BÜYÜKŞEHİR’DE PERSONEL GİDERİ 3 YILDA 82 MİLYON LİRA ARTTI

GÜNDEM 03.05.2017 - 13:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2271+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’DE PERSONEL GİDERİ 3 YILDA 82 MİLYON LİRA ARTTI

ADANA- Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yılda personel giderlerine ödediği para 82 milyon 311 bin lira arttı. Edinilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında personel giderlerine 148 milyon 40 bin lira ödedi. Aradan geçen 3 yılda belediye personeline ödenen tutar 82 milyon 311 bin lira artarak 230 milyon 351 bin liraya yükseldi. Büyükşehir Belediyesi, personele olan borçlarını kapatmak için bu yıl içinde Meclis’ten 140 milyon TL’lik borçlanma istemişti. AK Parti’nin itirazına rağmen borçlanma yetkisi MHP ve CHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Meclis’i aldatarak iş yapmadıklarını belirterek borçlanmanın gerekçesini hükümetin KHK’ların ardından belediyelerdeki kesintileri yüzde 50’ye çıkarmasından kaynaklandığını söylemişti. AK Partili Ozan Gülaçtı, borçlanmanın bir proje veya hizmet odaklı olması gerektiğine inandıklarını ifade etmiş, CHP’li Yusuf Akıncı ise Türkiye’nin olağanüstü bir durumdan geçtiğini belirterek ekonominin sıkıntılı bir süreç yaşadığını söylemişti. Partisinin emekten yana olduğunu hatırlatan Akıncı, belediyenin işçi ücretleri konusunda sıkıntıya düşmesinden dolayı borçlanma yetkisine kabul yönde oy verdiklerini bildirmişti. (EGEMEN)

ADANA- Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yılda personel giderlerine ödediği para 82 milyon 311 bin lira arttı.

Edinilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında personel giderlerine 148 milyon 40 bin lira ödedi. Aradan geçen 3 yılda belediye personeline ödenen tutar 82 milyon 311 bin lira artarak 230 milyon 351 bin liraya yükseldi.

Büyükşehir Belediyesi, personele olan borçlarını kapatmak için bu yıl içinde Meclis’ten 140 milyon TL’lik borçlanma istemişti. AK Parti’nin itirazına rağmen borçlanma yetkisi MHP ve CHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Meclis’i aldatarak iş yapmadıklarını belirterek borçlanmanın gerekçesini hükümetin KHK’ların ardından belediyelerdeki kesintileri yüzde 50’ye çıkarmasından kaynaklandığını söylemişti. AK Partili Ozan Gülaçtı, borçlanmanın bir proje veya hizmet odaklı olması gerektiğine inandıklarını ifade etmiş, CHP’li Yusuf Akıncı ise Türkiye’nin olağanüstü bir durumdan geçtiğini belirterek ekonominin sıkıntılı bir süreç yaşadığını söylemişti. Partisinin emekten yana olduğunu hatırlatan Akıncı, belediyenin işçi ücretleri konusunda sıkıntıya düşmesinden dolayı borçlanma yetkisine kabul yönde oy verdiklerini bildirmişti. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.