HIDIRELLEZDE DİLEK İZDİHAMI! MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLERLE 5 MAYIS

GÜNDEM 06.05.2017 - 07:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2570+ kez okundu.
 

HIDIRELLEZDE DİLEK İZDİHAMI! MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLERLE 5 MAYIS

Manisa'da Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Spil Dağı eteklerinde vatandaşlara lokma ve pilav ikramında bulunuldu. Spil Dağı eteklerinde bulunan Manisa Kalesi yıkıntıları, bu yıl da Hıdırellez etkinliklerine ev sahipliği yaptı.
Manisa'da Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Spil Dağı eteklerinde vatandaşlara lokma ve pilav ikramında bulunuldu. Dilekte bulunmak isteyen ve geçen yıl tuttuğu dileği gerçekleşen vatandaşlar, Hacet Dede Türbesi'ni ziyaret etti. Dileği gerçekleşenler, diğer vatandaşlara lokum, şeker ve bisküvi ikram etti.   Ziyarete gelenler kadınlar, dağın eteklerinde yetişen papatya ve sarmaşıkları kolları ile başlarının üstüne koyarak, dilek tutup dua etti. Vatandaşlar, diledikleri şeylerin resimlerini çizdikleri kağıtları, ağaç dallarına astı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlara lokma, pilav ve dolma dağıtıldı. Çocuklara da top dağıtılan etkinlikte, temsili mesir macunu saçım töreni de gerçekleştirildi. Ağaçlara asılan dilekler arasında oldukça ilginçleri var.. Zaman zaman yoğunluk yaşanırken güzel hava ve neşeli ortam sayesinde bol bol eğlenildi. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde "4. Uluslararası Hıdırellez Bayramı" düzenlendi. Türkiye, Bulgaristan, Makedonya ve Sırbistan'dan gelen folklor ekiplerinin gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Türk) Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkanlardaki Hıdırellez geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Hızır ve İlyas peygamberlerin her yıl buluştuklarına inanılan Hıdırellez Bayramı kutlamaları kapsamında, Hatay'ın İskenderun ilçesinde etkinlik düzenlendi. Yüzlerce Hristiyan ve Müslüman, Hıdırellez'i kutlamak için Numune Mahallesi'ndeki Aziz George Kilisesi'nde toplandı. Kutlamaya katılan vatandaşlar kağıtlara yazdıkları dilekleri kilisedeki dua bölümüne bırakırken, daha önce dilekleri kabul olanlar ise katılımcılara lokum ikram etti. Anadolu'da "Baharın habercisi" olarak kabul edilen Hıdırellez, İzmir'de Gündoğdu Meydanı ile kentin sokaklarında müzik ve danslar ile kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte tanınmış perküsyon ustası Burhan Öçal ve Trakya All Stars grubu sahne aldı. Kordon'da buluşan İzmirliler, Roman müziği eşliğinde dans ederek eğlendi. İzmir'in çeşitli bölgelerinde yaşlı-genç, kadın-erkek birçok vatandaş, yakılan ateşlerin üzerinden atladı, dilek balonları uçurdu. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı İşçiler Caddesi'ndeki çocuklar da Hıdırellez'e özel giydikleri kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu.    
Manisa'da Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Spil Dağı eteklerinde vatandaşlara lokma ve pilav ikramında bulunuldu. Spil Dağı eteklerinde bulunan Manisa Kalesi yıkıntıları, bu yıl da Hıdırellez etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Manisa'da Hıdırellez etkinlikleri kapsamında Spil Dağı eteklerinde vatandaşlara lokma ve pilav ikramında bulunuldu.

Dilekte bulunmak isteyen ve geçen yıl tuttuğu dileği gerçekleşen vatandaşlar, Hacet Dede Türbesi'ni ziyaret etti. Dileği gerçekleşenler, diğer vatandaşlara lokum, şeker ve bisküvi ikram etti.
 
Ziyarete gelenler kadınlar, dağın eteklerinde yetişen papatya ve sarmaşıkları kolları ile başlarının üstüne koyarak, dilek tutup dua etti. Vatandaşlar, diledikleri şeylerin resimlerini çizdikleri kağıtları, ağaç dallarına astı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında vatandaşlara lokma, pilav ve dolma dağıtıldı. Çocuklara da top dağıtılan etkinlikte, temsili mesir macunu saçım töreni de gerçekleştirildi.
Ağaçlara asılan dilekler arasında oldukça ilginçleri var..
Zaman zaman yoğunluk yaşanırken güzel hava ve neşeli ortam sayesinde bol bol eğlenildi.
Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde "4. Uluslararası Hıdırellez Bayramı" düzenlendi.
Türkiye, Bulgaristan, Makedonya ve Sırbistan'dan gelen folklor ekiplerinin gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Türk) Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkanlardaki Hıdırellez geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Hızır ve İlyas peygamberlerin her yıl buluştuklarına inanılan Hıdırellez Bayramı kutlamaları kapsamında, Hatay'ın İskenderun ilçesinde etkinlik düzenlendi.
Yüzlerce Hristiyan ve Müslüman, Hıdırellez'i kutlamak için Numune Mahallesi'ndeki Aziz George Kilisesi'nde toplandı.
Kutlamaya katılan vatandaşlar kağıtlara yazdıkları dilekleri kilisedeki dua bölümüne bırakırken, daha önce dilekleri kabul olanlar ise katılımcılara lokum ikram etti.
Anadolu'da "Baharın habercisi" olarak kabul edilen Hıdırellez, İzmir'de Gündoğdu Meydanı ile kentin sokaklarında müzik ve danslar ile kutlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte tanınmış perküsyon ustası Burhan Öçal ve Trakya All Stars grubu sahne aldı.
Kordon'da buluşan İzmirliler, Roman müziği eşliğinde dans ederek eğlendi. İzmir'in çeşitli bölgelerinde yaşlı-genç, kadın-erkek birçok vatandaş, yakılan ateşlerin üzerinden atladı, dilek balonları uçurdu.
Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı İşçiler Caddesi'ndeki çocuklar da Hıdırellez'e özel giydikleri kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturdu.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.