SÖZÜTEK'TEN ESNAFA DOLANDIRICILIK UYARISI…

GÜNDEM 03.05.2017 - 13:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2608+ kez okundu.
 

SÖZÜTEK'TEN ESNAFA DOLANDIRICILIK UYARISI…

  ADANA - Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, son günlerde artan dolandırıcılık olayları üzerine, esnaf ve sanatkarları dikkatli olmaya çağırdı.   Birlik Başkanı Nihat Sözütek, özellikle Oto Elektrikçiler Esnaf Odası Üyeleri'ne yönelik artan kredi kartı ve Mail Order yoluyla ya da tanıdık birinin selamıyla gelip, borç para isteme yoluyla yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı, Oda Başkanı İbrahim Uraslı ve üyelerinden gelen talep üzerine açıklamada bulunarak, esnaf ve sanatkarları piyasada dolaşan sahtekarlara karşı uyanık olmaya ve karşılaştıkları olumsuzluk durumlarında da emniyet teşkilatına şikayette bulunmaya davet etti.   Piyasada yayın şekilde dolandırıcı çetesi bulunduğunu ve özellikle de küçük esnafları sürekli gözetleyip, ziyaret ederek, dolandırmaya ve  kandırmaya çalıştıklarına da dikkat çeken Sözütek, "Dolandırıcılık olaylarına karşı tüm esnaf ve sanatkarlarımızın daha dikkatli olması lazım.Benim esnaflarıma tavsiyem, çok iyi tanımadıkları kişilere asla güvenmesinler. Ünlü bir düşünür, 'Güvenmek iyidir, güvenmemek daha iyidir' diyor. Artık güven dönemi kalmadı. Paraysa parayı peşin alacaklar, borç isteniyorsa çok iyi tanımadıkları ya da hiçi tanımadıkları kişilere vermeyecekler. Özellikle kredi kartı ya da mail order yoluyla iyilik amaçlı yapılan işlemleri kesinlikle kabul etmesinler"dedi.   Sözütek,   bazı işyerlerinde, tamire gelen aracı bırakıp giden sahtekarların, daha sonra gelip 'Arabamda altınım, param, dövizim vardı' gibi iftira mahiyetinde suçlamalarda bulunabildiklerini,  buna karşı da esnafların, işyerlerine 'Aracınızda kıymetli eşyalarınızı bırakmayın' gibi uyarıcı yazılar asmalarının uygun olacağını ifade ederken, "Bunlar insanlar arasında güven ortamını bozmaya yönelik tavırlar, ama maalesef yozlaşan toplumda artık her vatandaş gibi esnaf ve sanatkarlarımız da daha tedbirli ve uyanık olmak zorundalar. . Çünkü, günümüzde ticarette güven kavramı yok denecek kadar azaldı"diye konuştu.

 

ADANA - Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, son günlerde artan dolandırıcılık olayları üzerine, esnaf ve sanatkarları dikkatli olmaya çağırdı.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, özellikle Oto Elektrikçiler Esnaf Odası Üyeleri'ne yönelik artan kredi kartı ve Mail Order yoluyla ya da tanıdık birinin selamıyla gelip, borç para isteme yoluyla yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı, Oda Başkanı İbrahim Uraslı ve üyelerinden gelen talep üzerine açıklamada bulunarak, esnaf ve sanatkarları piyasada dolaşan sahtekarlara karşı uyanık olmaya ve karşılaştıkları olumsuzluk durumlarında da emniyet teşkilatına şikayette bulunmaya davet etti.

 

Piyasada yayın şekilde dolandırıcı çetesi bulunduğunu ve özellikle de küçük esnafları sürekli gözetleyip, ziyaret ederek, dolandırmaya ve  kandırmaya çalıştıklarına da dikkat çeken Sözütek, "Dolandırıcılık olaylarına karşı tüm esnaf ve sanatkarlarımızın daha dikkatli olması lazım.Benim esnaflarıma tavsiyem, çok iyi tanımadıkları kişilere asla güvenmesinler. Ünlü bir düşünür, 'Güvenmek iyidir, güvenmemek daha iyidir' diyor. Artık güven dönemi kalmadı. Paraysa parayı peşin alacaklar, borç isteniyorsa çok iyi tanımadıkları ya da hiçi tanımadıkları kişilere vermeyecekler. Özellikle kredi kartı ya da mail order yoluyla iyilik amaçlı yapılan işlemleri kesinlikle kabul etmesinler"dedi.

 

Sözütek,   bazı işyerlerinde, tamire gelen aracı bırakıp giden sahtekarların, daha sonra gelip 'Arabamda altınım, param, dövizim vardı' gibi iftira mahiyetinde suçlamalarda bulunabildiklerini,  buna karşı da esnafların, işyerlerine 'Aracınızda kıymetli eşyalarınızı bırakmayın' gibi uyarıcı yazılar asmalarının uygun olacağını ifade ederken, "Bunlar insanlar arasında güven ortamını bozmaya yönelik tavırlar, ama maalesef yozlaşan toplumda artık her vatandaş gibi esnaf ve sanatkarlarımız da daha tedbirli ve uyanık olmak zorundalar. . Çünkü, günümüzde ticarette güven kavramı yok denecek kadar azaldı"diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.