı oldukça renkli geçti. Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve diğer katılımcılar, baharın gelişini çeşitli etkinliklerle kutladı. Mehteran ve folklor gösterilerinin sunulduğu etkinlikte katılımcılar, Nevruz Bayramı’nın değişmez ritüellerini gerçekleştirerek; demir dövdü, yumurta tokuşturdu, ateşin üzerinden atladı. Etkinliğe katılanlar, daha sonra Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kutlama programında yaptığı konuşmada, “Her mevsim güzel, ancak doğanın uyanışını, baharı karşıladığımız bugün Türk kültürünün bir parçasıdır. Herkesin Nevruz Bayramı’nı tebrik ederim” dedi.

Saygılı, Türk Kızılayı’nın kuraklık başta olmak üzere iç savaş ve ekonomik sorunlardan kaynaklı ölümlerin her geçen gün arttığı Yemen, Güney Sudan ve Doğu Afrika için başlattığı yardım kampanyasına da dikkat çekerek, “İyilik cemresinin düştüğü bu dönemlerde mazlum coğrafya Doğu Afrika, Güney Sudan ve Yemen'e yardım elimizi uzatmalıyız” diye konuştu.

Programa; Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Çalışkan ve Hayati Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul idarecileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.