ENGEL NE Kİ UÇTULAR!

GÜNDEM 10.04.2017 - 15:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2684+ kez okundu.
 

ENGEL NE Kİ UÇTULAR!

  ADANA- Adana'nın Yüreğir ilçesinde otizm ve down sendromlu 10 öğrenci için başlatılan "atla terapi" sürerken 10 çocuk yamaç paraşütüyle havada uçtu.   Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle merkez Sarıçam ilçesi Balcalı arkası, Çatalan yolu üzerindeki Süvari Binicilik & Okçuluk Kulübü’nde hipoterapi projesini başlatmıştı. Dünyada yaygın bir yöntem olduğunu bilenen atla tedavi projesi 30 Mayıs’a kadar sürecek. Çocuklar, at severek, binerek, besleyerek gün geçiriyor. Çocukların ilk gün tepkileri ile son gün tepkileri arasındaki 3 aylık süreçte ne tür gelişmeler gösterecekleri belirlenecek. GENEL: ÖZGÜVENLERİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ Yüreğir Kaymakamlığı, Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte engelli öğrencilerin sosyal aktivitelerle daha fazla hayata tutunmalarını sağlamak için “Engelli uç da gel” projesiyle hafif düzeyde zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu 10 çocuk ta yamaç paraşütüyle uçtu. Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, çocukların hayatına renk katmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve toplumda engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Genel, “Engel ne ki artık uçuyorum” sloganıyla engellerin uçarak da aşılabileceğine dikkat çektiklerini bildirdi. Genel, şöyle devam etti: “Bu çalışmayla çocukların özgüvenleri arttı, gökyüzünde de engel tanımadıklarını gösterdiler. Her zaman çocuklar ve ailelerinin yanında olmak, sevinçlerine ortak olmak istiyoruz. Her zaman gereken desteği vereceğimizden şüpheleri olmasın.” DAĞHAN: ÖNEM VERDİĞİMİZİ GÖRSÜNLER Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Dağhan, sosyal sorumluluk projelerine destek veren Kaymakam Fatih Genel’e teşekkür etti. Özel öğrencilere yönelik söylenen “Yapamaz, beceremez, ne gerek var, ne faydası var” diye düşünmenin önüne geçmek ve bu yargıları kırmak istediklerini anlatarak, “Bu çocuklarımıza özgüvenin kazandırmak istiyoruz, onlara biz engel olmayalım. Amacımız bu çocukların kendilerini biraz unutmaları, rahatlamaları, huzur bulmaları. Aileleri ile kendilerine önem verildiklerini htirmek istiyoruz” diye konuştu. 245 METREDEN UÇTULAR Kabasakal’daki 245 metrelik Rüzgarlı Tepe’den öğrenciler Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Başkanı Güner Akkaya liderliğinde uçuş gerçekleştirdi. Özel öğrencilerin oldukça keyifli oldukları gözlendi. (EGEMEN)    

 

ADANA- Adana'nın Yüreğir ilçesinde otizm ve down sendromlu 10 öğrenci için başlatılan "atla terapi" sürerken 10 çocuk yamaç paraşütüyle havada uçtu.  

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle merkez Sarıçam ilçesi Balcalı arkası, Çatalan yolu üzerindeki Süvari Binicilik & Okçuluk Kulübü’nde hipoterapi projesini başlatmıştı. Dünyada yaygın bir yöntem olduğunu bilenen atla tedavi projesi 30 Mayıs’a kadar sürecek. Çocuklar, at severek, binerek, besleyerek gün geçiriyor. Çocukların ilk gün tepkileri ile son gün tepkileri arasındaki 3 aylık süreçte ne tür gelişmeler gösterecekleri belirlenecek.

GENEL: ÖZGÜVENLERİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Yüreğir Kaymakamlığı, Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte engelli öğrencilerin sosyal aktivitelerle daha fazla hayata tutunmalarını sağlamak için “Engelli uç da gel” projesiyle hafif düzeyde zihinsel engelli, otizmli ve down sendromlu 10 çocuk ta yamaç paraşütüyle uçtu.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, çocukların hayatına renk katmak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve toplumda engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Genel, “Engel ne ki artık uçuyorum” sloganıyla engellerin uçarak da aşılabileceğine dikkat çektiklerini bildirdi. Genel, şöyle devam etti: “Bu çalışmayla çocukların özgüvenleri arttı, gökyüzünde de engel tanımadıklarını gösterdiler. Her zaman çocuklar ve ailelerinin yanında olmak, sevinçlerine ortak olmak istiyoruz. Her zaman gereken desteği vereceğimizden şüpheleri olmasın.”

DAĞHAN: ÖNEM VERDİĞİMİZİ GÖRSÜNLER

Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Dağhan, sosyal sorumluluk projelerine destek veren Kaymakam Fatih Genel’e teşekkür etti. Özel öğrencilere yönelik söylenen “Yapamaz, beceremez, ne gerek var, ne faydası var” diye düşünmenin önüne geçmek ve bu yargıları kırmak istediklerini anlatarak, “Bu çocuklarımıza özgüvenin kazandırmak istiyoruz, onlara biz engel olmayalım. Amacımız bu çocukların kendilerini biraz unutmaları, rahatlamaları, huzur bulmaları. Aileleri ile kendilerine önem verildiklerini htirmek istiyoruz” diye konuştu.

245 METREDEN UÇTULAR

Kabasakal’daki 245 metrelik Rüzgarlı Tepe’den öğrenciler Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) Başkanı Güner Akkaya liderliğinde uçuş gerçekleştirdi. Özel öğrencilerin oldukça keyifli oldukları gözlendi. (EGEMEN)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.