Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar Görevden Alındı

GÜNDEM 20.05.2017 - 08:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1762+ kez okundu.
 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar Görevden Alındı

Son dakika gelişmesi... Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar görevden alındı.
Başbakan Yardımcılığı ve Danıştay üyeliklerine ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarında en dikkat çeken detay, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın görevden alınması oldu. KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararlara göre; görev süresi dolan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ankara Üniversitesi İlahiyat Öğretim Üyesi Mehmet Emin Özafşar görevinden alındı. Başbakan Yardımcılığına ait kararda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın bu görevinden alınmasının, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 38. ve 633 sayılı Diyanet İşleri BaşkanlığıKuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 10. maddeleri gereğince uygun görüldüğü belirtildi. İşte alınan karar yazısı; DANIŞTAY'A ÜYE ATAMASI Danıştay üyeliklerine ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelikleri sona eren Aysel Demirel, Şirin Ünsel, Muharrem Özkaya ve Rasim Aytin atandı.
Son dakika gelişmesi... Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar görevden alındı.

Başbakan Yardımcılığı ve Danıştay üyeliklerine ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarında en dikkat çeken detay, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın görevden alınması oldu.

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararlara göre; görev süresi dolan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ankara Üniversitesi İlahiyat Öğretim Üyesi Mehmet Emin Özafşar görevinden alındı.

Başbakan Yardımcılığına ait kararda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın bu görevinden alınmasının, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 38. ve 633 sayılı Diyanet İşleri BaşkanlığıKuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 10. maddeleri gereğince uygun görüldüğü belirtildi.

İşte alınan karar yazısı;

DANIŞTAY'A ÜYE ATAMASI

Danıştay üyeliklerine ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelikleri sona eren Aysel Demirel, Şirin Ünsel, Muharrem Özkaya ve Rasim Aytin atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.